Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| jasmind
| | Član od: 17 Kol 2010 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 12:12 am Naslov poruke: Revell Ho IX/Go 229 1/72 |
|
|
Trenutno radim na ovoj maketi, poceo sam prije par mjeseci, sastavljanje je zavrseno manje vise, stajni trap je pofarban i ceka da se zavrsi farbanje trupa. Trup je vec bio pofarban ali sam onda nabavio AB i odlucio se da skinem boju pa da ga farbam sa AB
Trenutno su pofarbani donji dio trupa sa jednim slojem, i jedna boja sheme sa gornje strane, malo overspraya mi je pobjeglo na donju stranu to ce nadam se srediti drugi sloj RLM75 svijetlo plave.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
jako dobro to ide, samo - kokpit si trebao obojati u RLM 66, ne u 02 kao sto mi se cini na slici da je obojan, isto tako ove gornje povrsine (boje) nisu bas autenticne boje, ali nisu niti toliko promasene - jesi to miskao po revellu ili..?
sve u svemu ide to jako dobro, samo naprijed, pratim...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
..meni izgleda da je kabina obojana u 66, 02 je izvan rubova.
Jako lijepa shema i kvalitetno obojana. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala
Boje su revell, tako da sam RLM nijanse muckao sam. Sa gornje strane idu RLM 74 i RLM 75. Za sada je samo RLM 75 nabacen sa gornje strane, al je nisam mogao natjerati da vuce na ljubicasto kao sto izgleda na slikama nikako.
Kokpit je ofarban nekom nijansom sive, toliko se sjecam xD trenutno je maskiran i pricvrscen pattafixom.
U dilemi sam da li da kamuflazu zavrsim sa krep trakom ili da se malo igram sa pattafixom i pravim njenznije prelaze. Sve cu prilike da cu ostaviti ostre prelaze jer mi tako izgleda nekako futuristicki a to i mi nekako ide uz letjelicu koja je bila zivi futurizam u doba kada je naprevljena. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| jasmind Napisao/la: | Hvala
Boje su revell, tako da sam RLM nijanse muckao sam. Sa gornje strane idu RLM 74 i RLM 75. Za sada je samo RLM 75 nabacen sa gornje strane, al je nisam mogao natjerati da vuce na ljubicasto kao sto izgleda na slikama nikako.
Kokpit je ofarban nekom nijansom sive, toliko se sjecam xD trenutno je maskiran i pricvrscen pattafixom.
U dilemi sam da li da kamuflazu zavrsim sa krep trakom ili da se malo igram sa pattafixom i pravim njenznije prelaze. Sve cu prilike da cu ostaviti ostre prelaze jer mi tako izgleda nekako futuristicki a to i mi nekako ide uz letjelicu koja je bila zivi futurizam u doba kada je naprevljena. |
ostavi ovako pa kasnije u matt lak dodaj kap ove svijetlije nijanse koja mi izgleda prije kao rlm 76 nego neka druga, pa ce ti izgledati finiji prijelazi to jest ''njezniji'' kako kazes , ali da ne cjepidlacim, radije uzmi MM - ove ili bilo koje druge tocne RLM nijanse nego mijesati po revellu, jedino sto ja od revella koristim kao zamjena za rlm su: broj 78 i mrvu bijele - rlm 66, broj 49 - rlm 65 i ako dodas malo bijele dobijes rlm 76, broj 45 - rlm 02, i broj 15 - rlm 04, a ostalo MM ili bilo sto drugo bez miksanja..
sve u svemu, radi dalje, nadam se da ce uskoro biti medju zavrsenim maketama....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
|
Upisano: Pon Kol 30, 2010 12:53 am Naslov poruke: |
|
|
Evo mali update
Slikano blicem tako da je nijansa i tekstura boje nidje veze sa stvarnoscu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Kol 30, 2010 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ti ubuduće bude lakše i izbjegneš duplo maskiranje, prvo obojaj cijeli avion u svijetlu boju, maskiraj i nanesi drugu, tamniju. Isto vrijedi ako su 3 boje.
Inače, lijepo radiš i pedantno. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Kol 30, 2010 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kakav je kvalitet makete? Predpostavljam da je dobra jer se kalupi rade u koreji |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
|
Upisano: Uto Kol 31, 2010 1:29 am Naslov poruke: |
|
|
Novi update, farbanje zavrseno, za moj prvi rad sa ab ja zadovoljan
Inace maketa je solidna. Mada sam imao malo problema sa uklapanjem nosa i ostatka trupa. Neki su detalji stradali pri kitovanju al boze moj
Inace ne tezim previse detaljisanju i autenticnosti, ovaj hobi mi dodje kao relaksacija nakon ucenja.
Iduce ide sloj pronta i onda dekaliranje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Kol 31, 2010 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
e sada su boje puno bolje, prvi rad ab-om? - stvarno svaka cast, stvarno jako uredno, i precizno radis, svaka ti cast!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Ruj 04, 2010 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo. Dobro ti ide. I mene čeka jedan.......zato jedva čekam da vidim kako ćeš ti to obaviti.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dorian
 | | Član od: 22 Jul 2010 | | Poruke: 221 | |
|
Upisano: Ned Ruj 05, 2010 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
lijepo, dobro rukuješ ab-om _________________
a meni rekli da se ne bojim svemiraca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
|
Upisano: Sub Lis 02, 2010 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nisam odavno imao vremena raditi na Hortenu, poceo fakultet, predavanja, uci se i tako to. Uradio sam dekale nedavno, veceras cu postaviti slike nadam se. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|