Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Sij 15, 2011 5:43 pm Naslov poruke: Hasegawa Hayate 1:32 by Marin Tičić |
|
|
Kad već ja ne radim ništa, evo malo fotografija mog prijatelja Marina Tičića, već smo ga imali prilike sresti na forumu. Maketa nije završena, ima nešto problema sa dekalima i završnim radovima. Ipak, više nego vrijedi baciti oko
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| rudi čajevec
 | | Član od: 07 Ruj 2010 | | Poruke: 210 | | Mjesto: ŠTORE |
|
Upisano: Sub Sij 15, 2011 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| MOŽDA SAMO JEDNA RIJEĆ O VELIKIM MJERILIMA i današnjim trendovima u tom mjerilu je to da ,ako nema neke samograđe ,otvorenih panela, ispuštenih flapa i da na vani ne izgleda kao original,i završena maketa izgleda kao NEDOVRŠENA.Pošto sam fan velikih mjerila i ,JAPANACA,pokušam kod svojih radova pridržavati se osnova ,koje navodim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sub Sij 15, 2011 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel ciping radjen drybrushom ili?
Svidja mi se. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Sub Sij 15, 2011 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Čačkalica u aluminij. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrcak
| | Član od: 29 Jul 2010 | | Poruke: 162 | |
|
Upisano: Ned Sij 16, 2011 1:38 am Naslov poruke: |
|
|
[quote="rudi čajevec"]MOŽDA SAMO JEDNA RIJEĆ O VELIKIM MJERILIMA i današnjim trendovima u tom mjerilu je to da ,ako nema neke samograđe ,otvorenih panela, ispuštenih flapa i da na vani ne izgleda kao original,i završena maketa izgleda kao NEDOVRŠENA.Pošto sam fan velikih mjerila i ,JAPANACA,pokušam kod svojih radova pridržavati se osnova ,koje navodim.[/quote]
Rudi, kod niti jednog mjerila ne postoje osnove, jer se one subjektivne, i u drugim stvarima u zivotu absolut ne postoji. Jedina razlika koja dolazi do izrazaja u vecim mjerilima 1/32 i 1/24 je weathering koji su nuzan da maketa ne izgleda kao igracka neovisno o kvaliteti ranije.
Raskopavanje makete u vecim mjerilima nije nikakav preduvjet dovrsenosti ili nedovrsenosti, a jos manje realisticnosti.
Marinu svaka cast, pogotovo na umjerenom finishu, kod kojeg vecina maketara pretjeruje, a kod japanske tematike to je nazalost postao trend. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Sij 16, 2011 2:23 am Naslov poruke: |
|
|
Reci svome kolegi da mu je Hayate predivan
Trumpac? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Ned Sij 16, 2011 8:23 am Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | Reci svome kolegi da mu je Hayate predivan
Trumpac? |
Hasegawa i to onaj šta su ga davali u Interspara skupa sa Me 109 za siću, nekih 140 kuna je bio. Ima od tog sigurno godina i više. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| rudi čajevec
|
Upisano: Ned Sij 16, 2011 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
Potpuno se slažem sa time što kaže HRČAK,sam svojeJapance pravim prema fotografijama,što znači paint čiping na mjestima i obsjegu po fotkama kao i sve ostalo.I ako je moguče sa što manje UMJETNIČKE slobode.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Sij 17, 2011 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Odlican Hayate!!!
Imam ga zapocetog i ovaj mi se jako svida kad bih barem ja uspito tako svojeg sloziti.
Po onome sto sam naso na netu je da Hayate ako stoji na stajanci uvijek ima uvucene flapsove, barem po slikama koje su do sada objavljene. A na stranim forumima ljudi koji su ga radili kazu namjerno sam izvukao flapsove ali znam da je to ne tocno, eto to je malo umjetnicke slobode.
I jos jedan detalj za sve ako niste primjetili oni su imali samo trbusne pojaseve nisu imali naramenice
Otvoreni paneli li ne maketu treba doraditi s detaljima i zamazati kako je vec receno sukladno mjerilu, dao bih primjer jednog F-14 koji je bio tu na forumu a bio je s uvucenim kotacima i na stalku a opet je maketa super napravljena i isto tako prekrasno izgleda a nista nije "otvoreno". _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 17, 2011 11:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | Odlican Hayate!!!
Imam ga zapocetog i ovaj mi se jako svida kad bih barem ja uspito tako svojeg sloziti.
Po onome sto sam naso na netu je da Hayate ako stoji na stajanci uvijek ima uvucene flapsove, barem po slikama koje su do sada objavljene. A na stranim forumima ljudi koji su ga radili kazu namjerno sam izvukao flapsove ali znam da je to ne tocno, eto to je malo umjetnicke slobode.
. | U pravu si. "Butterfly" flapsovi na Ki-43, 44 i 84 su uvučeni ako su ispravni. prekopao sam više knjiga i buljio u fotografije ne bi li našao na nekoj ipak dokaza za spuštene flapsove, i na jednoj od stotinjak sam našao, ali je avion olupina sa pokvarenim flapsovima... Hasegawa daje flapsove kao odvojene dijelove i na 1/32 i 1/48 i vrlo su lijepo napravljeni, pa ih je čovjeku čisto žao zaljepiti zatvorene. Doduše, upravljačke površine se uobičajeno vide na slikama u pokrenutom položaju, pa se na maketi mogu pomaknuti kako ne bi izgledala "ukočeno". Pitanje otvaranja panela i sl. je izbor samog maketara. Maketa neće biti ništa lošija ako nije raskopana ukoliko je dobro napravljena (kako je već i elaborirao kolega Hrčak), bez obzira na mjerilo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| largo
 | | Član od: 12 Pro 2010 | | Poruke: 94 | | Mjesto: zadar |
|
Upisano: Pon Sij 17, 2011 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
goood  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| rudi čajevec
|
Upisano: Pon Sij 17, 2011 4:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Podpisujem se na Grunfove riječi. i ujedno se ispričavam što me je odnjelo po što su JAPANCI moj strast več 33godine još od vremena kad sam bio još gimnazialac, SORY. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Sij 17, 2011 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
..rijetko se viđa ovakav (malo je reći dobar) efekat habanja površine. Posebno zbog napadnih rubova krila, koje malo tko na žutoj uradi (ja prvi). Vrlo prirodno. Obzirom da znam kvalitetu autorovih ranijih radova, ne iznenađuje me. Ovaj touch baš ima težinu. Pozdravi ga Saša od mene, odličan projekt. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pon Sij 17, 2011 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | ..rijetko se viđa ovakav (malo je reći dobar) efekat habanja površine. Posebno zbog napadnih rubova krila, koje malo tko na žutoj uradi (ja prvi). Vrlo prirodno. Obzirom da znam kvalitetu autorovih ranijih radova, ne iznenađuje me. Ovaj touch baš ima težinu. Pozdravi ga Saša od mene, odličan projekt. |
Ofkors, baš smo danas bili skupa, ovih dana se stavljaju kola i sređuju sitnice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|