Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| flloater
| | Član od: 02 Lip 2010 | | Poruke: 217 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 01, 2011 6:31 pm Naslov poruke: Buba i Panzer IV. |
|
|
Ovo su dva rada prijatelja. Dakle, buba je Tamiyina u 1/48, a Panzer ausf g Hasegawin u 1/72. Evo par slika. Nemogu reći baš puno o samoj izradi. Slobodno komentirajte.
 _________________ MMK "Savica"
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sub Sij 01, 2011 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Buba mi se jako svidja, no ako postoje neki detalji oko makete, mozda ce automaketari to bolje primjetit...
Sto se tice tenka, ima par sitnica koje bodu u oko. Naprimjer, gusjenice ispod blatobrana imaju prirodan pad, ali one plastike sto Hasegawa stavlja na blatobrane dosta bodu u oci. Ja to rjesavam uklanjanjem te plastike, ubacivanjem samo privremeno komadica plastike i onda oprezno dodam na unutarnju stranu gusjenica koju manju kap CA ljepila. Kad se osusi izvadim pomocnu plastiku.
Vidim ima silvering dosta izrazen na dekalima, ne znam dali je do dekala ili do samog nanosenja na podlogu koja nije gloss...
Winterwash je bijel sto i treba biti, ali je malo pretjerano izrazen. Normalno je da se boja tenka prosijava mjestimicno ispod njega. Posto je to bio kreč ili gašeno vapno, dosta lako se je boja zgulila. Ako moze, neka prijatelj potrazi knjigu od Ospreya: Modelling tiger tank in 1/72 scale. Ima jako dobro objasnjena izrada winterwasha pa preporucam da prijatelj procita, ako hoce nadjemo je u PDF-u... Inace vidim da je i podvozje u bijeloj boji sto je malo fulao, to bi isto farbali no jedva bi se vidjelo nesto malo bijele boje, pogotovo ne na kotacima.
I mozda malo washa po udubinama bi dalo realisticnijem prikazu makete..
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| InvisibleMan
 | | Član od: 12 Pro 2010 | | Poruke: 106 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Buba mi se svidja dok je tenk ispa ok. _________________ The final triumph of evil will be when the good men do nothing. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|