Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Tra 13, 2006 3:26 pm Naslov poruke: Sabre Dog 1:48 sa Yugo oznakama |
|
|
Jedna od maketa u radu mi Sabre Dog u omjeru 1:48; Rewellova kutija a koliko znam unutra Pro-modeler maketa. Kupio sam ga između ostalih nekoliko ove zime u Pragu ( oko 500 kruna koliko se sjećam).
Treba mi pomoć jer bi htio raditi avion sa Yugo oznakama u boji aluminija i koliko znam crnim nosom. Nešto literature imam ali sve skupa loše pokriveno. Molim pomoć u savjetima i fotografijama jer je maketa izvrsna pa da ne falim. Isto molim informaciju o eventualnom broju letjelice, koliko je bilo takvih i sl. Bilo što. Help  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 13, 2006 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Crni nos? A zašto ne onaj sa plavim nosom i zubima? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 13, 2006 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
ne znam baš da ih je i bilo (onih aluminij) s crnim nosom... većina ih je imala onu neku kavenu boju tzv. "radome tan", obično s jakom dozom "weatheringa".
Meni osobno se ne sviđa onaj "ajkula"... ljepši su mi oni s bedžem bjeloglavog supa "u obrušavanju" i s "raskriljenim krilima"... Ta jedinica je bazirala na Plesu.
Jel si nabavio dekale?
Koristila bi ti i odlična monografija "Jets" izašla u Srbiji prije par godina, jel si je nabavio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Tra 13, 2006 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma u pravu ste. Sad sam malo listao po onome malo što imam. Radi se o plavom nosu, brzoplet sam. U krajnjem slučaju može bilo koji samo da je aluminij. Vidio sam primjerke u drugim tonovima i nisu mi se svidjeli a osim toga imam urađenog Thunderjeta pa me Dog Sabre zanima upravo aluminij.
Decale nemam pa bi ih rado uzeo a knjigu Jets sam imao u ruci (tuđu), nudio sam duplu cijenu, kontaktirao ekipu u bivšoj Yugi (nema je), tražio po Hrvatskoj (ništa) a užasno me zanima. Pa ako ko ima a ne treba mu, plaćam traženo, ne mora biti u super stanju.
Sa svim ostalim što imate pomozite, stavite koju fotografiju, kao što se vidi taj period mi nije jača strana. Za te mašine sam se zainteresirao tek par godina unazad pa sam tanak kao što vidite. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Pet Tra 14, 2006 6:17 am Naslov poruke: |
|
|
Prvo se moram malo ispraviti; bilo ih je podjednako s crnim nosom i onih s "radome tan" nosom. Čak je ovih potonjih bilo i na kasnijim maskirno obojenima... No...
... evo ti jedan "bare metal"...
... jedan "maskirni" u boji:
... evo da vidiš kakav je ta boja radoma:
evo jedan zgodan detalj (izuzev ako ne misliš raditi izvidničkog - IF-86D - brojevi 143xx...)
... i na koncu jedna vrlo uspjela maketica:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Tra 14, 2006 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Daj izmjeri kolikih dimenzija trebaš dekale, P-51. Ja ponešto imam na zalihama Yugo oznaka i petokrakiih za zastavu na repu. Brojke vjerojatno nemam, osim za 1/72. Imam članak iz YU-Vam-a sa dosta bare-metal shema za Sabre-dog, uključujući i onog zubatog sa plavim nosom, pa ako treba...javi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Tra 14, 2006 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Javin se vjerojatno, samo da preciziram sve što i kako hoću da vas ne davim bez veze, vidim da tog ima previše što neznam. Maketa je strava. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dsacic
| | Član od: 10 Stu 2005 | | Poruke: 30 | | Mjesto: Varaždin-Poreč |
|
Upisano: Pet Tra 14, 2006 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo još jednog F-86 D 1/48 Revell
Imam nekoliko shema iz biltena 5-6 , ako hočeš javi mi broj fax-a pa ću ti poslati jer ih nemam skenirano.
Moderirao: bebonja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 253 | |
|
Upisano: Pet Tra 14, 2006 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ima i jedna knjiga o tim avionima. Zove se Jets od Dimitrijevica i Micevskog. Ona fotka sa zutim nosom i brojem 080 je iz te knjige. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sub Tra 15, 2006 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Za dekale ti ja mogu pomoći. Imam nešto viškova za za Yu Sabredogove. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 16, 2006 2:18 am Naslov poruke: |
|
|
odlicna maketa ja sam se pre par godina odluchio za maskirnog 088
sto se tiche knjige Jets nije tacno da je nema ima je u Beogradu moze se naci u Mhobby-ju a i izdavach ima veci broj ' licnih primeraka ' .
evo mog uradka iz 2002 god : http://www.features02.kitparade.com/f86dam_1.htm
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Pon Tra 17, 2006 5:53 am Naslov poruke: |
|
|
Medico, svaka ti dala - ovo izgleda predobro...
Pogotovo me je oduševio odabir boja - neka mješavina ili straight? A tek "washing"... Bili bi ti zahvalni ako si to snimao u "koracima", pa da nas malo "prosvijetliš"...
Inače, treba li za "jugo" varijantu raditi kakve korekcije Revella? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Tra 17, 2006 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Medico, svaka ti dala - ovo izgleda predobro...
Pogotovo me je oduševio odabir boja - neka mješavina ili straight? A tek "washing"... Bili bi ti zahvalni ako si to snimao u "koracima", pa da nas malo "prosvijetliš"...
Inače, treba li za "jugo" varijantu raditi kakve korekcije Revella? |
Mislim da treba preraditi nišan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2006 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
hvala na pohvalama !
cela maketa je preprskana u testors metalizer a zatim pru Blue za donje povrsine to je Testorsova boja , za gornje porvsine : siva je neka ad hoc mesavina ( ne mogu reci tacan odnos jer je mesanje isko odokativnom metodom ....) Hu106 + pomenuta PRU Blue + bela a zelena je akrilik ABC Modelfarb mislim FS 34102 malo posvetljena . Sve boje su overshadingovane zatamnjenim nijansama ( sa oko 10-20% crne ) a zatim i malo nasumicno taknom prskanja svuda po maketi kako bi se dobio sto mrljastiji izgled.
Sto se matete tice preradio sam samo tankove za gorivo prema crtezina iz YuVAM-ai fotkama... najbolje se vidi na pretposlednjoj slici ti vertikalni stabilizatori tankova , u kokpity treba napraviti novi cetvrtasti vizir radarskog ekrana i to je to ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Tra 18, 2006 9:25 am Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast Medico! Sabre ti je za 5+ Užitak je vidit ovako dobro napravljenu maketu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|