Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| marko21vu
 | | Član od: 26 Kol 2010 | | Poruke: 220 | | Mjesto: Vukovar |
|
Upisano: Pet Ožu 25, 2011 11:27 pm Naslov poruke: molim za pomoć i prijedloge |
|
|
Prije sam radio makete od papira zato što nisam bio nešto pri novcu da si priuštim pravu maketu, obožavam maketarstvo i sad sam napokon pri novcu i tražim od vas pomoć i prijedloge što kupiti od rekvizita, što je najbolje i gdje kupiti......hvala! _________________ <3 Vukovar <3 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 12:33 am Naslov poruke: |
|
|
od domacih ducana imas land of magic-imas tamo italeri kistove,turpije,pincete i kljesta, razne,model master ljepila,puno boja,lakove,tekucine za decale itd.
od e-shopova imas hanicha i balistu,otiđi na njihove stranice i vidi sta ti najvise odgovara.
za pocetak bi ti bilo najbolje uzeti jedan maketarski noziv (imas u mulera i chipoteke),jedna kljesta za skidanje komada sa sprua,turpiju imas doma,a mozes je sam napraviti od malih stapica na koje ljepis vodobrusni papir razlicite grubosti,trebat ce ti jos pinceta,lak,sjajni i matt,tekucine za decale,kit i misim da je to to sto ti obavezno treba,ako sam slucajno sta zaboravija kolege ce me nadopunit  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
| u chipoteci imaju jako dobre pincete, u www.centar-alata.hr imaš većinu stvari od olfe (podloga za rezanje i raazni skalpeli), od ljepila bi preporučio tamiya extra thin cement kojeg imaš u balisti kao i tamiyine trake, u biti sve osim pinceta i olfe ti je jeftinije naručiti iz recimo lucky medela, kao na primjer hasegawine pilice za odvajanje dijelova sa okvira i sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| rugby
 | | Član od: 16 Pro 2010 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Vodice |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Puno toga već imaš u kući a još više toga možeš napraviti sam umjesto da kupuješ skupe brand proizvode.
Ja sam super pincete skalper i šprice dobio u veterinarskoj ambulanti koje su oni rashodovali.
Ako ti je MERKUR u blizini imaju odlićan skalpel sa rezervnim nožićima za 30 Kuna.
Tvrdi stiropor kao podloga za rad na svakoj "baušteli" gdije se radi fasada.
Čaše sa poklopcem za razređivaće,alkohol i slično kupiš u apoteci kao posude za urin po 2-3 Kune za komad.
Olovni lim možeš naći kod krovara, meni se super pokazao za izradu svega ali baš svega jer se lako savija, valja, reže.
Kompresor opet uradi sam, mislim da se o samogradnji već pisalo u ovom forumu a ako ne imaš puno toga na internetu samo malo zaguglaj.
Čuvaj novac za makete i farbe jer to je ono neophodno za dobru maketu i naravno otvori oći jer puno alata i pribora leži oko tebe.  _________________ bitno je jedno, a to su dvije stvari, red, rad i disciplina |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marko21vu
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima.....od trgovina mi je jedino LOM u Osijeku najbliži, iz Vu sam _________________ <3 Vukovar <3 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2011 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
| marko21vu Napisao/la: | | Hvala svima.....od trgovina mi je jedino LOM u Osijeku najbliži, iz Vu sam |
Nažalost, LOM u Osijeku je zatvoren već neko vrijeme i kako stvari stoje neće se više ni otvoriti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marko21vu
|
Upisano: Pon Tra 04, 2011 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Onda ništa, nastavljam sa homemade izradom, šta je tu je... _________________ <3 Vukovar <3 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Tra 04, 2011 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa naruci sa Hanicha ili sa Baliste. A i vani imas milion online shopova koji dostavljaju worldwide. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marko21vu
|
Upisano: Pon Tra 04, 2011 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, ali ne volim naručivati ništa online. Nije mi nešto hitno, ispraksirao sam se jako puno na samogradnju da ne znam kako bi sastavio pravu plastičnu maketu...  _________________ <3 Vukovar <3 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Uto Tra 05, 2011 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| pozdrav iz Osijeka, evo mala pripomoć najviše (boja,ljepila,kistova) i maketa trenutno u Osijeku ima u mulleru, nešto malo u mercatoru i najslabije u interšparu. Lom se ugasio i prešao u firmu One2play koja se nalazi u portanovi ali ne drže makete. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|