Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/72 Hasegawa - Nakajima Ki-43II Hayabusa

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 10:07 pm    Naslov poruke: 1/72 Hasegawa - Nakajima Ki-43II Hayabusa Citiraj ovaj komentar

Nakon projekta definitivno mi je trebao odmor prije sljedećeg ozbiljnijeg projekta. Negdje sam izvukao ovu prastaru Hasegawinu maketu i napravio ju u 2 dana bez imalo razmišljanja, istraživanja, scratchinga i sl. baš jedna terapijska Very Happy.
Za kalup iz '87. čak i dobro izgleda. Definitivno vrijedi svih 19,99kn koliko je koštala Very Happy

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Danny

Član od: 19 Pro 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svidja mi se...samo jesi farbao canopy,
na zadnjoj slici mi izgleda neobojano,a na ovima gore kao da je neka srebrna? Confused
Gak

PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da srebrna, kao i ostatak aviona. Ali sam na ostatak bacio malo mat laka na kraju, tako da je srebrna na maketi izgubila sjaj, a na canopyu ostala. Budem i njega matirao, tako da nema razlike...
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 11:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo i decentno ,pogotovo chiping.
Jedino nisam ziher za mrlje zelene si siguran da se radi o ovak velikim šarama, si imao kakvu referentnu fotku? Ne znam zašto nisam siguran,al ostalo mi je negdje u malom mozgu da se radi o sitnijim mrljama.... Confused
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 6:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda jako dobro. Cisto i uredno. Mozda si trebao malo da je zaprljas, s obzirom da ima chipping. Jedino mi taj canopy bode oci. Mozda i izgleda tako u originalu, ali mi deluje nekako vestacki. ...kao da je skinut sa neke druge makete i zalepljen na kraju.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 8:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa za relaksaciju i kao takva OK. Oznake bi bile OK da ih je Hasegawa dala za Ki-43-I, a ne Ki-43-II koji je ovdje u pitanju. Kamuflaža bi trebala biti potpuno zelena, pa oljuštena, ali bi onda trebao biti drugi motor, kapotaž motora, dvokraka elisa i teleskopski nišan, pa bi onda avion odgovarao onom na kojem je letio Satoshi Anabuki... Inače, kamuflaža dobro odgovara za cijeli niz aviona iz 63 Sentai-a. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Gak

PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za referencu je korištena shema bojanja iz kutije i slike napravljane makete sa bočne strane kutije...

Da, Anabukijev avion je bio potpuno zelen, pa se gotovo cijeli oljuštio s vremenom, i sa svim tim detaljima je previše truda i vremena koliko sam htio odvojit za ovakvu maketu.... Wink
Natrag na vrh
Profa 1973

Član od: 07 Kol 2007
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 5:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je.
Natrag na vrh
Špicfajer

Član od: 09 Pro 2009
Mjesto: Kastela,Croatia
PorukaUpisano: Čet Lis 13, 2011 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naša ovo na WP

I ovo je druga verzija tj. Ki-43-II, izvor http://www.elknet.pl/acestory/. Samo što ga pogrešno(?) nazivaju - Satoru.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma