Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Lis 13, 2009 9:46 pm Naslov poruke: Bf-109 E-3 |
|
|
Pozdrav svima!
Evo moj priv pokusaj prikaza makete u radu.
Dakle radi se o Hasegawa Bf-109E3 u 1/48, stara maketa 1993 kako pise na kutiji.
Nakon sto bude slozen trebao bi izgletati ovako profil s wingpalete-a:
Do sada sam ga samo rezuckao i mesario te nesto malo samogradnje flapsovi hladnjaka ulja
izradeni od limica s flopi diskete.
te crijevo za zrak u kabini
Cockpit reba jos malo dorade sjedalo je probuseno gdje idu PE pojasevi koji su jedini dodatak kupljeni na cijeloj maketi.
Na repnom kotacu sam probusio vilicu kako nebi izgledalo da su kotac i ista jedan komad.
Ispusne cijevi sam takoder izbusio i prorezao rebra na usisu turbopunjaca.
I zadnje probusene rupe iza krakova elise koje se vide kroz spiner.
I da dekali ce biti onaj stari set od PC grafike s kombinacijom istih iz kutije i seta kojeg je izradio kolega Vijeko aka OvikingO.
Nadam se da cu uspjeti biti koliko toliko redovit s updejtima ovog rada.
LP do sljedeceg citanja!
PS. otvoren sam za prijedloge i sve ostale upute da ne zavrsim na kraju kao kolega Aranza  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dado
 | | Član od: 01 Svi 2009 | | Poruke: 126 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 13, 2009 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo odlično izgleda, barem meni! Samo naprijed.
Ovo ću definitivno pratiti! _________________ May the Force be with you |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
 | | Član od: 31 Kol 2007 | | Poruke: 295 | | Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ |
|
Upisano: Sri Lis 14, 2009 8:23 am Naslov poruke: |
|
|
još jedan.... ali lijepo ih je vidjeti, nadam se da ću ponešto naučiti i od tebe, pa vas danas/sutra sve prestići u kvaliteti.... šala mala, za sda lajkiram... i pratim sa zanimanjem....  _________________ MK "Marsonia"... i dalje u srcu...
IPMS New Zealand... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 14, 2009 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro ti je krenulo. Svakako pokušaj korigirati unutrašnjost stajnog trapa, prednji hladnjak, izbočine od topova ispod krila...Jedino, bolje konzultiraj literaturu za "zeleni 17". Ovaj profil ne djeluje previše uvjerljivo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Lis 14, 2009 12:54 pm Naslov poruke: Re: Bf-109 E-3 |
|
|
| Karaya Napisao/la: |
te crijevo za zrak u kabini
|
Huh, ova "korpa" je na maketi baš slabo detaljna, a jako se dobro vidi izvana kad se kokpit zatvori. Treba je izbušit (imam sliku ali dosta lošu) i dodat regulacijski ventil i mjerni instrument (ako se ne varam za kisik ???).
Zanima me i "spoj" flapsova u "sukobu" sa ovim bočnim stražnjim stranicama hladnjaka, to mene mući, stranice su predebele, mislim da ću ih izrezat i stavit tanje...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Lis 15, 2009 1:27 pm Naslov poruke: |
|
|
@Darko ovo u svezi ove boce za kisik tu cu jos napraviti oplatu koja ce biti s ovim rupama s tvoje fotke.
@Grunf oblik hladnjaka i ovih izbocina topova ispod krila to necu dirati jer stvarno ne znam kako da ih promjenim, a da to ne ukljucuje vecu kolicinu kita kojeg ja nikako ne uspjevam s svim mogucim i ne mogucim smirglanjem dobiti da bude ravan bez vecih ili manjih udubljenja.
A Vezano za profil imam jedino par fotki u Ospreyu AoA i N/P/F Zrakoplovstvo NDH i shema koja je s dekalima od PC grafike.
A ovaj profil mi izgleda dosta slican.
Najvise me muce krilni topovi jer samo odrezati iglu ne odgovara vec kako dobiti onaj konusni otvor cijevi, ima li ko kakav prijedlog za iste? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 15, 2009 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | @Darko ovo u svezi ove boce za kisik tu cu jos napraviti oplatu koja ce biti s ovim rupama s tvoje fotke.
@Grunf oblik hladnjaka i ovih izbocina topova ispod krila to necu dirati jer stvarno ne znam kako da ih promjenim, a da to ne ukljucuje vecu kolicinu kita kojeg ja nikako ne uspjevam s svim mogucim i ne mogucim smirglanjem dobiti da bude ravan bez vecih ili manjih udubljenja.
A Vezano za profil imam jedino par fotki u Ospreyu AoA i N/P/F Zrakoplovstvo NDH i shema koja je s dekalima od PC grafike.
A ovaj profil mi izgleda dosta slican.
Najvise me muce krilni topovi jer samo odrezati iglu ne odgovara vec kako dobiti onaj konusni otvor cijevi, ima li ko kakav prijedlog za iste? |
Cijevi za 3,30 Eur.
http://www.quickboost.net/Obrazky/48090.jpg
Druga opcija je u topove od igle ugraditi skrečani konusni vrh cijevi. Hladnjak ne moraš kitati-treba ga smanjiti, tj, odbrusiti višak sa strana. Izbočine isto treba odrezati, pa ih smanjene i više zaobljene vratiti na mjesto. Konzultiraj literaturu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|