Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Help from the sky

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 10:43 pm    Naslov poruke: Help from the sky Citiraj ovaj komentar

Evo i da ja počnem sa svojom prvom pravom dioramom koju cu podjelit sa vama . Sam naziv ove diorame govori (pomoč sa neba). Diorama bi se sastajala od dva vozila tj. oklopnjaka(polugusjenicara 250/1) i zrakoplova bf 109 g-6 ili g 10 (koji je jos u nabavi).ZAmisljeno je da se polugusjenicar pokvario i do njih sljece bf 109 i iz njega izlazi pilot sa odgovarajucom opremom koja je potrebna izgubljenoj škvadri!

evo i slike kako bi to trebalo izgledat:

ispod zamisljenog bf 109 trebao bi doc odgovarajuca trava a i po cijeloj diorami jos malo da se dobije malo vise zelenila,isto tako namjeravam do ceste sloziti ograde koja bi razdvajala cestu i tu livadu , u balisti namjeravam kupiti ovih dana neko stablo ako netko ima preporuku neka preporuci koje, ideju za ovakvu dioramu sam dobio iz glave , nema neko posebno znacenje ... sva kritike su dobrodošle ! Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hmm. Pripazi malo na mjerila. Ako je ona "škvadra" u svijetu 1/35 iz kojeg svijeta im stiže messer?
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

škvadra je iz 35, a onda bi bf 109 bio 1 /32 zar ne ?

Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onda dobro, to bi nekako moglo proći. Pogotovo ako uzmeš neku podimenzioniranu maketu messera. Laughing
Međutim zar ti ne bi sve bolje pasalo u 1/48. Manja baza, manje zauzima mjesta a sve za to opet možeš naći vrlo kvalitetno i detaljno. Ovako mi se čini da će messer u 1/32 cijeli zauzeti gotovo cijeli prostor na diorami. Ova polutransparentna skica messea mi više dimenzijski odgovara 1/48.
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je photoshop al vidjet cu kad ga kupim kako cu ga pozicionirat !

Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 11:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ne vrijedi ti kupovat to drvece. Nije lose, ali ako sve ispadne savrseno drvo ce kvarit dojam. Bolje uzmi nesto od Woodland Scenica ili napravis sam stablo od zice... I slazem se sa Berom, bolje probaj u manjem mjerilu to izvesti jer ce avion biti glomazan i jako dominantan...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 12:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razmisli o Storch-u ima ako se nevaram 1/35 a i realnije je da će on donit djelove...
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 6:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamaz Napisao/la:
Razmisli o Storch-u ima ako se nevaram 1/35 a i realnije je da će on donit djelove...

Isto mislim... nisam cuo da je 109-ka koristena za bilo sta takvo. Za to su bile Rode, Bückeri i sl. Wink
Natrag na vrh
kamaz

PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 11:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaj na umu da je avion na tlu najranjiviji, a onda se zapitaj ˝šta je vridnije; 109 ili oklopnjak/storch ili oklopnjak?˝ i mislina da je odgovor očit: (nitko Twisted Evil) - storch, tim više šta je izvidnički pa će lakše uočit oklopnjaka a i sletit lakše od bf-a.
Inaće mix 1/35 i 1/32 nije dobar jer se razlika ipak osjeti (proračunaj razliku u širini krila ili pak veličini ljudi) ....
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 12:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve ti je receno, i ja bi na tvom mjestu napravio, ako vec stavljas kako si odredio, u manjem mjerilu...
i naravno nebi bilo messer vec Storch, kako su ti kolege sugerirali...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
kamaz

PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 4:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo jednu stvarčicu da ne zaboravim... ako stavljaš stablo ili neki grm imaj na umu da pilotu nije svejedno hoće li mu deblo brva proć 2cm od vrha krila, ako ni grm...
Ja bi ga maka... Možda stavija trtavu (onu malo višu-cca od po metra) i presalomija djelove koji su iza propele, kao da ih je prop-wash slomija na zemlju.... (bit će dobar efekt, al pakal za izradit Wink )
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 8:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Avion i SdKfz mogu biti na istoj diorami bez problema, ali priča ti baš nije uvjerljiva. Svaka veća jedinica ima svoja vozila za vuču i mehaničare i nema razloga da Messer slijeće sa dijelovima. Tim više što je riječ o jednom polugusjeničaru čije vrijednost i nije neka. Ako je već bio u izvidnici pa je izoliran od svoje postrojbe, riskiranje jednog lovca zbog "običnog" polugusjeničara nije isplativo...

Ali ako tebi odgovara, bitno je da se maketari... Very Happy

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
kamaz

PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ček, ček, a zašto to nebi bija polugusjeničar koji je doša uzest nešto djelova u zračnu bazu (privremenu) i tako da tehničari rade na avionu, a neki razmjenjuju djelove (i npr. municiju) s posadom oklopnjaka?
Pa onda može doć stablo, čak moš i bacit neku maskirnu mrežu priko 109-ce Razz
Natrag na vrh
noname

PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamaz Napisao/la:
Ček, ček, a zašto to nebi bija polugusjeničar koji je doša uzest nešto djelova u zračnu bazu (privremenu) i tako da tehničari rade na avionu, a neki razmjenjuju djelove (i npr. municiju) s posadom oklopnjaka?
Pa onda može doć stablo, čak moš i bacit neku maskirnu mrežu priko 109-ce Razz

e pa i to m ije jedna solucija , danas sam bio iso malo u lom gledat dali imaju kojeg b 109 al nista, kupio sam malo travice , jel zna netko kako napravit ogradu na neki jednostavniji nacin ili da jednostavno uzmem dascice i radim ogradicu !

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma