Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1:24 Revell Volkswagen T1 "Samba Bus"
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bugman

Član od: 11 Sij 2010
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 12:20 am    Naslov poruke: 1:24 Revell Volkswagen T1 "Samba Bus" Citiraj ovaj komentar

Stigla je, stigla je Smile

Iako su me oderali na carini sveukupno oko 100 kuna za maketu od 200, ipak sam sretan Smile Smile

Anyway, maketa mi je na prvi pogled fenomenalna, ima masu dijelova (173), samo karoserija je u 12 komada tako da mislim da ću se fino zabaviti Smile

Pokušat ću nekako redovito održavati post na životu kako teku radovi...

Slike slijede Smile Arrow

By bugman1966, shot with FE190/X750 at 2010-01-28

By Bugman1966 at 2010-01-28

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 12:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isuse Kriste kak su ga raskomadali! Shocked
Sretno ti bilo... Pratim sa zanimanjem. Smile

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 1:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doista ljep kit od revella, ali ima nešto i extra korisno: dodatne registracije, koje moš polipit po Fordu i bubi. Laughing Wink
Vidim da ima tu dosta posla pa će bit užitak gledat majstora kako izrađuje novu uspješnicu...
Natrag na vrh
Bugman

PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 9:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehe, za Forda Smile ajd, onda će ove Florida tablice ić na Forda, a švapske na kombi Smile Cool

Od bube imam original tablice.... stavit ću Smile
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oće biti teroristički ili ovako beach verzija kako na slici? Very Happy
Natrag na vrh
Bugman

PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bruce Napisao/la:
Oće biti teroristički ili ovako beach verzija kako na slici? Very Happy

Pa šteta mi ga je uništiti sa hrđom i maskirnim bojama Smile ipak je ovo bio deluxe model Smile

Ići će u ovu kombinaciju crveno/bijele, i ideja je da se sjaji ko pasija jaja Smile
Natrag na vrh
Bugman

PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedno pitanje...

Svi dijelovi koji nisu bijeli ili crveni (dakle sve osim karoserije) idu u primer.

Pošto imam samo tamni primer, a znam da on onda kasnije znatno potamni boju razmišljam da ne stavljam primer na karoseriju.... Cijelu bi pofarbao u bijelo, i nakon toga bi maskirao bijelu i nastavio s crvenom po donjem dijelu karoserije

Šta vi mislite o tome? (primjerice, buba je bila bijela plastika, i direktno sam bacio crvenu na nju)
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stavi primer, pa sve u bijelo pa crvenu. Iako, imas za kupiti i bijeli primer, ja koristim Tamiyu u spreju kad radim svijetlije boje vozila. Za tamnije idem direkt na sivi.
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bas bi na karoseriju bilo dobro staviti prajmer jer ti je na njoj sjajan paint-job najbitniji...ako je igdje nepotreban prajmer, prije su to ostali dijelovi koji idu u "flat" boje Wink
Poslušaj kolegu Shinobija i nabavi si bijeli prajmer od Tamiye i deri Cool
Inace, ne sumnjam da ce kombi biti fantastican sav ulickan, ali bilo bi fora sloziti ga kao teroristickog...kakvog voze Libijci u "Povratku u buducnost"... Laughing

PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Bas bi na karoseriju bilo dobro staviti prajmer jer ti je na njoj sjajan paint-job najbitniji...ako je igdje nepotreban prajmer, prije su to ostali dijelovi koji idu u "flat" boje Wink
Poslušaj kolegu Shinobija i nabavi si bijeli prajmer od Tamiye i deri Cool
Inace, ne sumnjam da ce kombi biti fantastican sav ulickan, ali bilo bi fora sloziti ga kao teroristickog...kakvog voze Libijci u "Povratku u buducnost"... Laughing

Ok, pošto sam u Rijeci, a neda mi se sad čekat dok mi dođe narudžba s neta, gdje se može kupiti bijeli prajmer? U Zg ili u Ri...

Teroristički je isto fora, ali onda bi radije napravio jednog zatvorenog, pa ga potpuno uništio sa korozijom, pojedenim rubnjacima i rupama od metaka Smile Smile al lako za to, ima vremena
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.balista.hr/distro.php?distro_id=14&p=8

Nazalost, ja sam svoj potrosio pred malo, inace bih ti dao Wink
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 7:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam znao da je ovaj bus tak razlomljen.
Pratit cu sa zanimanjem

PorukaUpisano: Pet Sij 29, 2010 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
http://www.balista.hr/distro.php?distro_id=14&p=8

Nazalost, ja sam svoj potrosio pred malo, inace bih ti dao Wink

ma nema problema, ionako mi ne se žuri sa sastavljanjem pa ću kupiti ovaj sprej za tjedan dva kad ću bit u ZG.

Krenut ću s dijelovima na koje ne ide bijela sa tamnijim primerom...

Danas sam napokon prikupio potrebne boje, donio rezervni kotač u stan (zamjena za kompresor) (alu felga na gumi, respect Wink ) pa polako krećem u akciju Smile
Natrag na vrh
Bugman

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, napokon sam uhvatio malo vremena pa sam napravio test fit makete... začudilo me koliko sve sjeda na svoje mjesto... karoserija koja je polomljena na 12 komada sjeda bez ljepila praktični savršeno Smile

Anyway, pofarbana je podnica, sjedala, engine bay djelomično i još par sitnica....

By bugman1966, shot with FE190/X750 at 2010-02-02

Vidi se na nekim slikama da će biti dosta šmirglanja karoserije zbog tragova lijevanja, i s unutarnje strane bokova se vide one točke od lijevanja tako da ću imati dosta posla prije špricanja ...

I opet, neznam što je s mojim fotićem, ali crvena na slikama izgleda očajno... boja je revelova "7", što je zapravo ful žarka crvena boja...
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno ti ide...super ovo izgleda Cool
Nego, reci, hoce li se otvarati vozacka i suvozacka vrata te ona bocna, klizna... Question
To bi bilo genijalno Cool
Shto se fotkanja boje tiche, pokusaj slikati na danjem svjetlu bez blica i sigurno ce nijansa crvene izgledati realnije Wink
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma