Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 8:22 pm Naslov poruke: Teksturiranje površine oklopa |
|
|
U par postova vidio sam da se raspravlja o izradi teksture, npr. lijevanih djelova oklopa WWII. Navodim jedan primjer kojeg sam isprobao i čini mi se da funkcionira, uz određena ograničenja.
Radio sam na kupoli JS2 (1:72)
Uzme se neki stari kist, bolje okrugli i malo veći i od krućeg (lošijeg)materijala, odrežu se dlake kista na vrlo kratko, par mm,
na dio površine na kojem se želi formirati tekstura nanese se neko otapalo (ja sam koristio Tamiya tekuće ljepilo) koje lagano omekša površinu plastike.
Kistom (skraćenim) piketira se površina navlažena ljepilom, ne povlačiti i ne zaustavljati se.
kad se ljepilo osušilo tj ishlapilo lagano pobrusiti da se uklone vrhovi i razvučeni dijelovi.
S malo vježbe dobijaju se traženi efekti, ako nađem slike postavit ću uz post.
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo našao "model", uzmite u obzir da je ovo IS2 u 72jki tako da je sve malo van mjerila ali namjera slika je samo da pokaže efekt koji se može dobiti
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 9:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam radio slično sa Revellovim T-34, čak nisam ni koristio poseban kist, nego četkicu koja se već nalazi na bočici Humbrollovog ljepila.
Nisam morao ni brusit, sve je iz prve ispalo onako kako sam htio, iako mi se ova tehnika čini primjenjiva samo za mjerilo 1:72.
Ovo gore mi se čini ipak malo pregrubo, moja tetka nije ni približno ovako teksturirana. Zapravo, cilj mi je bio da kupola nije glatka i zadovoljan sam.
Očekujem da bi za 20-ak dana mogao bit gotov pa će te vidit u gotovim projektima. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Ned Pro 27, 2009 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma da pregrubo i to prilično ali ovo je rađeno pred prilično dugo vremena kad nisam imao ni bog zna kakvih referenci a u nekom časopisu sam proćitao za tu tehniku i probao. Da je samo to pregrubo i bojanje i pokušaj dry brusha su prilično "naivni" da ne kažem hlebinski
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5778 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|