Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ožu 04, 2010 8:45 pm Naslov poruke: Patria |
|
|
| Kratko i jasno: vidio sam na TV da se pomalo sastavljaju. Kako sve skupa napreduje, ima li tko fotku koje gotove i obojane i radi li itko bilo kakvu maketu? Hvala na svakoj informaciji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
 | | Član od: 31 Kol 2007 | | Poruke: 295 | | Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo sam već pregledao, imaš li (ako puno me tražim) fotku jednog apsolutno kompletnog, obojanog, ajmo reći, spremnog za uporabu??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
evo od jutros jedan....
] _________________ MK "Marsonia"... i dalje u srcu...
IPMS New Zealand... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
evo od prije nekih slikica:
ako trebaš još šta, javi.... _________________ MK "Marsonia"... i dalje u srcu...
IPMS New Zealand... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto mi pade na pamet. Hm. Kako će izgledati protuklizajuća površina na našim Patrijama...kad ih naši tenkisti namažu uljem i uglancaju.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Nešto mi pade na pamet. Hm. Kako će izgledati protuklizajuća površina na našim Patrijama...kad ih naši tenkisti namažu uljem i uglancaju.  |
Kao po ledu!
Biti će nekih slika još Ja radim u firmi pokraj montažne hale gdje se patrije sastavljaju, i čujem podešavanje motora... ali nikako da odem unutra da malo pregledam!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Tnx Krešo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Čet Svi 13, 2010 12:07 pm Naslov poruke: |
|
|
evo nekoliko slika koje sam poslikao idući na pauze sa mobitelom, slike su iz ožujka 2009:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Čet Svi 13, 2010 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Mario? Jedno pitanjce. Da li znaš...odakle stiže materijal? Mislim...čelik i ostalo? Motori? Transmisije? Što proizvodi Đuro, a što stiže prefabricirano...i odakle? Mislim...koliko je toga na našim Patrijama zaista NAŠE?
Pitam zato što su svi M-84 proizvedeni do rata bili potpuno naši...odnosno, jugoslavenski (pa naši...u to vrijeme naši...yebiga). _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Čet Svi 13, 2010 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Mario? Jedno pitanjce. Da li znaš...odakle stiže materijal? Mislim...čelik i ostalo? Motori? Transmisije? Što proizvodi Đuro, a što stiže prefabricirano...i odakle? Mislim...koliko je toga na našim Patrijama zaista NAŠE?
Pitam zato što su svi M-84 proizvedeni do rata bili potpuno naši...odnosno, jugoslavenski (pa naši...u to vrijeme naši...yebiga). |
Samo ću reći: u ĐĐ je nostalgija za vremenima SFRJ, tada se radilo po pravilima struke i nije bilo zajebancije.... to su rađene serije svih dijelova striktno po pravilima struke, i dokumentaciji.
U ĐĐ se vršila montaža tenkova te: zavarivanje tijela tenkova, zavarivanje odlivenih dijelova kupola, okretnih prstena, ljenivaca, strojne obrade kojekakvih dijelova, poklopac kupole, strojna obrada tijela tenka i kupola, strojna obrada zadnjaka topa i dosta sitnih dijelova (vratila, zupčanika i svega i svačega) ugl dosta dijelova, a ostatak je dolazio iz ostalih dijelova jugoslavije ( unis, teleoptik, MZT Skoplje....) ugl 300tinjak firmi iz čitave juge.......
Hrvatska da može raditi sve dijelove tenka, mogla bi komotno početi raditi Space Shuttle...to je basna za malu djecu... u RH nema poštene kovačnice i ljevaonice a kamoli nešto drugo, što je preduvjet za bilo kakvu ozbiljnu proizvodnju, a da ne govorim o gotovj robi....
Što se tiče patrije, udio RH proizvodnje je puno manji, puno,puno manji: koliko vidim u ĐĐ se radi zavarivanje i strojna obrada tijela oklopnjaka ( čelik je ja mislim iz uvoza - tipično) a sve drugo se uvozi, osim možda kojekakvih stinih baglama ili kojekakvih gluposti koji se mogu raditi po šupama ĐĐa....ugl. nula bodova, 50-80 ljudi može proizvodtiti Patrie tj. sastavljati.
A da nije bio kadar, da nisu bili kapaciteti, da nije bilo pameti???!!!! Je bilo je i pameti i kadra i kapaciteta da pravimo i tenkove i minobacače i kupole i tramvaje i vlakove....... ali prijatelju moj ovdje je neka luda ruka vodila sve, tako da se nije mislilo na razvoj, već samo radi po onome šta imaš, nije se ulagalo u razvoj... i naravno pre pre glupa politika koja je razjebala sve što je valjalo iz onoga doba... tako da sada saastavljamo patrie iz kitova kao lego kocke...... nažalost tako je!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 13, 2010 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedno pitanje-Zar neće biti nikakvih oznaka državne pripadnosti na Patriama? Vidim da nema ni kamuflaže. Da li je plan te stvari dorađivati u jedinicama ili zbilja ostaju zelene bez ijedne šahovnice ili broja? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Čet Svi 13, 2010 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Da. Znam. U biti me zanimalo odakle se što uvozi.
A dobro. Nakon perioda na početku kojega je netko zaključio da Hrvatskoj ne treba nikakva industrija, a kamoli metalska (jer nemamo rudnike...koje, zanimljivo, nema ni Švicarska)...oni kombajni iz Županje, Patrie iz Broda, sijačice iz Osijeka, puške iz Karlovca, IC vlakovi iz Zagreba...su barem nekakav počateka...nekakva nada u pomisao da je netko možda...samo možda...shvatio da Hrvatska ipak ima VRHUNSKE metalce...ako već ne i tkalce (???), krojače (???), pekare (???), mesare (???), mlinare (???), kemičare (???), graditelje (???), brodograditelje (???)...da ne nabrajam.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 13, 2010 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| ...samo nemojte zastraniti u vode koje nisu poželjne na ovom forumu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
 | | Član od: 09 Lis 2009 | | Poruke: 151 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sri Svi 26, 2010 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Patriu možete vidjeti uživo ovih dana u Karlovcu (ŠRC Korana, odnosno gradski stadion).
Povodom obilježavanja Dana OSRH ( ove godine 26-28.5.2010.) na poligonu uz stadion je izložena vojna tehnika koju se može razgledati od 10-20 h.
Patria je prvi puta u Karlovcu prikazana lani, a i ove godine su dofurali jednu.
Što se tiče kamuflaže, sve su zasad na kalup iste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|