Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

EPOXY RESIN?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 1:11 am    Naslov poruke: EPOXY RESIN? Citiraj ovaj komentar

Naletio sam na jednom sajtu na EPOXY RESIN i Ucvrscivac za fiberglass al neznam jel to taj resin koji je pogodan nama maketarima zbog kopiranja dijelova,planiram da narucim al neznam koji,evo link ovde

http://www.hobbylinc.com/cgi-bin/s7.cgi?cat_s=&str=Pro+Epoxy+Finishing+Resin+9+oz
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To bas i nije onaj resin na koji mi maketari mislimo, ali i to moze posluziti za pravljenje odljevaka.

To ti je u stvari fiberglass smola, dolazi zajedno sa matom (onom mrezicom, radi cvrstoce i debljine), ali se i sama smola moze ljevati u kalup kod manjih odljevaka. Problem je sto znaju biti dosta guste, pa onda teze popunjavaju kalup, kao i sto zadrze dosta zraka koji se uglavnom skuplja u sitnijim "utorima" kalupa, sto onda rezultira mjehurcima u dijelu, ili cak nedostajanje sitnijih detalja, posto ti mjehuri nemaju gdje izaci....

No, da skratim - svakako je upotrebljivo, malo paznje kod konstruiranja kalupa, malo vise paznje kod ljevanja, malo srece i mozes dobiti vrhunski odljevak, detaljima jednak originalu, odnosno dobar onoliko koliko imas dobar kalup.

No, ne vidim poantu da to narucujes iz japana..... Vidim da si iz BIH...... Odi u bilo koju trgovinu bojama i lakovima i trazi DUGAPOL. To ti je jako slicna stvar ovome sto si naveo (poliesterska smola), pakiranje je od litre (smola i ucvrscivac), fin je rijedak, lako se mijesa i razlijeva, ne pravi velikih problema. Cijena je bila negdje oko 15KM-ova, ja sam to uzimao u Bos. Brodu......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ZIGGY

PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
To bas i nije onaj resin na koji mi maketari mislimo, ali i to moze posluziti za pravljenje odljevaka.

To ti je u stvari fiberglass smola, dolazi zajedno sa matom (onom mrezicom, radi cvrstoce i debljine), ali se i sama smola moze ljevati u kalup kod manjih odljevaka. Problem je sto znaju biti dosta guste, pa onda teze popunjavaju kalup, kao i sto zadrze dosta zraka koji se uglavnom skuplja u sitnijim "utorima" kalupa, sto onda rezultira mjehurcima u dijelu, ili cak nedostajanje sitnijih detalja, posto ti mjehuri nemaju gdje izaci....

No, da skratim - svakako je upotrebljivo, malo paznje kod konstruiranja kalupa, malo vise paznje kod ljevanja, malo srece i mozes dobiti vrhunski odljevak, detaljima jednak originalu, odnosno dobar onoliko koliko imas dobar kalup.

No, ne vidim poantu da to narucujes iz japana..... Vidim da si iz BIH...... Odi u bilo koju trgovinu bojama i lakovima i trazi DUGAPOL. To ti je jako slicna stvar ovome sto si naveo (poliesterska smola), pakiranje je od litre (smola i ucvrscivac), fin je rijedak, lako se mijesa i razlijeva, ne pravi velikih problema. Cijena je bila negdje oko 15KM-ova, ja sam to uzimao u Bos. Brodu......

Ok,hvala na ovim informacijama,al vec kad sam odlucio da kupim resin,hocu da kupim pravi resin,koji je dovoljno rijedak i nezelim da previse experimentisem sa tim,usput jesam iz BIH al radim u Iraqu pa sve narucujem sa americkih sajtova jer su mi najpovoljniji i nije skupa postarina,a ovaj www.hobbylinc.com je takodje americki on-line shop,vjerovatno si ga pobrkao sa japanskim www.hlj.com Wink .Usput ako neko nadje na internetu neki on line shop koji ima u ponudi taj resin koji je zgodan za nas maketare i RTV mold(tecnu gumu)za kalupe,i ostalo potrebno za kopiranje dijelova neka mi javi na pm Wink Iliako se moze to sve nabaviti kod nas,jos bolje,onda nebih narucivao preko neta Very Happy
Reaper

PorukaUpisano: Pon Stu 10, 2008 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina, samo ni ovo sto ti hoces kupiti nije onaj "pravi resin"......a ako uzimas alternativu, onda sam ti ponudio jednu s kojom ima najmanje problema.....

Natrag na vrh
ZIGGY

PorukaUpisano: Sri Stu 12, 2008 1:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo mislim da sam na www.micromark.com nasao pravi resin i RTV gumu?

http://www.ares-server.com/Ares/Ares.asp?MerchantID=RET01229&Action=Catalog&Type=Product&ID=82057
http://www.ares-server.com/Ares/Ares.asp?MerchantID=RET01229&Action=Catalog&Type=Product&ID=82083
http://www.ares-server.com/Ares/Ares.asp?MerchantID=RET01229&Action=Catalog&Type=Product&ID=82133
http://www.ares-server.com/Ares/Ares.asp?MerchantID=RET01229&Action=Catalog&Type=Product&ID=80475
Reaper

PorukaUpisano: Sri Stu 12, 2008 3:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

je, mislim da bi to bilo to......barem za ovaj rtv sam siguran, za resin neznam, ali mi djeluje kao prava stvar..... Confused

Natrag na vrh
Roso

Član od: 02 Svi 2009
PorukaUpisano: Sub Stu 07, 2009 8:35 pm    Naslov poruke: Epoksi smola Citiraj ovaj komentar

Dižem stariju temu da ne otvaram novu. Konkretno zanima me ima li kod nas igdje kupit potpuno prozirnu epoxy smolu. Kupio sam karbonskih vlakana i žao mi je koristit polyestersku smolu sa njima, a nigdje nisam našao epoxy kod nas. Vani ako kupujem izađe me litra (sa hardenerom) oko 260 kn, poštarina uključena.

Hvala
Natrag na vrh
garfild

Član od: 22 Lis 2009
Mjesto: Bitola Makedonija
PorukaUpisano: Pon Stu 09, 2009 12:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Proverite ovu stranu za epoxy resin mislim da je dobar i imaju i druge dobre stvari.

http://www.r-g.de/en/

ovo je link za celosni katalog

http://download.r-g.de/katalog_2009_en.pdf
Natrag na vrh
Roso

Član od: 02 Svi 2009
PorukaUpisano: Pon Stu 09, 2009 12:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zahvaljujem na linku, ali već sam bio tu. Koliko sam shvatio, sve narudžbe koje su van Njemačke moraju biti ukupno preko 50 €. Nije mi problem nać epoxy, stvarno je velik izbor na netu, ali me interesira ima li u Hrvatskoj da ne moram plaćat poštarinu (eventualno i carinu).
Natrag na vrh
garfild

Član od: 22 Lis 2009
Mjesto: Bitola Makedonija
PorukaUpisano: Pon Stu 09, 2009 1:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eve jedan link samo neznam kakvu smolu imaju.

http://www.yachtcenter.hr/pocetna/
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma