Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 3:07 pm Naslov poruke: molim pomoć početnik |
|
|
Pčeo sam se aktivno baviti sa maketarstvom ali nisam baš najbolji.
1. Kada ljepim vidi mi se ljpilo oko spoja kako to popraviti ?
2. Kako koristiti kit te za što sve on služi ?
3. Moželi mi netko objasniti neke tehnike i njihove nazive (draybush wash(uljasti,wait...),chipping boje...)
Volio bih da mi netko na ta pitanja odgovori jer bi uistiu želio biti dobar kao i svi vi ostali  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 3:20 pm Naslov poruke: |
|
|
 _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Shinobi ti hoće reći slijedeće: U vrhu foruma postoji traka na kojoj piše:
FAQ . Traži . Lista članova . ....
Klikni na traži. Kada ti se prozor otvori u prazno polje upiši pojam koji te zanima i tražilica će ti pokazati sve topike u kojima se govorilo o traženom pojmu. Nakon toga klikaj i čitaj. Vjeruj, nakon već samo desetog "novog" člana koji je početnik više se nikome ne piše jedno te isto. A kako li je tek nakon stotog....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nixy6000
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 97 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 5:18 pm Naslov poruke: Re: molim pomoć početnik |
|
|
| xsyxs Napisao/la: | Pčeo sam se aktivno baviti sa maketarstvom ali nisam baš najbolji.
1. Kada ljepim vidi mi se ljpilo oko spoja kako to popraviti ?
2. Kako koristiti kit te za što sve on služi ?
3. Moželi mi netko objasniti neke tehnike i njihove nazive (draybush wash(uljasti,wait...),chipping boje...)
Volio bih da mi netko na ta pitanja odgovori jer bi uistiu želio biti dobar kao i svi vi ostali  |
1.Sastruzes ga nekim skalpelom
2.Kada si ljepio i viditi se mjesto spoja onda stavis kit i kad se osusi sastruzes ga.
3.drybrush je kad stavis kist u boju i onda ga obrises maramicom te onda bojas sa tim sta ti je ostalo(dobro je za hrđu)
wash je kada razrijedenom bojom bojas udubine na maketi da se dobije realsiticnost.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 5:44 pm Naslov poruke: molim pomoć početnik |
|
|
hvala vam svima već mi je lakše
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 5:47 pm Naslov poruke: molim pomoć početnik |
|
|
sam još nešto tko mi može reći kako se učvršuju figure na dioramu ja sam probao sa pištoljom na vruće ljepilo ali je ružno za vidjet pa ako neko nađe vremena da mi odgovori slobodno hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 6:54 pm Naslov poruke: Re: molim pomoć početnik |
|
|
| xsyxs Napisao/la: | sam još nešto tko mi može reći kako se učvršuju figure na dioramu ja sam probao sa pištoljom na vruće ljepilo ali je ružno za vidjet pa ako neko nađe vremena da mi odgovori slobodno hvala  | Pa zasto ne bi probao sa super lepkom u gelu on se polako susi a ne razliva se mnogo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nixy6000
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 97 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 7:08 pm Naslov poruke: Re: molim pomoć početnik |
|
|
| xsyxs Napisao/la: | sam još nešto tko mi može reći kako se učvršuju figure na dioramu ja sam probao sa pištoljom na vruće ljepilo ali je ružno za vidjet pa ako neko nađe vremena da mi odgovori slobodno hvala  |
probusis figuri rupu(npr.na nozi) i rupu na podlozi te u podlogu stavis žicu i tu žicu stavis u tu rupu na nozi.
http://www.youtube.com/watch?v=LwB273nxGHs&feature=related |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1355 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
napravi ovo sta je dule rekao ,a ako se slucajno razlije visak samo da lijepo ukloni,samo pazi da pri tom ne ostetis dioramu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|