Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Crusader - Mk. II ili Mk. III

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Ned Tra 17, 2011 1:32 pm    Naslov poruke: Crusader - Mk. II ili Mk. III Citiraj ovaj komentar

Daklem imam jednu nedoumicu...

Trazio sam malo po internetu nesto za africke crusadere i naletio na ovu sliku

E sad ono sto mene zanima, dali je to Mk. II ili Mk. III.

Po ovoj slici ja bih zakljucio da je Mk. II (kosa prednja ploca kupole, izbocina na prednjoj ploci kupole, branici za gusjenice, 2pnd top).

Sad pitam znalce dali sam u pravu jer u opisu slike pise da je to Mk. VI. Crusader 2.

Pretpostavljam da je doticni tenk ofarban isto u jednobojnoj shemi sa "afrika brownom, tj sand", ili je cak u dvije boje (mozda zuta + plava) jer se vidi jasna crta izmedu dvije "boje", kupola je u odnosu na kutiju za alat drugacija, i dolje na braniku je isto vidljiva razlika izmedu boja.

Hvala.

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Pon Tra 18, 2011 2:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uspio sam ipak dokuciti o kojem tenku se radi...

E sad ono sto me brine su boje...jel moguce da je Crusader bio farban mjesavinom zuto/plava, jer vecina slika koje sam vidio po netu su ili zuti, ili zuti sa crnim "mrljama"...mada gledajuci plava na C/B fotkama bi onda trebala biti svijetlija nego sto ej na ovoj slici...

Sa strane, ove vidljive, su i neke ljestve, pretpostavljam da je to napravljeno "na bojistu"...

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma