Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prowler
| | Član od: 05 Lis 2008 | | Poruke: 2 | |
|
Upisano: Ned Lis 05, 2008 2:43 pm Naslov poruke: Savjeti |
|
|
Pozdrav svima,
Jos od malih nogu obozavao sam sastavljati makete narocito aviona i brodova. S iskustvom sam naravno bio sve bolji i radi sve zahtjevnije modele sa vise detalja....Medutim, sve su to bili modeli plasticni, koji u zbirci imam preko 50 - ak. Naravno, odmah su me zaintrigirali i drveni modeli brodova, medutim kao student jedva sam krpio kraj sa krajem a ne moram reci koliko je tesko bilo nabaviti maketu drvenog jedrenjaka i koliko je to sve skupo kostalo.
Danas sam zaposlen i imamo dobru placu i otvara mi se mogucnost da se pocnem baviti skupocjenim hobijem. Medutim kao sto sam vec rekao iskustva sa maketama od drva bas i nemam, stoga od vas trazim savjet ako pocetnik.
Malo sam trazio po forumu ali nisam nasao konkretnih odgovora.
Dakle mene zanima:
1. Pretpostavljam da je za pocetak najbolje kupiti kit, meni kao pocetniku?
2. Od cega da pocnem? jel imate neki savjet za prvi brod jedrenjak... s kojim bi se najlakse upoznao sa modelarstvom?
3. Gdje kupiti? vidim na ebayu ima dosta modela, cini mi se cijena pristupacna? kakva su vam iskustva?
4. Sto kupiti, dakle koje su najbolje marke, odnosno proizvodaci drvenih jedrenjaka...?
Unaprijed hvala na svim odgovorima, nadam se da nisam previse pitanja postavio  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Lis 05, 2008 6:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Prije nego šta kreneš sa jedrenjacima ja bih ti savjetovao da napraviš domaću Braceru. Relativno jednostavna maketa, a nacrt ti mail-am ako treba. Također bih ti preporučio da nabaviš knjigu Historic Ship Models od Wolfram zu Monfeld koja je po meni neka vrsta enciklopedije drvenog maketarstva. Ako trebaš još kakav savjet samo pitaj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prowler
| | Član od: 05 Lis 2008 | | Poruke: 2 | |
|
Upisano: Pon Lis 06, 2008 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Zahvaljujem na brzim odgovorima i savjetima.
Molim te ace1 da mi posaljes na mail navedeni nacrt, zahvaljujem unaprijed.
Mail je myth77@net.hr
Ako ima jos itko nekakav savjet, slobodno recite. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lis 08, 2008 11:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jesi dobia mail? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Lis 09, 2008 8:21 am Naslov poruke: |
|
|
Svakako obrati pažnju na dansku firmu Billing Boats koja nudi "laser precut! drvene komponente i sve ostalo za što jednostavniju gradnju drvene makete brodova. Odabereš kakav početnički model ribarske brodice ili jedrilice pa vidiš kako će ići.
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lynx
| | Član od: 29 Lip 2009 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Pag |
|
Upisano: Uto Jul 07, 2009 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da ne otvaram novu temu a pošto iman sličan problem postati ću ovdje.
Naime želim početi izrađivati drvene makete jedrenjaka i odlučio sam početi s nečim manjim (manje jedara i ostalih komplikacija) i meni se najviđe sviđa nešto u stilu "sloopa". Neznam kako se to točno zove ali na googlu sam našao nešto slično.
Evo par slika da vidite na što mislim
Ne mora biti kao ovi na slici ali uglavnom nešto slično
Volio bi početi s kitom pa da ga samo složim ali ako nema kitova za nabaviti počeo bi onda sa samogradnjom.
Molim vas za savjete i informacije. Bilo bi odlično ako imate kakv link di se može u hrv nabaviti kit ali ako imate planove za poslati ili skinuti s neta.
Hvala.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2542 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lynx
| | Član od: 29 Lip 2009 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Pag |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2009 7:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, točno tako. OVaj prvi kuter mi je odličan, "Shenandoah" samo bi ja ipak to u malo većem mjerilu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2542 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2009 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Nema problema, original nacrti su u 1:50 a radio sam ga u 50, 100 i 200, ako te zanimaju nacrti pošalji mi mail
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|