Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Željeznice

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 11:38 am    Naslov poruke: Željeznice Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!

Htio bih kupiti malom nećaku (6 g) električnu željeznicu, ništa previše komplicirano, ali da bude u redu. E sad, znam da je prije u Zagrebu bio dućan mehanotehnike, takvu sam ja imao ko mali, ali toga više nema.

Zna li netko gdje bih mogao kupiti komplet željeznice, možda ste vidjeli u nekom shoping centru ili sl,

Hvala na pomoći Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Igor_A.

Član od: 03 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 12:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U shoping centrima ćeš teško naći nešto kvalitetnije, obično su to nestandardni modeli pogonjeni baterijama, a ako želiš nešto kvalitetnije sa ispravljačem i u standardnom mjerilu, a to je kod nas najčešće HO mjerilo 1:87 imaš priliku sutra, "22.11. 10-18h Zagreb, Trg žrtava fašizma 14 (VI susret željezničkih modelara KŽMZ)" nešto potražiti na ovom susretu, inače uputio bi te u dućan Hobi Modeli Sport, gdje sam ja prošle godine kupio lijepi vlakić u HO mjerilu, ali upravo sam otkrio sljedeću obavjest na njihovoj internetskoj stranici,
"Dana 14.10.2008. prestaje sa radom maloprodaja u trgovini u Zagrebačkoj 137,Zagreb kao i naručivanje putem online shopa ili e-maila."
Preporučam ti da se raspitaš na stranici Kluba željezničkih maketara Zagreb

http://www.kzmz.hr/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tole

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 12:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na informaciji, otići ću sutra tamo i vidjeti ima li što na prodaju!
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Hvala na informaciji, otići ću sutra tamo i vidjeti ima li što na prodaju!

Bit će sigurno, osim što se izlažu makete, u podrumu je obično smješten prodajni prostor, najviše se prodaju polovni vlakići, ali vjerojatno će se moći kupiti kakav novi komplet.
Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 12:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno, znaš li možda koliko bi bila neka okvirna cijena, takvog kompleta? 100, 300, 500 kn?
Natrag na vrh
Igor_A.

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 1:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovisi o proizvođaču i o kvaliteti, naravno, možeš sam pogledati, npr. "Fleischmann" proizvodi vrhunske vlakiće, ali oni imaju i "ozbiljne" cijene,

http://www.fleischmann.de/

Ja sam kupio "Piko" start komplet, mislim da je koštao oko 400kn, lošija kvaliteta, ali za manje zahtjevne sasvim zadovoljavajuće,

http://www.piko.de/

Na kraju sam, na prošlogodišnjem susretu kupio polovnu "Liliput" parnjaču, za 600kn, ali onda sam morao kupiti još i jači ispravljač jer je onaj od "Pika" bio preslab. Uglavnom nisu baš jeftine igračkice, ako nećak ima 6g možda bi bilo prikladnije nešto jeftinije, recimo "Piko" kojeg sam već spomenuo.
Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Pet Stu 21, 2008 1:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super, hvala još jednom,

pozdrav!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma