Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Svi 03, 2010 8:36 pm Naslov poruke: Zvjezdine gusjenice |
|
|
Daklem...khmkhm...kako natjerati boju da zagrize za to đubre? Da ostane tamo...a ne da se ljušti nakon što se osuši.
Radi se o enamelkama.
S akrilkama nemam iskustva na pomenutom zadatku, no ako netko ima, volio bih znati kakva su.
I samo da se unaprijed ispričam "teoretičarima" koji će se, eventualno, javiti na mogućem osjećaju vrijeđanja u mom eventualnom odgovoru na njihova teoretiziranja. Nije mi namjera nikoga uvrijediti. Samo želim odgovor od onih koji su problem PRAKTIČNO riješili, a ne od onih koji razmišljaju kako bi se, teoretski, MOŽDA mogao riješiti...poput mene.
I da odmah nešto riješimo. Površina cijele makete, pa tako i gusjenica, je potpuno odmašćena tako da problem nije u tome. Daklem, Slaju, Tomu, Miru, Reapera i njima slične meni jako drage i blesave kolege maketare lijepo molim da me ne zezaju jer je to ljuštenje boje s plastike, od koje mnogi proizvođači, pa tako i Zvjezda, izrađuju gusjenice, stvarno problem...a i mogao bih im vratiti...što se poštovanim kolegama adminima nikako ne bi svidjelo.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 03, 2010 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo moje iskustvo koje sam imao kad sam radio Nagmachona, u pitanju su isto bile vinilke... jednostavno nikako, boja se ljusti s njih sto god napravio (cak mi se ljustio i Tamiya primer koji inace jako dobro 'zagrize') Ono sto je meni pomoglo je da sam gusjenice prvo fiksirao na vozilo, a tek ih onda farbao, kad su napete i ne mrdaju se puno manje se ljuste tj ak se i oljusti koja krpica to se popravi... nakon toga mat lak ih jos malo ucvrsti... do sada sve stoji kako treba... nadam se da sam pomogao  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Svi 03, 2010 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam isto svašta pokušavao kao primer. "MEGA" Akrilni Autospray, "Duplicolor" enamel spray, MM primer, Tamiya spray primer i razrijeđeni Surfacer 1000. I mogu ti reći da ništa ne pomaže 100%. Sa akrilnim sprayevima u početku izgleda sasvim OK, međutim valjda kad se dobro osuši nakon dan dva, opet se ljušti kad se manipulira vinilkama. Surfacer 1000 mi je jedne najvjerovatnije i uništio jer se taj mora razrijeđivati lacquer thinnerom koji izgleda baš nije zdrav za vinilke.
Uglavnom, ja bar ne znam za čarobnu formulu. Po meni je najbolje nakon akrilnog primera, što prije ofarbati i montirati, i onda, što je manje moguće dirati ili savijati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma...za Tamiyine vinilke mi je MM enamel lijepo zagrizao...za Trumpetirove također...no, problem su Zvjezdine. E sad...radi se o Zvjezdinom IS-2...a istovremeno na lageru imam i Trumpetirovog KV-1 koji ima i vinilke i stirenke. Trumpetirove stirenke ni po teoriji ne pašu na Zvjezdin IS-2...no, Trumpetirove vinilke bi, možda, mogle. No, iskreno...zaista bih volio na Zvjezdin IS-2 montirati upravo Zvjezdine vinilke za IS-2 koje mu i pripadaju.
Za one koji ne znaju...gusjenice za KV-1 su vrlo slične onima korištenima na IS-2. Razlika je u tome što su gusjenice na KV-1 za par članaka dulje od onih na IS-2...no, sami su članci vrlo slični i međusobno su zamjenjivi. U biti...ne da su slični već su gotovo isti. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 6:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Eh da...otegotna je okolnost činjenica da će pomenute gusjenice biti obojane običnim dlakavim kistom, a ne aerografom. Zbog toga će sloj boje biti deblji...i samim time manje elastičan i skloniji pucanju.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Dok sam radio s njima, bojao bi sa 2 sloja akril i enamel boja kojima je prethodila ruka akrilnog mat laka kao primera. Bojao bi ih prije stavljanja na vozilo i ukoliko se više ne bi dirale po stavljanju i finiširanju makete, stvar riješena...mada ni tad se ne mogu zakleti da su se očuvale 100%, tu i tamo bi otpao na unutrašnjem dijelu koji komadić boje...
To je jedno...a drugo, ja ti poklonim Tamiyin vinil za IS-2 ako želiš.
Pozz.
Ps. ne vidim nekakav problem stavljanja KV guski na JS-2, vrlo su slične a broj članaka je relativna stvar...KV-1S već nosi i teorijski identične IS seriji.
Kad uzmeš workable pa gledaš članke, vrlo vrlo slično a pogotovo te od Trumpetera kojih imam nekoliko doma i znam što govorim...samo ne znam dali su nešto širi članci u stvarnosti pa onda nešto sitno i na maketi.
Ako te to smeta, još bi te više trebale smetati Zvezdine čiji izgled ne odgovara baš ničemu...
T34: poruka promijenjena dana: Uto Svi 04, 2010 6:45 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
To je jedno...a drugo, ja ti poklonim Tamiyin vinil za IS-2 ako želiš |
ovo je možda najboje rješenje!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|