Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/12 Chopper - "Aces Wild"

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Svi 09, 2010 5:33 pm    Naslov poruke: 1/12 Chopper - "Aces Wild" Citiraj ovaj komentar

Ovu maketu sam kupio jos dok sam zivio u Nizozemskoj i od tad mi cijelo vrijeme padaju na pamet raznorazne modifikacije...a poshto na forumu trenutno vlada chopper groznica, nisam mogao odoljeti pa sam i ja ovaj vikend poceo prckati po svojoj choperici Cool
Uglavnom, radi se o Revellovom "Aces Wild" chopperu iz njihove svima dobro poznate serije motora u 1/12...
U mom slucaju sama tema motora ostaje, dakle pikov as, ali bit ce raznih promjenica po pitanju detalja...
Da ne duljim, rama je vec spojena i zakitana, kao i vecina ostalih dijelova koje je bilo potrebno zalijepiti i obraditi prije farbanja...
Od preinaka je zasad najvise napravljeno na vilici, redom:

Zaobljeni nastavci na dnu prednjih amortizera vrsci su raketa s nekakvog aviona u 1/144 ako se ne varam Razz
Radilo se o nekom starom kitu koji se vec godinama povlaci po ladicama pa rekoh, why not... i tako je Sukhoi ustupio naoruzanje u puno plemenitije svrhe Laughing A bolje mi izgleda ovako...naravno treba to jos obraditi Wink

Jedna s prednjim diskom...

Ostale preinake za sad se odnose jos i na guvernal...cijela stvar je snizena, origigi cijevi rucki skinute, napravljene nove od stapica za usi... sad je sve nize, cijevi rucki su dulje i pod kutem, u odnosu na originalni set-up kojeg nazalost nisam slikao... Sad
Evo jos par slikica mokapa...

I inspiracija za boju...

Ima li itko nekakvu lijepu tamno-crvenu tog tipa za preporuciti?
Od ostalih preinaka na chopperu ce biti aftermarket prijenos i zubati remen naruceni iz brazila, custom filter za zrak, kompletno ozicenje... i tko zna sta mi jos padne na pamet... sam po sebi kit nije los, dusu je dao za customizing, samo treba imati maste Very Happy
Vec mi na pamet padaju ideje za jos jednog Rolling Eyes
Toliko za sad...
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 4:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobre su ti ove rucke od stapica za uha Laughing
a boja... dam ti ja ovu kaj sam sprico na chall-a, ak oš?

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Heh i ti si to zapoceo... Very Happy Ae bas me zanima ciji ce bit najbolji... I daj se primi tog i dovrsi ga. Smile
Ja cekam da zavrsi ova strka oko skole i mature i svega da mogu opet maketarit... Very Happy

PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 7:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
dobre su ti ove rucke od stapica za uha Laughing
a boja... dam ti ja ovu kaj sam sprico na chall-a, ak oš?

Da...stapici za usi su kao stvoreni za ovo...vise manje iste su debljine kao i origigi cijevi...stapic je cak i mrvicu deblji, ali to meni jos i vise odgovara tako da je odlicno ispalo...
Vidi se na boxartu kako je trebalo biti ali meni motor ovako izgleda puno skladnije Cool
Shto se boje tice, mogla bi proci, ali moram jos jednom baciti oko na Challengera uzivo jer nisi ti tu boju uspio bas najsretnije poslikati Razz
O kojoj se tocno boji zapravo radi?
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.rocketjohn.com/images/bikepics/998/ducrmnp1.jpg

PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

LOL...Ducati... you made your point Very Happy
Ipak mi je to presvijetlo, but thanx Cool

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
LOL...Ducati... you made your point Very Happy
Ipak mi je to presvijetlo, but thanx Cool

Imam ti ja doma alfa crvenu... donesem ti u klub il na natjecanje pa si pogledaj jel ta dobra...

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Svi 10, 2010 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko chopperica u radu, milina. Odmah mi dodje gust za jos jednoga. Sreca da imam Dukca pa bih ga mogao zapoceti Laughing Svidja mi se handlebar, mozda da si i sredinu izvadio i produzio ove koje si skrecao tako da se na sredini spoje u spic Confused
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma