Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Tra 17, 2006 8:16 pm Naslov poruke: Trumpeter SU-37 1:48 |
|
|
Bok ljudi,
Dali je netko vec izradio ovu maketu, te zna nesto vise o ovom kitu ?
Koliko je precizan ?
Gdje naci nesto vise slika ovog kita ?
Pozdrav,
Kristijan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Tra 17, 2006 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ta ti maketa nema puno veze sa pravim Su-37...
pogledaj ranije postove na ovom forumu... već je bilo rasprave na tu temu - siguran sam |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 17, 2006 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Iako nisam vidio tu maketu uzivo, mislim da se radi o modificiranom academyu. Uglavnom na slikama mi se cini da je prednja sajba kriva, irst ball je na sredini kao i na standardnom Su-27 a treba biti na desno, Sajba je kraca a ne produljena kako treba biti. Nos je potpuno krivi, treba ga ponovno oblikovati sto i nije jako tesko. Nedostaje refuling probe sa lijeve strane, krilca na usisnicim treba odrezati jer ne postoje na Su-37, vektorske mlaznice navodno postoje, ali strahovito lose, prosirenja za kanarde malo "čudna".
Sve u svemu mislim da se radi o Trumpeteru Su-27 ( jako losa kopija academya) na kojemu su nesto napravili sa mlaznicama, nakeljili kanarde, stavili dvostruke kotace i drugo nisu dirali. Daleko od tocnog Su-37. Ako zelis postenog flankera ali bez kanardi onda je tu jedino Academy Su-27. Ako zelis bas sa kanardima onda uzmi ovaj jer druge opcije nemas. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2006 6:18 pm Naslov poruke: |
|
|
kako druga opcija sa kanardi nema )
Ima SOL pa bice i Miniarm konverzije... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2006 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima,
Hvala vam na odgovorima.
U meduvremenu saznao sam nesto vise o ovom kitu, te ipak izgleda da
je to samo prepravljena-doradena verzija SU-27 kita.
Kako je ovo jedina SU-37 maketa koja je dostupna u 1/48, mislim
da onaj tko stvarno zeli ovaj avion nema izbora nego da ju izradi pa
kud puklo ...
Ja sam mislio koristiti 1/48 kit samo kao predlozak da se izradi puno veca maketa.
Medutim, ako u ovom mjerilu ima dosta gresaka, kod uvecavanja ce se sve jos dodatno multiplicirati ...
To mi se dogodilo i kod 1/48 Airfix Saab Viggena, pa sam dosta toga trebao korigirati, sto nebi htio vise ponavljati ...
Nesto malo vise o tome moze se naci na:
http://flyfreak-hr.org/phpBB2/viewtopic.php?t=641&sid=9a18a7b32604eddf3d99d2025bcb5293
Za sljedeci projekt trazim neki noviji tip aviona sa dva motora, kao SU-37, SU-30, SU-34, MIG-29SMT .... itd
Ukupna duljina bi bila 1.5 - 2 m.
Za sada su mi najveci kandidati SU-34 i MIG-29SMT ....
SU-27 mi je nekako previse isfuran ...
Koji se vama ljudi avion najvise dopada ?
Pozdrav,
Kristijan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2006 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| flanker Napisao/la: | kako druga opcija sa kanardi nema )
Ima SOL pa bice i Miniarm konverzije... |
Sol - OOP odavno
Miniarm - jednog dana mozda, cijena ce biti boli glava. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2006 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
jos uvijek se SOL moze naci po viskokim cijenama...
P.S. u kontaktu sam sa ljudima iz MiniArma
i mislim da to nece biti tako daleko kao sto mislis.. alat sa kojim planiraju raditi je boli glava.. imao sam prilike i da vidim dijelove..najnovijeg mastera
Ono sto ste vidjeli sa Kasatkinog linka je samo prototip.. cak postoji i predserijski konverzn kit.. ali oni se ne zadovoljavaju onim..zele jos bolje.. padam u nesvjest i od drugih stvari koje imaju u planu(i na kojima vec rade)
I koliko ja kapiram njihova imena i zemlje odakle dolaze nije to striktno ruski projekat nego regionalana saradanja..
Za dekale se jos nisu odlucili..preporucio sam im Begemot |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|