Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 10:42 pm Naslov poruke: 1/35 Tamiya Panther Ausf. G Late type, restauracija |
|
|
Evo da se i ja primim restauracija kad svi deru po njima . A i iskreno, malo sam se zasitio sitnih i egzoticnih maketica o kojima se nikomu ne mogu obratit za pomoc jer ih nitko ne slaze i ne zna nista o njima, pa sam odlucio slozit, tj. restaurirat, jednu veliku macku ....radi se od jednoj od mojih prvih maketa tenkova, kak pise u naslovu, tamiyi u 35-ici
Kao sto se vidi na slici kettenkrad se "paca" iza u primeru pa sam lagano krenuo sa rastavljanjem onog kaj se da rastavit...neke stvari sam polomio , jednu od torzijskih ruku ocito ....uglavnom, nis kaj se ne da lako popravit....
poskidao sam shutrzene koje vjerojatno necu stavljat vise natrag jer mi se pantheri vise svidaju bez njih...tool rackovi su sisli bez problema...vinilke idu pravac u smece ......dobit ce nove broncove workable gusjenice i narucio sam si eduardovu jetkovinu...malo sam se navuko na aftermarket, hehe .....mislim da aluminijsku cijev necu uzimat jer je ova na njemu dosta dobra...jos cu ju malo obradit i bit ce ko zmaj..i da, strojnica na kupoli ide dole...prije kad sam slagao makete nisam previse mario o povjesnoj tocnosti, slagao sam onak kak se meni vise svidalo...mislim da ne bi trebalo bit problema...svi djelovi su na broju....sad ovih dana, mozda vec i sutra, ide u mr. muscolo pa cu ga lagano pripremat za plehovinu....whish me luck  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:05 pm Naslov poruke: Re: 1/35 Tamiya Panther Ausf. G Late type, restauracija |
|
|
| torax Napisao/la: | ......dobit ce nove broncove workable gusjenice i narucio sam si eduardovu jetkovinu...malo sam se navuko na aftermarket, hehe |
sada si me utjesio, da nisam jedini postao takav heh
uglavnom, odlican izbor, meni je taj 'bradati Panher' najlipsi, i uglavnom imaju neke cudne sheme bojanja, sto mi je isto super, a za čliteraturu ako trebas, mislim da bi ti ona Tank Power tamo medju zadnjim dijelovima trebalo imati obradjenu ovu verziju!
samo naprid, pratim!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Navala Panthera a sve majstor do majstora, imao sam prilike i uživo gledati Minesweeperov na kavi, isto bradonja, još da i on posta, samo naprid Torax. I isplati se uložiti u aftermarket , svi nakon nekog vremena više nismo happy s onim iz kutije. _________________ ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed sa projektom.
Nego, nema potrebe patiti se sa Muscolom kada Afroditin uljni odstranjivač laka za nokte skida boju za tili čas. Malo namočiti vaticu i lagano trljati po plastici. Nisam primjetio nekakav nepoćudni utjecaj na plastiku a neke komade sam znao lagano pa "pacati" u tom odstranjivaču.
Za razliku od njega, Muscolo mi je znao plastiku ostaviti krtu i lomljivu. Da ne pričam o odvratnom smradu Muskola i peripetijama sa nošenjem rukavica i ostalih zaštitnih elemenata. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo pratim sa velikim zanimanjem. Iako već naslućujem uspjeh, baš me zanima kako će ti ići restauracija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
hm..ovo sa afroditinim acetonom cujem prvi put....ima jos neko iskustva s tim? a ne rastapa on plastiku?....jedino mi se cini malo pimpljav posao....treba skinut svu boju s te grdosije . a dobro, kaj se smrada tice, tog acetona se isto brzo nagongas, do kraja skidanja boje cu vec vidjet ruzicaste slonove  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Afroditin uljni aceton nije toliko agresivan za stiren kao klasični acetoni. Zapravo nije uopće agresivan.
Ja sam na jednoj svojoj staroj maketi uspio skinutu svu boju vrlo jednostavno. Preko noći sam je ostavio u kupki napravljenoj od ariel praška za rublje. Sva boja je otišla dolje bez problema.
To fora dolazi u obzir samo ako si farbao sa akrilnim bojama i bez naknadnog lakiranja ili enamela. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja se acetonom koristim skoro uvijek kada su u pitanju makete. Doduse ja kitam sa njime kada nejde smirgl
Boju sam probao skidati ali ne svidja mi se to  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | hm..ovo sa afroditinim acetonom cujem prvi put....ima jos neko iskustva s tim? a ne rastapa on plastiku?....jedino mi se cini malo pimpljav posao....treba skinut svu boju s te grdosije . a dobro, kaj se smrada tice, tog acetona se isto brzo nagongas, do kraja skidanja boje cu vec vidjet ruzicaste slonove  |
Mislim da se o njemu već i pričalo na forumu.
Ja evo nisam imao neugodnih iskustava. Skida sve, pouzdano i bezbolno.
A osim skidanja boje, može ti poslužiti i za "razrijeđivanje" IMPA kita u tubi i teksturiranje kupola. Multifunkcionalna tekućina.
Opet su baterije na fotiću dezertirale, pa prilažem sličicu sa Interneta.
Plava tekućina, crveni čep. Uljni odstranjivač za nokte, nemreš fulati.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:55 pm Naslov poruke: |
|
|
znam, znam taj aceton, koristi mi ga cura .....samo ne znam kak da skinem boju s njim sa engine decka?!?....on je malo grbav...a taj mr. mucsolo...njega sam uviek koristio samo on the smale scale...nikad jos nisam cijelu maketu s njim tretirao....kod tih malih stvari se dobro pokazao...jel zna neko kak reagira tamiyna plastika na njega?jel postaje krta?....iskreno, jos uvijek nekak preferiram njega jer mi se cini manje zezanja s njim....doduse, aceton jos nisam nikad probao.... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 03, 2011 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
meni je taj aceton na nekim maketama znao nagristi plastiku i to poprilicno, dok je na drugima je savrseno odradio posao... valjda ovisi o vrsti plastike... najbolje da probas za probu skinuti boju sa donjeg dijela _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
|
Upisano: Uto Sij 04, 2011 12:00 am Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | znam, znam taj aceton, koristi mi ga cura .....samo ne znam kak da skinem boju s njim sa engine decka?!?....on je malo grbav...a taj mr. mucsolo...njega sam uviek koristio samo on the smale scale...nikad jos nisam cijelu maketu s njim tretirao....kod tih malih stvari se dobro pokazao...jel zna neko kak reagira tamiyna plastika na njega?jel postaje krta?....iskreno, jos uvijek nekak preferiram njega jer mi se cini manje zezanja s njim....doduse, aceton jos nisam nikad probao.... |
Fino ga namočiš na štapić za uši i lagano stružeš po plastici. Možeš isto i sa kistom, umočiš ga u aceton i lagano trljanje. Boja nestane nakon par sekundi. Ne može jednostavnije od toga.
Kad to usporedim sa Muscolo tretmanom (stavljanje makete u vreću za smeće, špricanje uz psovanje zbog smrada i pacanje preko noći) mislim da je pobjednik jasan.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Uto Sij 04, 2011 1:13 am Naslov poruke: |
|
|
Samo hrabro biće to prva liga  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 04, 2011 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo pratim Good luck! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Uto Sij 04, 2011 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
A metalnu cijev? preporučam RB-ovu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|