Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
Upisano: Pet Jul 15, 2011 4:46 pm Naslov poruke: German Motorcycle R-12 with Sidecar pitanje |
|
|
Odgonetnite mi jednu dilemu koju imam:
German Motorcycle R-12 with Sidecar 1/35, sam video kod 3 proizvodjaca,
Zvezda, Revell, Italeri, barem od ovih jeftinijih modela.
Dok sam za Revell gotovo siguran da je prepak Zvezde, za Italeri nisam siguran. Ovo pitam posto bih ga rado uradio, a video sam Voyager-ov eceraj, ok elementaran ali je ipak bolje sa njim.
Ajde prokomentarisite mi oko ove moje dileme, i ako ko ima iskustva sa drugim proizvodjacima, naravno pozitivna.
Hvala unapred! _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 15, 2011 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne bih rekao da je italeri prepak, čini mi se puno bolje kvalitet od zvezdinih maketa vozila inaće, a imam ih doma jedno 5-6 pa vrlo dobro znam što to znači i italeri je ok maketa, solidni detalji i sve, iako ima par netočnosti, npr oblik motora je krivi, kockast je, a kad sam se vozio u pravome sam vidio da je zaobljen i da je glavni dio motora zapravo lijevan, al to se da sedit uz malo volje i kita, jedina veća zamjerka je kako su kotače riješili, ne vise na osovini il tako neš nego su ih lijepo spojili debelim komadom plastike za blatobran što se jako vidi i nepraktično je za bojanje ali opet, ništa šta se uz malo skalpela turpije i kita neda riješit ako treba slika reci pa ću staviti, poslikao sam bio neke detalje kad sam se to vozio jer sam znao što slikati, tj što mi se činilo sumnjivo ili presiromašno detaljima na maketi... _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
|
Upisano: Sub Jul 16, 2011 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Bogu da se ispricam sa nekim ko je vec prosao ovo i ocigledno zna sta prica
Iskreno sam se dobro pocesao po glavi posle tvog komentara i poceo da gledam i varijante Lion Roar-a, Voyager-a, pa cak i Tamiye i zaista nije covek pametan
Nekako pocinjem da sticem misljenje da ako hoces zaista dobru maketu ovog motora, da moras ici na razmere 1/9 ili da si pakleno talentovan ili da radis za Orange County Custom pa da kapiras sve delove motora.
Jeste da je pomalo OFF, ali bih rado prosirio pricu i na Zudnappe sa bocnim kolicima. Koju maketu u 1/35 naruciti a da stvarno covek bude zadovoljan, naravno ako pricamo o kvalitetu poginucemo na ceni, ali tako najcesce ide. _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke
Zlikovac: poruka promijenjena dana: Sub Jul 16, 2011 5:24 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 16, 2011 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nisam ja niš posebno gledao niti tražio ovaj motor, kupio je prijatelj na CK za neke sitne pare italerija pa smo ga gledali u birtiji, pa sam mu ga maznuo da ga složim jer mi se svidio i eto sada stoji napol gotov, nikako da ga izvučem i završim, al solidna je maketa i da se sredit kako bog zapovjeda uz minimalno uloženog dodatnog napora, samo su meni motocikli strani malo pa jednostavno nemam tolko volje i motivacije kao kod jednog ISU-a il nečeg sličnog u istom mjerilu i naravno neda mi ga se slagat jer sam picajzla pa pazim na svaki detalj i nezadovoljan sam zbog svake sitnice što mi uništi motivaciju, a zasad nemam još znanja i vještine neke stvari odradit kako treba  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 18, 2011 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
Nemojte uspoređivati stare Zvezdine makete sa novima i miješati tipove motora. Zvezdin BMW R-12 je fantastična maketa i daleko najbolja do sad proizvedena. Imam i običnog i sa prikolicom-i figure koje dobijete sa njima su odlične. Revell prepakirava tu istu maketu sa drugim šemama bojanja. Italeri, koliko ja znam, proizvodi BMW R-75 i Zundapp i to su dosta stare makete, isto tako i Tamiya radi istu kombinaciju, a i to su prilično stare i grube makete. Zvezda je za 3 koplja ispred, a mislim da su Italerijevi motori bolji od Tamiyinih. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AK47
 | | Član od: 20 Stu 2009 | | Poruke: 58 | |
|
Upisano: Pon Jul 18, 2011 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja imam pomenutu Revell-ovu maketu,i mogu reci da je kolicina detalja obzirom na velicinu same makete ogromna.Figure su ok,mozda bi u obzir dosla zamjena glave,a ostalo je pristojno.Sve u svemu,ne znam ni koliko bi bio potreban aftermarket obzirom na detaljnost same makete OOB.
Dolazi u 2 seme bojenja-Rusija,oko'42 i Africa Corps,kao i tri figure,zavisno Mogu postaviti i fotografije,ali tek za 5-6 dana,posto sam na odmoru.Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
|
Upisano: Pon Jul 18, 2011 3:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma ok Grunfe, nisam ni mislio da mesam Babe i zabe, Zvezdinog R-12 sam snimio i cinio mi se interesantnim, pa sam morao da proverim.
Generalno kapiram da ako nisam u stanju da sam napravim, ko sto nisam, dobre zbice na tockovima, da ako njih nemam dostupne kao aftermarket ili kao deo u kutiji, ni ne napadam neku maketu.
On definitivno nije jedini motor od ovih Nemackih sa bocnim kolicima koga imam na nisanu da radim pa se zato odmah i raspitujem za BMW 75 i Zudnapp. Znaci pucam na vise maketa, pa zato i pitam za tudja iskustva.
Ok, ubedili ste me za Revella-Zvezdu R-12, ajd sad jos pucajte za ove druge.
I naravno da sam vam zahvalan na savetima  _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|