Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| morest
 | | Član od: 06 Sij 2009 | | Poruke: 75 | | Mjesto: ST-ŠI |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2009 3:35 pm Naslov poruke: nepoznati brod |
|
|
Imam još jednu fotku za koju bi volio saznati o kojem se brodu radi. Naime fotka je iz JRM lota obiteljskog albuma i slikao ju je moj rođak, mornarički časnik, nažalost ozada ne piše ništa, ali siguran sam da će netko od stručnjaka sa foruma znati o čemu se radi
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2009 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
galeb? _________________ MAK Reoplan - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1517 | |
|
Upisano: Sri Sij 14, 2009 1:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| GALEB. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| morest
|
Upisano: Sri Sij 14, 2009 1:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Puno hvala obojici na pomoći. Pokušavao sam uspoređivati tu fotku sa fotkama Galeba, ali očito nemam baš dobro oko S obzirom da sam samo po pričama znao da mi je rođak 50-tih služio na Galebu i da je bio s Titom u Indiji i Burmi 1954.-55. mislio sam da je u pitanju neki od razarača (bilo ih je 2) koji su bili u pratnji Galeba, a ne sama Titova jahta a drago mi je da se baš to pokazalo Nego, jel se može reći gdje je slikano, jel čini mi se da vidim engelsku zastavu da visi tamo na slici, ili je to neka pomorska zastava :Ja pretpostavljam da je slikano baš za Titova puta u Indiju i Burmu jer je istoga tipa i formata, a i istoga je lota fotografija, no
može biti i za nekoga ranijeg putovanja prije odlaska u Aziju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Sub Sij 17, 2009 11:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiv i malo vidjen isjecak broda, ali to je izgled kad su vec skinuti topovi kalibra 88 mm i brod pregradjen (vidi se po topovima kalibra 40 mm i cetverocijevcima kalibra 20 mm). Doduse posljednji su jos njemacki Flak-Vierling, a ne M-75. _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Sub Sij 17, 2009 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ispricavam se, prevario sam se. Brod jos ima ciljni "direktor" na mostu za topove kalibra 88 mm, znaci snimljeno je prije preinake, a odgovara i godinama dok je rodjak sluzio na brodu. Iz knjige o ratnoj mornarici citam da je GALEB 1954. posjetio Tursku i Grcku, 1954/55. je bio u Egiptu, Jemenu (Adenu), Indiji (Bombaj, Szagapatam, Kalkuta, Madras, Kocin) i Burmi (Rangun), a pratili su ga RE-51 i RE-52. Iste godine (1955.) bio je i u Tunisu, na Malti, u Turskoj i Grckoj, a zatim 1955/56 u Etiopiji i Egiptu. E sad koja se zastava vidi na mosticu, tesko je reci, mozda je "White Ensign" ili neka varijanta od tog, trebalo bi pogledati kad su bivse britanske kolonije mijenjale mornaricke zastave (i da li uopce...). _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| morest
|
Upisano: Ned Sij 18, 2009 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Alaska na informacijama, kažem, osobno bi ju datirao u 1954.-1955. za vrijeme puta u Indiju i Burmu uz popratno stajanje u Egiptu, ali s obzirom da ništa ne piše ozada, teško je reći, možda bi netko mogao prepoznati zastavu na onome mostu
Slika je zbilja rijetko viđena jel ju je moj rođak slikao osobno za privatni fotoalbum, i sada je ovdje objavljena po drugi put na netu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|