Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

H.M.S. Victory 1/255

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Sri Pro 01, 2010 2:22 pm    Naslov poruke: H.M.S. Victory 1/255 Citiraj ovaj komentar

POzdrav svima.

Bio sam prije neki dan u Munchenu i posto sam imao dosta slobodnog vremena, malo sam prolunjao po ducanima di se prodaju makete. Iako nisam poznavatelj brodova, ovoj ljepotici nisam mogao odoliti. A i bilo je neko zesce snizenje. Platio sam ovu maketu sa 6 boja, ljepilom i tekucinom za ciscenje kistova u kompletu 14.99 eura. Rekoh, idem probat to sastavit, pa da i ne uspijem...

Nadam se vasoj pomoci, naravno, tako da imam pitanja vec na pocetku.

Mogu li vjerovati revellovoj sastavici sto je bojanja tice?
Ako ne, koje boje da koristim? Mozda bi pomogao neki link sa tocnom shemom bojanja.
Malo sam gledao sluzbenu stranicu ovog broda, ali prema njihovoj semi bojanja bih trebao gadjati nijansu, recimo, oker zute. Ili oker crvene.

Do sada sam topove donekle ocistio od onih tragova odljeva i svima im izbusio cijevi minisvrdlom, tako da su sada ipak puno realniji. Jos moram te odljeve bolje ocistiti.

Skalpelom sam sa gornje palube skinuo plasticne konupce i napravio od konca "prave". Sad im slijedi bojanje i lijepljenje na palubu.

Toliko za sada. Cekam vasu pomoc i pripremam djelove Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
BuffaloBoy

Član od: 21 Kol 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Pro 02, 2010 12:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozz...

ja sam takodjer slago tu maketu prije koju godinu kupio sam je u super konzumu za nekih 200kn mislim....nazalost nikad je nisam uspio zavrsiti a slozio sam samo palubu i kostur broda tako da imam jako puno neiskoristenih dijelova pa ako ista zatrebas tvoji su potpuno free ali mi se maketa cini jako dobra za vjezbanje zivaca i novih tehnika

uzivaj!

I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson
Natrag na vrh
Arlandil

Član od: 23 Lip 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Kol 24, 2011 1:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,
Prvo cestitam na izboru, ova maketa je dovoljno jednostavna za nekog ko nema iskustva sa jedrenjacima a opet moze izgledat jako lijepo kada se zavrsi. Ja trenutacno slazem USS Constitution, Le Soleil Royal i HMS Victory ( heler 1:100). Tako da ako ti treba kakav savjet oko pitanja kako su ove ljepotice funkcionirale sto je cemu sluzilo itd... samo zovi Smile

Za pocetak ti mogu rec da ako zelis obojati brod kako zbilja izgleda mozes zaboraviti na revelove boje i sastavnicu. Ja sam se mucio mjesec dana sa revelovim bojama da pogodim nijansu i nakraju sam popi....... I narucio preko neta oker zutu prave nijanse. Cim ju nadem poslat cu ti ime proizvodaca (trenutacno se selim pa nisam bas siguran gdje je). Nije bilo skupo a spasilo mi je puno zivaca.

Takoder te spage na palubi su jos jedna revelova glupost. Paluba na jedrenjacima a pogotovo na linijskim brodovima je uvijek morala biti cista, prohodna i slobodna od svega sto se nije u tom trenutko koristilo kako bi mornari mogli nesmetano raditi na jedrima. A da ne pricamo da bi se svi neosigurani konopci usljed valjanja brod zbog valova vrlo brzo zapetljali, letili po palubi, poispadali u more itd... :p

Siguran sam da ces uzivat u ovoj ljepotici
Cekamo slike Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma