Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Wash na motoru

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Ned Svi 02, 2010 10:30 pm    Naslov poruke: Wash na motoru Citiraj ovaj komentar

naci probao sam sa bojom i temperom nikako da wash ostane na mjestu stalno bjezi! mozda previse vode?

evo i slike

ocu navuci wash u ove utore!

btw: low zx Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Svi 02, 2010 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vjerovatno je previse vode,a da probas sa tusem i vodom ili terpentinom i bojom
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Svi 03, 2010 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tempera, voda, detrgent, ali ga slobodno zamixaj malo jace, tamnije, da nije prerijedak i da se lako slijeva, ne kao za npr panele, ako me kuzis. Ja kad washam masine, nakon sto ih premazem budu potpuno crne, ali nakon brisanja sve bude kako treba Wink
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 03, 2010 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koje materijale imaš osim tempere, mora li baš biti sa temperom i vodom??

Preporučam Uljanu boju i white spirit.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Svi 03, 2010 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pronto i tuš.
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Svi 04, 2010 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kada smo vec kod washa da poitam, jeli bolje prekrivati cijeli dio tj. maketu washem ili samo on gdje znamo da ce sigurno ostati i gdje bi trebao ostati?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 04, 2010 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
kada smo vec kod washa da poitam, jeli bolje prekrivati cijeli dio tj. maketu washem ili samo on gdje znamo da ce sigurno ostati i gdje bi trebao ostati?

Wash kao filter i kao wash može se koristiti kod oklopa (vozila) bar ja to ponekad koristim (dakle ne uvijek). Rezultat je slijedeći :

Radi se o površinama kupole i donjeg dijela na kojem je korištena wash sa uljem + prava hrđa , izuzev podvozja koje je rađeno nešto drugačijim sredstvima (uljni wash/filter+pigmenti).
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Svi 04, 2010 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dammn, stvarno odlicno izgleda, ja cu isprobati sve ncine pa cu vidjet koji je najisplativiji, a ako bude trebalo ublazavat boje ili slicno onda sigurno cijelu maketu, ako ne onda samo dijelove koje treba Very Happy
hvala Von Stuck!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 04, 2010 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
dammn, stvarno odlicno izgleda, ja cu isprobati sve ncine pa cu vidjet koji je najisplativiji, a ako bude trebalo ublazavat boje ili slicno onda sigurno cijelu maketu, ako ne onda samo dijelove koje treba Very Happy
hvala Von Stuck!

...Kada ovo radiš budi svijestan da jedan prelaz nije dostatan.Kao filter možda i je , ali uvijek pričekaj malo (10-15 minuta da se prosuši) a tek kada vidiš rezultat eventualno nastavi sa nanošenjem ali samo na ona mjesta gdje želiš dobiti određeni jači efekt. (to su ti oni rubni dijelovi kod spoja kupole sa trupom i slično).Btw. tada radiš i svojevrstan preweathering a ne samo wash i filter.Takvim načinom sam dobivao prilično dobre rezultate.Ne zaboravio: ne žuri i bolje je nečega nanijeti više puta malo nego odjednom puno.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma