Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/35 Tamiya Panther Ausf. G Late type, restauracija
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 10:42 pm    Naslov poruke: 1/35 Tamiya Panther Ausf. G Late type, restauracija Citiraj ovaj komentar

Evo da se i ja primim restauracija kad svi deru po njima Smile . A i iskreno, malo sam se zasitio sitnih i egzoticnih maketica o kojima se nikomu ne mogu obratit za pomoc jer ih nitko ne slaze i ne zna nista o njima, pa sam odlucio slozit, tj. restaurirat, jednu veliku macku Smile ....radi se od jednoj od mojih prvih maketa tenkova, kak pise u naslovu, tamiyi u 35-ici

Kao sto se vidi na slici kettenkrad se "paca" iza u primeru pa sam lagano krenuo sa rastavljanjem onog kaj se da rastavit...neke stvari sam polomio Smile , jednu od torzijskih ruku ocito Wink ....uglavnom, nis kaj se ne da lako popravit....

poskidao sam shutrzene koje vjerojatno necu stavljat vise natrag jer mi se pantheri vise svidaju bez njih...tool rackovi su sisli bez problema...vinilke idu pravac u smece Very Happy ......dobit ce nove broncove workable gusjenice i narucio sam si eduardovu jetkovinu...malo sam se navuko na aftermarket, hehe Smile .....mislim da aluminijsku cijev necu uzimat jer je ova na njemu dosta dobra...jos cu ju malo obradit i bit ce ko zmaj..i da, strojnica na kupoli ide dole...prije kad sam slagao makete nisam previse mario o povjesnoj tocnosti, slagao sam onak kak se meni vise svidalo...mislim da ne bi trebalo bit problema...svi djelovi su na broju....sad ovih dana, mozda vec i sutra, ide u mr. muscolo pa cu ga lagano pripremat za plehovinu....whish me luck Wink
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:05 pm    Naslov poruke: Re: 1/35 Tamiya Panther Ausf. G Late type, restauracija Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
......dobit ce nove broncove workable gusjenice i narucio sam si eduardovu jetkovinu...malo sam se navuko na aftermarket, hehe Smile

sada si me utjesio, da nisam jedini postao takav Udarac heh
uglavnom, odlican izbor, meni je taj 'bradati Panher' najlipsi, i uglavnom imaju neke cudne sheme bojanja, sto mi je isto super, a za čliteraturu ako trebas, mislim da bi ti ona Tank Power tamo medju zadnjim dijelovima trebalo imati obradjenu ovu verziju! Very Happy
samo naprid, pratim! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Navala Panthera Confused a sve majstor do majstora, imao sam prilike i uživo gledati Minesweeperov na kavi, isto bradonja, još da i on posta, samo naprid Torax. I isplati se uložiti u aftermarket , svi nakon nekog vremena više nismo happy s onim iz kutije.
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed sa projektom.

Nego, nema potrebe patiti se sa Muscolom kada Afroditin uljni odstranjivač laka za nokte skida boju za tili čas. Malo namočiti vaticu i lagano trljati po plastici. Nisam primjetio nekakav nepoćudni utjecaj na plastiku a neke komade sam znao lagano pa "pacati" u tom odstranjivaču.
Za razliku od njega, Muscolo mi je znao plastiku ostaviti krtu i lomljivu. Da ne pričam o odvratnom smradu Muskola i peripetijama sa nošenjem rukavica i ostalih zaštitnih elemenata.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo pratim sa velikim zanimanjem. Iako već naslućujem uspjeh, baš me zanima kako će ti ići restauracija.
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hm..ovo sa afroditinim acetonom cujem prvi put....ima jos neko iskustva s tim? a ne rastapa on plastiku?....jedino mi se cini malo pimpljav posao....treba skinut svu boju s te grdosije Smile . a dobro, kaj se smrada tice, tog acetona se isto brzo nagongas, do kraja skidanja boje cu vec vidjet ruzicaste slonove Very Happy Very Happy Very Happy
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Afroditin uljni aceton nije toliko agresivan za stiren kao klasični acetoni. Zapravo nije uopće agresivan.
Ja sam na jednoj svojoj staroj maketi uspio skinutu svu boju vrlo jednostavno. Preko noći sam je ostavio u kupki napravljenoj od ariel praška za rublje. Sva boja je otišla dolje bez problema.
To fora dolazi u obzir samo ako si farbao sa akrilnim bojama i bez naknadnog lakiranja ili enamela.
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja se acetonom koristim skoro uvijek kada su u pitanju makete. Doduse ja kitam sa njime kada nejde smirgl

Boju sam probao skidati ali ne svidja mi se to Confused
Natrag na vrh
Zond

PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
hm..ovo sa afroditinim acetonom cujem prvi put....ima jos neko iskustva s tim? a ne rastapa on plastiku?....jedino mi se cini malo pimpljav posao....treba skinut svu boju s te grdosije Smile . a dobro, kaj se smrada tice, tog acetona se isto brzo nagongas, do kraja skidanja boje cu vec vidjet ruzicaste slonove Very Happy Very Happy Very Happy

Mislim da se o njemu već i pričalo na forumu.

Ja evo nisam imao neugodnih iskustava. Skida sve, pouzdano i bezbolno.

A osim skidanja boje, može ti poslužiti i za "razrijeđivanje" IMPA kita u tubi i teksturiranje kupola. Multifunkcionalna tekućina. Very Happy

Opet su baterije na fotiću dezertirale, pa prilažem sličicu sa Interneta.

Plava tekućina, crveni čep. Uljni odstranjivač za nokte, nemreš fulati. Wink
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

znam, znam taj aceton, koristi mi ga cura Very Happy .....samo ne znam kak da skinem boju s njim sa engine decka?!?....on je malo grbav...a taj mr. mucsolo...njega sam uviek koristio samo on the smale scale...nikad jos nisam cijelu maketu s njim tretirao....kod tih malih stvari se dobro pokazao...jel zna neko kak reagira tamiyna plastika na njega?jel postaje krta?....iskreno, jos uvijek nekak preferiram njega jer mi se cini manje zezanja s njim....doduse, aceton jos nisam nikad probao....
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Pon Sij 03, 2011 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni je taj aceton na nekim maketama znao nagristi plastiku i to poprilicno, dok je na drugima je savrseno odradio posao... valjda ovisi o vrsti plastike... najbolje da probas za probu skinuti boju sa donjeg dijela
Zond

PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 12:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
znam, znam taj aceton, koristi mi ga cura Very Happy .....samo ne znam kak da skinem boju s njim sa engine decka?!?....on je malo grbav...a taj mr. mucsolo...njega sam uviek koristio samo on the smale scale...nikad jos nisam cijelu maketu s njim tretirao....kod tih malih stvari se dobro pokazao...jel zna neko kak reagira tamiyna plastika na njega?jel postaje krta?....iskreno, jos uvijek nekak preferiram njega jer mi se cini manje zezanja s njim....doduse, aceton jos nisam nikad probao....

Fino ga namočiš na štapić za uši i lagano stružeš po plastici. Možeš isto i sa kistom, umočiš ga u aceton i lagano trljanje. Boja nestane nakon par sekundi. Ne može jednostavnije od toga.

Kad to usporedim sa Muscolo tretmanom (stavljanje makete u vreću za smeće, špricanje uz psovanje zbog smrada i pacanje preko noći) mislim da je pobjednik jasan. Very Happy
Natrag na vrh
Plavac

Član od: 01 Stu 2009
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo hrabro biće to prva liga Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 10:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo pratim Very Happy Good luck!
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Uto Sij 04, 2011 5:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A metalnu cijev? Very Happy preporučam RB-ovu
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma