Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 9:08 pm Naslov poruke: Ferrari 512M |
|
|
Evo jedne old school makete. Ne planiram se upuštati previše u detalje, malo riveta i pojasevi. Auto sam vidio u Ferrarijevom muzeju i najviše me se dojmio pa sam ga odlučio sastaviti. Maketa je full resin od Fisher model and pattern 1/24. Fit je solidan, odlijevci su kvalitetni, gume su OK, lijepi PE set i decali. Mala napomena: ova dva Ferrarija su slučajno na repetoaru, ne idem Marijevim stopama. Slike su rađene pod lampom , resin je inače sivi.
Riveti sa Scale Hardware stranice. Vrijedi pogledati jer je izbor velik, uz to imaju i najjeftinije rivete. 100 komada 0.7mm riveta košta 10 dolara. Za ovu narudžbu sa slike sam dobio i dvije besplatne turpije.
Ovdje ih planiram ubaciti, samo treba izbušiti oko 80 rupa sa svake strane.
Vacuform staklo je loše pasalo pa sam morao dodati 2mm ruba.
Izrezao sam i ostala stakla, popravio sam fit na prednjem.
Izrezao sam prednji otvor sa PE pilicom. Svjetla trebaju još puno dorade jer se trenutno ne mogu poklopiti sa staklenim dijelom.
Pojednostavljeni zadnji dio, dodat ću koju žićicu na getribu... Držač za lampe je napravljen od stirena.
Zna li netko da li ima gdje u Zagrebu za kupiti 0.3-0.4 svrdla? U Bauhausu sam našao 0.5mm. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
kaj ovo na staklo si dodao da ga možeš pričvrstit(zaljepit)?i kaj samo 80 puta sa svake strane izbušit za nitne ,nemam pojma gdje se ima za kupit tak mala svrdla,pa ošmirglaj ovaj resin i svaku nitnu zaljepi ak imaš drugih osim ovih _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mario Napisao/la: | kaj ovo na staklo si dodao da ga možeš pričvrstit(zaljepit)?i kaj samo 80 puta sa svake strane izbušit za nitne ,nemam pojma gdje se ima za kupit tak mala svrdla,pa ošmirglaj ovaj resin i svaku nitnu zaljepi ak imaš drugih osim ovih |
Ne, to sam odrezao. Staklo se stavlja sa gornje, a ne donje strane. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| to-mek Napisao/la: | | Mario Napisao/la: | kaj ovo na staklo si dodao da ga možeš pričvrstit(zaljepit)?i kaj samo 80 puta sa svake strane izbušit za nitne ,nemam pojma gdje se ima za kupit tak mala svrdla,pa ošmirglaj ovaj resin i svaku nitnu zaljepi ak imaš drugih osim ovih |
Ne, to sam odrezao. Staklo se stavlja sa gornje, a ne donje strane. |
da ok,ali ovaj mali dio dolazi ispod,ili ćeš i to odrezat,jer ćeš to lakše zaljepit,ta plastika se lako savija pa turni taj nosić ispod,ili kak hoćeš  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
kolko je kostal resin? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | kolko je kostal resin? |
120 dolara , ali kad vidim što si ti dobio kod svojeg interceptora za slične pare odmah mi je lakše.
Hvala za link. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Ned Ožu 11, 2012 11:27 pm Naslov poruke: |
|
|
dao bi ja i vise za 'ceptora  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Uto Ožu 13, 2012 1:12 am Naslov poruke: |
|
|
tak da upotpuniš sig sa Fordom Falconom  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Uto Tra 03, 2012 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto se napravilo, potrajalo je da body dovedem u prihvatljivo stanje.
Tu sam dodao skoro 2mm plastike da dashboard normalno sjedne.
Kupio sam na kraju svrdla sa http://www.knupfer.info/ ,prodaju se po komadu,malo su skuplja ali su zato od HSS-a (brzorezni čelik). Izbušio sam oko 70 0.4mm rupica sa svake strane za 0.5mm rivete.
Obojao sam body, tu još nije suh. Koristio sam Zero boju za trkaće Ferrarije iz sedamdesetih. Boja će biti dobra i za formulicu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Uto Tra 03, 2012 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
jako mi se svidja _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
Je, fino mu paše boja, sviđa mi se. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas sam postavio decale, još ih treba namazati sa softerom. Ostatak 16-ica i još jedan decal dolaze na kraju.
Ovaj decal je jedini bio problematičan, brojevi su bili 1.5mm preblizu u odnosu na ostale, bilo je prilično vidljivo pošto dolazi naprijed i ravna se po sredini pa sam ga odlučio popraviti.
Zamaskirao sam cijelu maketu, obojan je bijeli krug i na njega je zalijepljen izrezani broj.
Ostatak je tu, čeka MicroSol.
Sad su brojevi donekle OK po mojem šubleru.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 9:30 pm Naslov poruke: |
|
|
prekrasno izgleda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
bus ti ovo nosio u moson? kak si se zalaufo bus ju i zavrsio na vrijeme  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|