Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Za Aranzu
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 9:46 am    Naslov poruke: Za Aranzu Citiraj ovaj komentar

Prijatelji još uvjek potrsen odlaskom najomiljenijog člana našeg foruma predložio bi GB ,Aranzi u spomen.
Ideja mi je da napravimo po jednu maketu zraklopova ,po mogučnosti što starijega ,recimo do 1950.Bilo bi dobro da kitovovi budu iz starih kalupa ,i svakako bez kupvnih dodataka.GB ne bi bio natjecatelskog karaktera.Rok bi bio do CK ,gdje bi se svi radovi izložili zajedno.Ako se slažete ili imate još koji ideju recite.
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 10:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicna ideja!!!
Najstarije i najreijede sto imam doma je VEB plastikov Mil MI-10 mjerilo 1/100 dali je to dovoljno staro,
i/ili revellov Havard 1/72 mislim da je to neki prepak matchbox-a ?
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlična ideja! naći će se nešto!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super ideja.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 10:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podržavam ideju. Aranza je znao u maketarskom smislu od ružnog pačeta napraviti labuda. Mogli bi i mi probati. Mnogima je rok možda prekratak, ali ako već ne uspiju svi dovršiti maketu do CK, onda bar da budu dovršene do sljedeće godine na godišnjicu tužnog dana kad nas je Aranza napustio...
Imam jedan teški kramp na lageru. Short run-prastari Eduardov Hansa Brandenburg D.I.(prije nego je Eduard postao hi-tec firma-iz njihovih skromnih početaka) sa kojim bi se mogao pridružiti GB-u. U zadnjem pokušaju rada na toj maketi, kad sam htio ispraviti deformirano krilo, puklo je na dva dijela, jer je plastika već krta od starosti...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podržavam ideju.

Imam u lageru Revell Swordfisha (stari Matchbox), kao stvorenog za ovu prigodu. Crying or Very sad
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih se mogao također potruditi.

EDIT. Pokušat ću nešto naći i napraviti u sjećanje na Ivicu

0viking0: poruka promijenjena dana: Sri Ožu 09, 2011 7:59 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicna ideja kolega Vulkanizer. Posto zivim u Sarajevu nisam upoznat kad je CK. Imam kuci F4U-5 Corsair 1/72 od Revell-a. Posto nisam u mogucnosti da dodjem, nadam se da nece biti problem kad je zavrsim da postavim slike na forum (recimo u ovu temu) i na taj nacim dam svoj doprinos?

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 11:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podržavam ideju,priključujem se sa Fokkerom DR I u 1/28,mislim da je iz 1957 godine,velika maketa sa par djelova.Zamisao je bila da bude gotova do CK,Aranza se je ponudio da će me vodit kroz izradu makete.Dao mi je puno savjeta i sada sa mislima na njega morat ću sam...
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pridružujem se.

Jel ovo dovoljno staro?

Moj je u još starijem pakovanju, dekali skroz žuti al' snać ću se. I špricat ću oznake ako bude trebalo.
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 12:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja imam A-1 Skyridera od Italeria, davno sam ga kupio, i popriličan je kramp, osšmirglan je i pola urezano, jel može ući? Crying or Very sad mjerilo je 1/48

I bilo bi dobro da nas sve maketare ovaj GB ujedini i da se zakopaju ratne sjekire i da izvučemo nešto dobro iz ovoga, svi znamo kakv je Ivica bio miroljubiv i skroman!
Natrag na vrh
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 12:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja bi se pridružio. Tema našeg zadnjeg razgovora bio je Italeri Bf-109 F. Crying or Very sad Odma mi suze poteku. No YAK-9 od Airfixa bi bio prikladniji. Nego baš mora bit bez ikakvog kupovnog dodatka?
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 12:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taurus Napisao/la:
Podržavam ideju,priključujem se sa Fokkerom DR I u 1/28,mislim da je iz 1957 godine,velika maketa sa par djelova.Zamisao je bila da bude gotova do CK,Aranza se je ponudio da će me vodit kroz izradu makete.Dao mi je puno savjeta i sada sa mislima na njega morat ću sam...
Ako trebaš pomoć samo pitaj. Neću ti savjetovati da baciš tu maketu i kupiš novog Eduarda...Uz trud i rad možeš i od tog krampa napraviti pristojnu maketu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako znati kada je proizvedena maketa? A imam starog hellcata i corsaira. Hasegawa oboje. Izdignuti paneli itd... 35 djelova. Na sastavnici pise PRINTED IN JAPAN 1989. Sad nisam siguran da je to i godna proizvodnje makete. A ako to nije dovoljno staro, kupit cu nesto starije. Molim iskusne maketare da daju koji prijedlog.

I da, tuzno mi je sve ovo Sad
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 12:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Nego baš mora bit bez ikakvog kupovnog dodatka?

Pa jogurt moraš kupit, zar ne!? Wink

Šala... Ivica je "aftermarket" dijelove skupljao doslovno "po ulici" i njegova nenadmašna maketarska veličina je i bila u tome da od gomile smeća napravi vrhunsku maketu.

BTW, ne znam koliko vas je posjećivalo Ivičin blog, ali pogledajte tamo kako je na svojoj pretposljednjoj maketi, "Admiral Graf Spee"-u napravio more, koristeći priručni materijal kojg doslovce ima skoro u svakoj kući.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma