Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

ISS NCC-1701
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Ruj 01, 2009 10:53 pm    Naslov poruke: ISS NCC-1701 Citiraj ovaj komentar

U razdoblju predaha mesarenja po voyageru, poigrao sam se sa ovim malisanom...... Polar Lights, mjerilo 1/1000. Cisto ok maketa, opcije za hrpu brodova ali nazalost maketa je snap-fit, sto uzrokuje hrpu problema, cudnih spojeva, lose geometrije i slicnoga, ukoliko se sastavlja onako kako je predvidjena. No, ljepilo, pola tube kita, smirgl, brusilica i moze se napraviti sasvim ok maketa.....onako, za dusu....

Iz kutije se mogu napraviti 4 varijante prvog (ok, drugog) Enterprisea - 1st pilot, 2nd pilot, production series i ovaj kojeg sam ja radio, ISS ENTERPRISE, koji se pojavio (bolje receno nije) u epizodi "Mirror, mirror", koja se odvija u paralelnom svemiru. Ljubitelji ST-a znaju o cemu se radi, ostale vjerovatno ni ne zanima....

Zbog ovog "nije se pojavio", postoji hrpa nedoumica i losih ideja, a neke sam (nadam se) uspio izbjeci u izradi makete. Studijski model nikad nije napravljen, jednostavno su u te dvije ili tri scene koristili model iz druge pilot epozode (Where no man has gone before, u kojoj se prvi put pojavljuje kapetan Kirk), a cijeli trik se sastojao u tome, da su napravili mirror uvodne spice, pa brod proljece sa suprotne strane ekrana...... moderna tehnika radi cuda.... Laughing Nadalje, 98% maketa koje sam vidio napravljene (u ovom mjerilu) su mi djelovale bezveze. Trece, studijski model izlozen u muzeju je restauriran napamet, nema veze s onim modelom koristenim za snimanje serije. Cetvrto, boje u sastavnici su odoka navedene, nemaju veze s vezom (usko povezano sa brojem 3). Trideset i osmo...... Laughing

No, nazad na maketu..... Dvije misli vodilje su bile prisutne u izradi. Prvo je sve ovo gore sto sam napisao, sto mi daje sasvim dovoljno slobode da svaku razliku i (ne)slicnost moje makete sa bilo cime opravdam umjetnickom slobodomi ukusom, jer ovo je ipak SF, nemoze mi se netko pojaviti i pricati kako je njegovog djeda ujak letio na tome, ili ga vidio uzivo. I dao sam si slobode, u izboru boja, dodataka, sheme, doslovce svega, a posebice weatheringa. Nemam pojma kako bi se letjelica prljala u svemiru, i s cime, no....... to me dovodi do druge stavke. Ipak ovo nije neki "uss tetkica", koji samo leti bezveze okolo i istrazuje, ovo je mean fu...ing machine, bojni brod, ponos, dika i osvajac u ime omiljenog nam imperija (ok, drugog omiljenog nam imperija, da me SW fanovi ne docekaju negdje) - TERRANSKOG CARSTVA. Prema tome, ideja je da bude ruzan, prljav i zao bas kako i treba biti. MOzda je malo i preruzan, ali meni pase..... Wink

No, da ne duljim, evo koja slika, pa pljucnite slobodno..... Laughing Samo napomena, kupola mosta je samo naslonjena, jos je treba malo doraditi, kao i dodati siljke na motorima te ispolirati iste, naravno srediti postolje, no to ne utjece nimalo na konacni izgled makete......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Uto Ruj 01, 2009 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrstan je. Very Happy Very Happy Very Happy

Dali postoji mogučnost da ga vidimo za dva tjedna Wink
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 7:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Beam me up Scoty!
Odlično kolega Very Happy Jako mi se sviđa, i pošto je moj šukundjed bio pomočni ložač na njemu i pokazao mi slike, mislim da si odradio stvarno izvrstan posao.
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 7:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemam pojma što gledam, ali izgleda jako uredno i pedantno!! Cool već vidim medalju pokraj njega! Cool
Natrag na vrh
Krco

Član od: 08 Lis 2008
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 8:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Very Happy Very Happy
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 10:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fantastičan je kolega. Nema zamjerke. Razz

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Reaper

PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 10:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na komentarima........

Mario & Andrej> nisam ovu maketu smatrao nekim show materijalom, daleko od toga, ali mozda je i ponesem na CK, cisto onako, reda radi, da se vidi.....

Ustvari, ova maketa je trebala biti dio diorame, i napravljena kao USS DEFIANT, zajedno sa ISS NX-01, medjutim kada sam gledao malo stare epizode TOS-a, prisjetio sam se i gore navedene epizode i ovog broda, a kada sam vidio Spocka sa bradicom.....nije vise bilo dvojbe kako cu napraviti maketu..... Laughing

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo Reaper! Obavezno ga donesi na CK. Build models long, and prosper. (da parafraziram čuveni vulkanski pozdrav) Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 12:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, još da i Voyagera dovršiš do CK pa da i to čudo vidimo u živo Wink (P.S. iz pouzdanih ali neprovjerenih izvora sam saznao da si blizu kraja Laughing )

Pozdrav !
Natrag na vrh
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fazor u zrak! Very Happy svaka čast kolega!!!!!
Reaper

PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 1:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdravi svog izvora, reci mu da cu mu izbusiti gume na autu...... Laughing Wink

Naravno, voyager je pri kraju, danas jos osmiglam dva dijela i spreman je za farbanje..... Uostalom, vec sam ga prijavio za CK, tako da....nema sad odustajanja..... Wink

Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa zapravo, moj izvor nema auto, on je računalo:

http://www.crna-kraljica.com/test.php

vidio sam da je maketa već prijavljena za takmićenje Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 1:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma zezam se ja samo...... prijavio sam je, pa sto bude.....ako ga donesem na CK, zalit cemo uspjesno privodjenje poslova kraju....ako ga ne donesem, zalit cemo da utopimo tugu.... Wink

Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 1:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:

Naravno, voyager je pri kraju, danas jos osmiglam dva dijela i spreman je za farbanje..... Uostalom, vec sam ga prijavio za CK, tako da....nema sad odustajanja..... Wink

Naravno, osim ako ti ne ispadne iz ruke... ili ne sjedneš na njega! Vrag na vatri Wink
Reaper

PorukaUpisano: Sri Ruj 02, 2009 2:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo...znao sam....morao se naci netko tko ce siriti negativne misli i vibracije ovako rano ujutro..... Laughing Cak me vise ni to ne sekira, pola makete je ionako od fiberglasa napravljeno, cak i da padne, mislim da mu nista nebi bilo....jedino, jadni sudci koji ce to morati nositi, i jadna gospodja reaper koja ce ga morati drzati u rukama do zg..... Diablo

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma