Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 05, 2010 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako tražiš nešto najsličnije tome; imaš kupiti WEM Russian Armor Green.
Što se mixanja tiče; neka tamno zelena plus koja kap žute i bijele, po volji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 12:15 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da se ne trebaš nepotrebno opterećivati formulama i točnim postotcima miješanja boja. To bi imalo smisla kad bi cijelu maketu farbao samo jednom bojom, a i sam dobro znaš da se to ne radi tako, pa čak ni kad želiš napraviti tvorničko novi. Nije li tako?
Dakle cijeli postupak farbanja se može svesti na neku osnovnu mješavinu russian armour green i nekih 10%-30% žute( ovisno o mjerilu).
Nakon toga po želji i smislu radiš posvjetljenja (highlight) nekih površina u više faza tako da dodaješ u osnovnu mješavinu sve više i više sand, blijedožute, oker ili sl. boje ovisno o konačnom tonu boje koju želiš imati na kraju.
Vjeruj svom osjećaju i smislu. Vidjeti ćeš da ti niti jedna formula neće pomoći niti ćeš se moći slijepo držati neke. Zato i nisi dosada našao neku formulu, jer to jednostavno nema smisla. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 4:40 am Naslov poruke: |
|
|
Baš sam sada razmišljao o istoj stvari ognjene. Vrlo vjerovatno misliš na svoj t 55 kako da ga obojaš
Ja ću si sada sa interneta uzeti par različitih nijansa zelene "dark green i medium green" od 2 ili 3 proizvođača vallejo tamiya modelmaster lifecolor i tako ću svaki ruski tenk obojit drugom nijansom. Mislim da tako nikako nemozeš fulat.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
@T34
To je ona kao sto si ti na JS-2 koristio?
@Bero
Da, u pravu si, nego sam mislio da nadjem neku najbolju kao osnovu za shadinge razne i prljanje..
Radio sam svojevremeno sa revell 68 al je to definitivno pretamno...
@Andrej
T-55 ide u onu iracku zeleno-sand kamuflazu nije mi tu problem za boju nego razmisljam da pocnem dragonov 34/85 pa zato trazim sad najbolje resenje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, nijansa je lijepa ali možeš i sam smiksati kako ti se čini odgovarajuće. Zbilja nema smisla raspravljatii puno o tim bojama; katkad vuku na američke Olive Drab nijanse (maslinasto smeđe) ili na žućkaste zelene...
Ako imaš volje upiši Sotka pod tražilicu pa ćeš naći moju staru SU-100, tu sam miješao zelenu i žutu, mislim da je ok ispalo.
Ps. kao osnova meni se jako sviđa ModelMaster Field Green, Lifecolor 01/02 i sl... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
|
Upisano: Pon Ruj 06, 2010 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo sad sam pogledao i jako mi se svidja.
Em boja em prljanje...
Sve u svemu oticu ovih dana pa pokupovati sto vise zelenih pa redom sve na neki stari krs isprobavati, posvetljivati itd. dok ne nadjem neko najbolje resenje.
Hvala na pomoci! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|