Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Svi 02, 2010 10:30 pm Naslov poruke: Wash na motoru |
|
|
naci probao sam sa bojom i temperom nikako da wash ostane na mjestu stalno bjezi! mozda previse vode?
evo i slike
ocu navuci wash u ove utore!
btw: low zx  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1355 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Svi 02, 2010 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
vjerovatno je previse vode,a da probas sa tusem i vodom ili terpentinom i bojom _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Svi 03, 2010 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
Tempera, voda, detrgent, ali ga slobodno zamixaj malo jace, tamnije, da nije prerijedak i da se lako slijeva, ne kao za npr panele, ako me kuzis. Ja kad washam masine, nakon sto ih premazem budu potpuno crne, ali nakon brisanja sve bude kako treba  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 03, 2010 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Koje materijale imaš osim tempere, mora li baš biti sa temperom i vodom??
Preporučam Uljanu boju i white spirit. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Svi 03, 2010 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Pronto i tuš. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| kada smo vec kod washa da poitam, jeli bolje prekrivati cijeli dio tj. maketu washem ili samo on gdje znamo da ce sigurno ostati i gdje bi trebao ostati? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | | kada smo vec kod washa da poitam, jeli bolje prekrivati cijeli dio tj. maketu washem ili samo on gdje znamo da ce sigurno ostati i gdje bi trebao ostati? |
Wash kao filter i kao wash može se koristiti kod oklopa (vozila) bar ja to ponekad koristim (dakle ne uvijek). Rezultat je slijedeći :
Radi se o površinama kupole i donjeg dijela na kojem je korištena wash sa uljem + prava hrđa , izuzev podvozja koje je rađeno nešto drugačijim sredstvima (uljni wash/filter+pigmenti). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
dammn, stvarno odlicno izgleda, ja cu isprobati sve ncine pa cu vidjet koji je najisplativiji, a ako bude trebalo ublazavat boje ili slicno onda sigurno cijelu maketu, ako ne onda samo dijelove koje treba
hvala Von Stuck! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | dammn, stvarno odlicno izgleda, ja cu isprobati sve ncine pa cu vidjet koji je najisplativiji, a ako bude trebalo ublazavat boje ili slicno onda sigurno cijelu maketu, ako ne onda samo dijelove koje treba
hvala Von Stuck! |
...Kada ovo radiš budi svijestan da jedan prelaz nije dostatan.Kao filter možda i je , ali uvijek pričekaj malo (10-15 minuta da se prosuši) a tek kada vidiš rezultat eventualno nastavi sa nanošenjem ali samo na ona mjesta gdje želiš dobiti određeni jači efekt. (to su ti oni rubni dijelovi kod spoja kupole sa trupom i slično).Btw. tada radiš i svojevrstan preweathering a ne samo wash i filter.Takvim načinom sam dobivao prilično dobre rezultate.Ne zaboravio: ne žuri i bolje je nečega nanijeti više puta malo nego odjednom puno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|