Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mirage IIIC-J- 1/48, Eduard
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 10:24 am    Naslov poruke: Mirage IIIC-J- 1/48, Eduard Citiraj ovaj komentar

Živili...

...nemam ništa mlazno pa rekoh da uradim jednog.. Wink Vjerojatno ću trebati savjete pa ne ljutite se ako budem dosadan. Započeo sam Mirage IIIc koji sam dobio na takmičenju 3 kupa Zg. U osnovi radim prop ali zaista mi je bilo žao mjenjati ga ili prodavati baš zbog toga. Prije odprilike 2 mjeseca nabavio sam i pe za isti pa da se i u tome okušam. Naime nikad nisam radio sa jetkovinom Novac Embarassed ....i nadam se da ću se snaći.. Smile

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde neka! kada odeš među let lampe, teško se vratiti na propeleraše! Twisted Evil
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Huha

Član od: 25 Kol 2006
Mjesto: Zagreb, HR.
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 11:00 am    Naslov poruke: Drzim fige... Citiraj ovaj komentar

Dolazi razdoblje manje lijepog vremena pa cu valjda vise biti u podrumu i maketariti, a ne samo surfati po maketarskim forumima...

Anyway, s obzirom da sam slab na Mirage i Francuze opcenito, ovo cu pratiti sa zanimanjem. Imam nesto slika, ako ce ti trebati nesto, javi, mozda cu moci pomoci.

Huha (>o<-<
maketar-teoretičar
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 11:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aah! Welcome to the dark side, my young padawan.... Jedi

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za koje si se oznake odlučio?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedva čekam napredak Very Happy Bit će to opet jedna vrhunski izrađena maketa Smajli plese
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 12:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Huha, sigurno će mi štogod trebati... Wink

Citat:

..Grunfe, odlučio sam raditi Izraelskog...Nekako mi se više dopada maskirni.

Španac
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 1:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:

Citat:

E, tu sam te čekao... Wink Twisted Evil Imam istu maketu i Eduard je debelo fulao sa oznakama. One su u osnovi točne, ali su svi maskirni (uključujući i mog favorita Shahak 59), za koje su dane oznake, imali drugi motor ugrađen u Izraelu. Naime, Eduard daje maketu sa motorom Atar 9B, a Izraelci su naknadno ugradili Atar 9C. Razlika je velika i upečatljiva, jer je cijeli stražnji dio aviona drugačiji, uključujući široku kompliciranu malaznicu i kućište za kočioni padobran. Za sad još nitko ne radi resinski/PE set kojim bi se to moglo korigirati, a skrečanje toga je pravi podvig dostojan mikrokirurgije... Ne kažem da nije izvedivo i na netu ima mnoštvo referenci i fotografija. Postoji odlična knjiga o asevima na izraelskim Mirage-ima (Shahak, Nesher po izraelskoj terminologiji) od izdavača Osprey... Ako ti se baš radi maskirni, postoji ih nekoliko koji su neko vrijeme još letjeli sa starijim motorom, a već su dobili nove boje. Doduše, ako ti se radi neki sa gomilom pobjeda i žuto-crnim trokutima na krilima, onda te čeka skrečanje, ako ne mogu ti poslati kolor profil maskirnog Shahaka sa Atar 9B motorom, ali te onda čeka prerada dekala. To je jednostavnija opcija. Evo sam se opet raspisao i pokvario veselje...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 2:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo Grunfe! kao iz rukava izbacuješ podatke...ja sam tanak što se tiče francuza, a pogotovo Izraelskih verzija... Very Happy
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uuu zakon.jedva cekam da vidim kako ce da ide dalje Smile
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 5:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

No, prvo brodovi, onda ma-mlazni avioni.... Very Happy ... Sto je sljedece?
Ajde, samo polako i ispasti ce novo remek-djelo...
PELE

Član od: 10 Kol 2008
Mjesto: Pancevo, Srbija
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lepo si poceo, svaka cast!
Ocekujem jos slika u radu............ Very Happy Very Happy Very Happy

Pozdrav!

Very Happy
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Aranza Napisao/la:

Citat:

E, tu sam te čekao... Wink Twisted Evil Imam istu maketu i Eduard je debelo fulao sa oznakama. One su u osnovi točne, ali su svi maskirni (uključujući i mog favorita Shahak 59), za koje su dane oznake, imali drugi motor ugrađen u Izraelu. Naime, Eduard daje maketu sa motorom Atar 9B, a Izraelci su naknadno ugradili Atar 9C. Razlika je velika i upečatljiva, jer je cijeli stražnji dio aviona drugačiji, uključujući široku kompliciranu malaznicu i kućište za kočioni padobran. Za sad još nitko ne radi resinski/PE set kojim bi se to moglo korigirati, a skrečanje toga je pravi podvig dostojan mikrokirurgije... Ne kažem da nije izvedivo i na netu ima mnoštvo referenci i fotografija. Postoji odlična knjiga o asevima na izraelskim Mirage-ima (Shahak, Nesher po izraelskoj terminologiji) od izdavača Osprey... Ako ti se baš radi maskirni, postoji ih nekoliko koji su neko vrijeme još letjeli sa starijim motorom, a već su dobili nove boje. Doduše, ako ti se radi neki sa gomilom pobjeda i žuto-crnim trokutima na krilima, onda te čeka skrečanje, ako ne mogu ti poslati kolor profil maskirnog Shahaka sa Atar 9B motorom, ali te onda čeka prerada dekala. To je jednostavnija opcija. Evo sam se opet raspisao i pokvario veselje...

E tu sam te čekao Smile , ispravak netočnog navoda, postoji konverzija:

http://www.pjproduction.net/index.php?productID=270
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Lis 22, 2008 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmo, sape gore...... da je kolega napravio maketu, stavio je u gotove projekte, koliko bi vas skuzilo da tu nesto ne stima? Ok, Grunfe, spusti ruku, pitanje je za ostale...... Laughing

Bit ce to odlicno, pa makar i sa pogresnim motorom..... Wink

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2008 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ja ne bi skužio ni da je motor kriv ni da su oznake krive pa što se mene tiče napravi bilo koju opciju, ali da je šareni (maskirni), ti su mi baš lepi!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma