Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 10:59 am Naslov poruke: skyraider, bombe i ostalo naoružanje |
|
|
Molim savjet: što od ovoga gore na slici može ići ispod krila Skyraidera iz Vijetnama? Dosta bombi je jako sličnog izgleda, razlikuju se u dužini koji mm (1/48 omjer je u pitanju) što je na fotkama jako teško razlikovati. Neke imaju "repne" površine različite od drugih, no veliki dio fotki je sniman tako da se stražnji dio bombi ne vidi jer ga pokriva ostatak borbenog tereta i sl. Da li paše ovaj napalm koji je ovdje u boji metala? Ne bi htio okačiti bombe iz 8o-tih ili sl. pa napraviti zaista katastrofalnu grešku a slabo se kužim. U kutiji Italeri ima i nekakva, kao sonda, sa prozirnim vrhom: o kojem komadu opreme se radi???
Ovaj Hasegawa set u omjeru 1/48 sam našao u LOM-a za par desetina kuna (postoji isti u omjeru 1/72) a Italeri Skayraider kojega imam ima jako malo oružja za okačiti.
Hvala svakako za bilo koju informaciju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
Prije par godina sam radio skyraidera pa sam isto imao sličnu dilemu, a vidi, mogao je on nositi, a i nosio je sve što je prikazano, međutim ovisno o zadatku postojale su konfiguracije tereta. Na fotkama se najčešće vidi kombinacija 2-4 lansera sa različitim nevođenim raketama koji su raspoređeni na svaki drugi nosač, a između njih naizmjence 6 - 8 bombi i pod trupom ili tankovi sa gorivom ili napalmom.
Pogledaj malo po fotkama, ima na internetu dosta in action fotki. Ako hoćeš mogu ti poslati običnom poštom fotke koje sam tada skinuo i isprintao sa interneta, pošalji mi adresu na PP. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Natrpaj ga s Mk. 82 s fuse extenderima, tzv. Daisy cutters, te običnim Mk. 82 i napalmom BLU-27. Jos negdje nađi neki lanser za nevođene rakete i to je to ako radiš zrakoplovca. Za mornaričkog nemoj napalm, nego Mk. 83.
Iz ovog seta nemoj nikako Mk.20 i SUU-30, to nije nikad nosio. SUU-20 i RMU/TDU-10 kombinacija su vježbovni, to vjerojatno isto ne želiš staviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se čini da je na ovoj fotki okačen par MK 20?
 _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam, u pravu si, nego mi je naprosto trebalo ovo što ste mi sva trojica direktno napisala: model ili oznaku komada opreme. Slike sa linka sam proučio i stalno nanovo nekakva nepoznanica, zbog kuta fotke, različitih konfiguracija i sl. Činjenica je da maketarim malo ili gotovo ništa zbog apsolutnog nedostatka vremen a ovaj avion me jako pali i ne bih htio naletjeti ko mali majmun na nečem osnovnom, radio bih ga pa kud puklo.
Svakako, sve je jasno, hvala za upute.
Živili. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovdje također imaš 12 stranica slika i videa... zbilja dobrih. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super fotka Miro! Mora da je neka neslužbena varijanta, jer je Mk.20 mornaričko oružje (doduše, kasnije su Mk.7 container za neke posebne namjene počeli koristiti i zrakoplovci). Možda je "posuđeno" od marinaca s kojima su dijelili bazu, bilo je takvih aranžmana razmjene u Vijetnamu dosta... npr. i nošenje Sidewindera na RF-4C! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|