Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

"Lautello"

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
crni gusar

Član od: 27 Lip 2009
Mjesto: Kraljevo
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 5:14 pm    Naslov poruke: "Lautello" Citiraj ovaj komentar

"Lautello" je italijanski brodic,sa obala Sicilije.Sluzio je za prevoz putnika i robe(kamenja,kreca,voca i povrca,vina)...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lipo izgleda,meni nekakva simpatična jedra,interesantan brodić,a šta je sa dimenzijama,visina,dužina.Zanima me može li se ovde napravit dobro postarivanje,ovako su mi pre uredni,ko školski zadatak,bar meni bi bilo draže da su konopi šporki itd,jesi li pravio neki da je u diorami,izvučen na plažu na popravku,imaš li takvih planova
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
crni gusar

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dimenzije su mu: duzina 110cm,visina 96cm,sirina 25cm. A sto se tice tog postarivanja moze da se napravi,ali ja preferiram ovakav nacin izrade sto se moze videti po ostalim maketama koje sam postavio ovde.Cilj mi da maketu sto bolje uradim,ali jako cisto i pedantno jer ja tako volim.A radio sam i makete da deluju jako staro ali nazalost slika nemam,tek poneku,jer je to bilo davno a sve te makete su prodate ili poklonjene...
Natrag na vrh
Ivica

Član od: 14 Sij 2009
PorukaUpisano: Pon Pro 07, 2009 10:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trenutno radim nešto slično, nacrt je od mantue, a model je santa lucia. Brod isto deklariraju kao sicilijanski leut, a maketa me je privukla svojim linijama. Doduše nema krmeni kaštel kao ova maketa na slici, ali mu je položaj i zakošenje jarbola identično. Moja maketa je mjerila 1:30 i duga bi tribala bit 70 cm.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
crni gusar

PorukaUpisano: Pon Pro 07, 2009 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tacno je da i Santa Luciju deklarisu kao leuta,ja sam do sada uradio jedno 3 makete Santa Lucia,i sa dve seme farbanja. A postavicu i te slike,nadam se da ce ti nesto pomoci.
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Pro 07, 2009 11:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan je. Detalji i sve. Ne bih se ni ja trudio postariti ga, jer je ovako po meni sasvim dobar.
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Pro 09, 2009 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Od tvojih radova ostajem bez teksta... Predobro
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Pro 09, 2009 3:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije loše, mada se meni ne sviđa plastičan izgled.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma