Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kotači T-55 za T-34 HV

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
T34
Gost
PorukaUpisano: Sub Kol 14, 2010 4:23 pm    Naslov poruke: Kotači T-55 za T-34 HV Citiraj ovaj komentar

Molio bi informaciju dali su kotači sa Trumpeterovih T-55 dovoljno kvalitetni za postavljanje na T-34/85 korišten u Domovinskom ratu?
Kupio bi maketu istog jer mi treba i kutija uljne pumpe i farovi, pa više muha jednim udarcem. Tamiya mi je naravno preskupa za tu namjenu.
Pošto ima više maketa T-55 u ponudi ima li možda neke razlike i sl...
Isprika ako je o ovom negdje bilo riječ, obzirom na područje, ne sumnjam da će netko ispaliti iz prve, pa topic mogu naknadno i izbrisati.
Zahvaljujem! Very Happy

Ps. imam Aberovu cijev dužine 54 kalibara, mislim da je ta prikladnija no uglavnom ratni 51 kalibarski?
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Kol 14, 2010 5:44 pm    Naslov poruke: Re: Kotači T-55 za T-34 HV Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Molio bi informaciju dali su kotači sa Trumpeterovih T-55 dovoljno kvalitetni za postavljanje na T-34/85 korišten u Domovinskom ratu?

Eh prijatelju, ne bi sad sebe i tebe bacio u "filozofiju", ali ako ti je dovoljna samo sličnost, navali, a ako želiš tip-top, onda baš i ne.
Znači nisu uopće kvalitetni, ali onda ti ni ne pomažu bilo koji kotaći sa tridesetpetica T-55, čak ni Tamiyini, jer to nisu isti kotaći. Samo jako slični.
No ako smo riješili da ti je nebitna oštrina Tamiye prema Trumpu ili Esciju i sl. Pravilan kotač koji je bio montiran na T-34B, a kakve si vidio i na našim tridesetčetvorkama, ćeš dobiti tako da onu manju rupu za cjeđenje vode i blata sa kotača proširiš pravilno u svim smjerovima za skoro dvostruko. Predlažem da pogledaš malo fotke na tome detalji, tvome oku taj detalj neće promaći.

tiger: poruka promijenjena dana: Sub Kol 14, 2010 8:05 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Sub Kol 14, 2010 6:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Damire - sitne korekcije neće biti problem no primjetio sam da centralni dio tj. izrez kotača na Trumpeter maketama nema isti oblik kao kod Tamiye...Ostalo sam upoznat, što se tiče same makete. Imam Zvezdu viška koja je ako ništa drugo konturno / dimenzionalno OK...
A tu je i tvoj sitni Revell Smile za pogledati uvijek!
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Kol 14, 2010 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sinulo mi je da ima jpš ponešto tih kotača jer pripremam nekoliko 55. pa sam napravio i kalup. Možda imam i za tebe, koliko ih misliš staviti? Da li ćeš ih mješati sa starima ili kompletno sve imaš namjeru staviti?
Obzirom da još nisam nabavio u 1/35 niti jednoga, preporućaš Zvezdu?
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Kol 15, 2010 11:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Misliš kao startni model? Ma daj, uzmi Dragon 6319!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma