Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 3:19 am Naslov poruke: Movie BO - "Deathproof" Chevy Nova (AMT) |
|
|
Dakle, kao shto svi vec vjerojatno znaju, za ovaj Movie BO sam odlucio slagati kaskaderski auto iz filma Deathproof Quentina Tarantina
Radi se o drugoj generaciji Chevy Nove koja se proizvodila od 1968. do 1974...u filmu nije specificirano o kojem se godishtu radi ali moja maketa je replika auta iz 1972 i potpuno je identicna filmskoj...samo, maketa je SS izvedba i to ce skidanjem bedzeva biti potrebno konvertirati u "obicnu" jer bi bila ludost od rijetke Super Sport izvedbe raditi stunt car
Za pocetak malo o samoj maketi...kada sam nabavljao maketu za ovaj projekt josh nije bila izasla Revellova izvedba koja sad postoji na trzistu...ova AMT-ova maketa je bila jedina dostupna tako da sam odlucio uloziti 15 Eura u nju i nadati se da nije potpuno ocajna
I ugodno sam se iznenadio...plastika je malo debela ali ima dosta detalja i izgleda da ce se dosta dobro slagati...
Evo i "sluzbene" slike...neki dijelovi su bili skinuti sa sprua kad sam maketu dobio a neke sam ja otkinuo u svrhu mokapiranja prije nego shto sam znao da cu maketu koristiti za BO, ali je inace potpuno netaknuta
Nered :
Body...zanimljivo je da su blatobrani odliveni posebno od ostatka karoserije:
A najbolja fora je shto se u kitu dobiju dvije chitave mashine
Naime, postoji opcija slaganja cestovne i drag izvedbe pa postoje dvije razlicite mashine, ali ne samo dodatni dijelovi za jacu izvedbu vec citavi kompleti...nevjerojatno :
Naravno, ja cu pod haubu staviti cestovnu mashinu jer drag strsi van...
Izvana auto nece biti nista posebno...prajmer siva kutija na kotacima :
Eventualni izazov na eksterijeru ce biti napraviti ovaj znakic poremecene patke ili kaj to vec je na haubi te naci odgovarajuce kotace...
Ali u unutrasnjosti ce bit "veselje"
Eto, to bi bilo to za sad...vrijeme za krpe a ujutro, ranom zorom, u rad
Do tad, pozzzz... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 6:23 am Naslov poruke: |
|
|
Ne kužim ovo sa blatobranima oni če se moči skinuti ili ćeš ih zaljepiti i ostat će fiksni? _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 9:32 am Naslov poruke: |
|
|
| E kolko vidim ovo ce biti izazov napraviti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Mario, blatobrani se nece moci skidati...fiksirat cu ih na body...samo mi je zanimljivo da su odliveni odvojeno od karoserije jer nikad to prije nisam vidio
A Trutek, da ce maketa bit izazov...bit ce, pogotovo zato shto nikad prije nisam radio "krsh" od auta...mislim da cu morati nauciti podosta vasih militaristickih tehnika tipa pre-shading, chipping i te fore  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:15 am Naslov poruke: |
|
|
nego, jel mi se cini ili su ova suvozacka vrata drugacije nijanse od ostatka auta?
pripazi kad ces stavljati ovaj decal na haubu, povrsina mora biti glos. pa kad stavis decal, onda opet glos, pa posmirglati prijelaz decala, pa tek onda mat lak.
najvise ces posla imati u unutrasnjosti, treba napravit sve ove cjevure i kvalitetno ih zmazati. i ne zaboravi pleksi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
| low Napisao/la: | nego, jel mi se cini ili su ova suvozacka vrata drugacije nijanse od ostatka auta?
pripazi kad ces stavljati ovaj decal na haubu, povrsina mora biti glos. pa kad stavis decal, onda opet glos, pa posmirglati prijelaz decala, pa tek onda mat lak.
najvise ces posla imati u unutrasnjosti, treba napravit sve ove cjevure i kvalitetno ih zmazati. i ne zaboravi pleksi  |
Jel te Low muči sa svim tim detaljima , ali i ja ču te mučiti ako nebude tako . _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Ma kazem ja...bit ce tu svega
Meni se cini da je vecina panela u nekakvim drugacijim, izblijedjelim nijansama te sive...ali uopce josh nisam siguran koju osnovnu boju da koristim...obicni sivi primer je ipak malo previse svijetao...any suggestions
Treba i taj decal napraviti pa raditi proceduru lakiranja kao shto je low opisao, a kolicinu skretcha u unutrasnjosti necu niti spominjati...neke sitnice planiram naruciti iz Australije sa Parts-Boxa (sic, volan i cajgeri), dok ce vecina biti samogradnja...i naravno, plexiglas u sredini...sa rupicama za spiku sa "suvozacem" i to...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
ma film je predobar, gledo sam ga par puta, znam ga napamet. scena sa challengerom i onom ludjakinjom
i Tarantino u svom stilu naizgled nebitnih dijaloga....
covjeku treba dic spomenik.
a i Rosario nije uopce losa  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
| low Napisao/la: | ma film je predobar, gledo sam ga par puta, znam ga napamet. scena sa challengerom i onom ludjakinjom
i Tarantino u svom stilu naizgled nebitnih dijaloga....
covjeku treba dic spomenik.
a i Rosario nije uopce losa  |
Svidja ti se Rosario jel?
Ja bash planiram ponovo odgledati film veceras...da pohvatam detalje auta koje sam eventualno previdio do sad  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
oho oho imas ti tu posla da glava zaboli! zanimljiv build, ja nisam gledo film, ali eto sad imam u planu!
Sretno ti bilo!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nikola
 | | Član od: 02 Velj 2006 | | Poruke: 262 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
najviše me zanima kako češ isčarobirati onu patku na haubi to ce biti izazov samo takav...
sretno..  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
| nikola Napisao/la: | | najviše me zanima kako češ isčarobirati onu patku na haubi to ce biti izazov samo takav... |
E, vidis...to zanima i mene
Nemam pojma shta da radim s time za sad
Any ideas
A da ne ispadne kao da ja nisam nista radio prvi dan BO-a, evo nekog nazovi napretka...svi su se bacili na mashine, ali meni je vaznije bilo zapoceti ono najzahtjevnije...unutrasnjost...
Poshto cu pokusati dobiti sve tocno kao na slikama gore, "tapecirung" na unutrasnjosti vrata ne dolazi u obzir...
Planiram scratchati unutrasnjost vrata od stirena, sa svim odgovarajucim rupama i udubljenjima
Osim masakriranja unutrasnjosti, pozabavio sam se de-customiziranjem
Naime, kao shto sam vech spomenuo, maketa je SS verzija Chevy Nove shto se ocituje po nekoliko detalja, ponajvise bedzevima i usisnicima na haubi, pa je to trebalo rijesiti jer je filmska verzija "obicna" Chevy Nova...
Od ove dvije haube koje se dobiju s maketom ja cu koristiti lijevu...
Ali cak i ona nije kako treba biti jer ima SS usisnike za zrak koje obicna verzija kakva se pojavljuje u filmu nije imala...
Teksaski masakr motornom brusilicom
Toliko za danas  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 8:05 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro si sredio haubu glatka ko da ne velim kaj. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 02, 2008 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | svi su se bacili na mashine, ali meni je vaznije bilo zapoceti ono najzahtjevnije...unutrasnjost...
|
ne, nego si izdajica, al dobro! Tak je bilo i sa cobrinim motorom: "prvo moram sredit haubu"
Samo se ti muci sa tom unutrasnjosti, namucit ces se al vjerojatno ce se trud isplatit!
A za pače na haubi fakat ne znam kaj da ti velim, samo ti mogu pozeljet srecu!
Morat cu si i ja nabavit takvu busilicu il prodat starom fintu da ce njemu cesto trebat!
Lijepo sređena hauba!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2008 2:17 am Naslov poruke: |
|
|
Svi slazu punom parom...a evo, radi se i kod mene...polako ali sigurno...
Josh uvijek sam u procesu masakriranja Shevca
Potrebno je bilo skinuti SS bedzeve sa prednje i straznje maske koje su izgledale ovako:
A nakon "opracije", prednja je trenutno u ovoj fazi:
Napravio sam rupe u ovim usisnicima za zrak...mislim da je tako puno bolje...a, kao i Mario, smatram da je plastika na AMT-ovim maketama puno predebela ali i zacudjujuce mekana...skalpelom se reze kao putar
Straznju sam masku odlucio potpuno ispiliti i zamijeniti komadom stirena...
Naravno, ima tu josh dosta posla prije farbanja...ali nadam se da ce izgledati ovako nekako...
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|