Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 9:46 am Naslov poruke: Za Aranzu |
|
|
Prijatelji još uvjek potrsen odlaskom najomiljenijog člana našeg foruma predložio bi GB ,Aranzi u spomen.
Ideja mi je da napravimo po jednu maketu zraklopova ,po mogučnosti što starijega ,recimo do 1950.Bilo bi dobro da kitovovi budu iz starih kalupa ,i svakako bez kupvnih dodataka.GB ne bi bio natjecatelskog karaktera.Rok bi bio do CK ,gdje bi se svi radovi izložili zajedno.Ako se slažete ili imate još koji ideju recite. _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicna ideja!!!
Najstarije i najreijede sto imam doma je VEB plastikov Mil MI-10 mjerilo 1/100 dali je to dovoljno staro,
i/ili revellov Havard 1/72 mislim da je to neki prepak matchbox-a ? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlična ideja! naći će se nešto! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
| Super ideja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
Podržavam ideju. Aranza je znao u maketarskom smislu od ružnog pačeta napraviti labuda. Mogli bi i mi probati. Mnogima je rok možda prekratak, ali ako već ne uspiju svi dovršiti maketu do CK, onda bar da budu dovršene do sljedeće godine na godišnjicu tužnog dana kad nas je Aranza napustio...
Imam jedan teški kramp na lageru. Short run-prastari Eduardov Hansa Brandenburg D.I.(prije nego je Eduard postao hi-tec firma-iz njihovih skromnih početaka) sa kojim bi se mogao pridružiti GB-u. U zadnjem pokušaju rada na toj maketi, kad sam htio ispraviti deformirano krilo, puklo je na dva dijela, jer je plastika već krta od starosti... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
Podržavam ideju.
Imam u lageru Revell Swordfisha (stari Matchbox), kao stvorenog za ovu prigodu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
Ja bih se mogao također potruditi.
EDIT. Pokušat ću nešto naći i napraviti u sjećanje na Ivicu _________________ paulusvictor
0viking0: poruka promijenjena dana: Sri Ožu 09, 2011 7:59 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicna ideja kolega Vulkanizer. Posto zivim u Sarajevu nisam upoznat kad je CK. Imam kuci F4U-5 Corsair 1/72 od Revell-a. Posto nisam u mogucnosti da dodjem, nadam se da nece biti problem kad je zavrsim da postavim slike na forum (recimo u ovu temu) i na taj nacim dam svoj doprinos? _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 11:33 am Naslov poruke: |
|
|
Podržavam ideju,priključujem se sa Fokkerom DR I u 1/28,mislim da je iz 1957 godine,velika maketa sa par djelova.Zamisao je bila da bude gotova do CK,Aranza se je ponudio da će me vodit kroz izradu makete.Dao mi je puno savjeta i sada sa mislima na njega morat ću sam... _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Pridružujem se.
Jel ovo dovoljno staro?
Moj je u još starijem pakovanju, dekali skroz žuti al' snać ću se. I špricat ću oznake ako bude trebalo. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 12:01 pm Naslov poruke: |
|
|
ja imam A-1 Skyridera od Italeria, davno sam ga kupio, i popriličan je kramp, osšmirglan je i pola urezano, jel može ući? mjerilo je 1/48
I bilo bi dobro da nas sve maketare ovaj GB ujedini i da se zakopaju ratne sjekire i da izvučemo nešto dobro iz ovoga, svi znamo kakv je Ivica bio miroljubiv i skroman! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 12:09 pm Naslov poruke: |
|
|
I ja bi se pridružio. Tema našeg zadnjeg razgovora bio je Italeri Bf-109 F. Odma mi suze poteku. No YAK-9 od Airfixa bi bio prikladniji. Nego baš mora bit bez ikakvog kupovnog dodatka? _________________ ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: | | Podržavam ideju,priključujem se sa Fokkerom DR I u 1/28,mislim da je iz 1957 godine,velika maketa sa par djelova.Zamisao je bila da bude gotova do CK,Aranza se je ponudio da će me vodit kroz izradu makete.Dao mi je puno savjeta i sada sa mislima na njega morat ću sam... | Ako trebaš pomoć samo pitaj. Neću ti savjetovati da baciš tu maketu i kupiš novog Eduarda...Uz trud i rad možeš i od tog krampa napraviti pristojnu maketu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Kako znati kada je proizvedena maketa? A imam starog hellcata i corsaira. Hasegawa oboje. Izdignuti paneli itd... 35 djelova. Na sastavnici pise PRINTED IN JAPAN 1989. Sad nisam siguran da je to i godna proizvodnje makete. A ako to nije dovoljno staro, kupit cu nesto starije. Molim iskusne maketare da daju koji prijedlog.
I da, tuzno mi je sve ovo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | | Nego baš mora bit bez ikakvog kupovnog dodatka? |
Pa jogurt moraš kupit, zar ne!?
Šala... Ivica je "aftermarket" dijelove skupljao doslovno "po ulici" i njegova nenadmašna maketarska veličina je i bila u tome da od gomile smeća napravi vrhunsku maketu.
BTW, ne znam koliko vas je posjećivalo Ivičin blog, ali pogledajte tamo kako je na svojoj pretposljednjoj maketi, "Admiral Graf Spee"-u napravio more, koristeći priručni materijal kojg doslovce ima skoro u svakoj kući. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|