Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nakajima Ki 84-1a Revell 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 18, 2011 6:09 pm    Naslov poruke: Nakajima Ki 84-1a Revell 1/72 Citiraj ovaj komentar

Još jedna u nizu prastarih Revellovih maketa u mojim rukama, samo je ova poprilično dobra naspram nekih drugih. Dobio sam ju od kolege Bebonje (hvala). Prvi put sam radio chipping sa solju, znam da sam pretjerao, pa budite "blagi". Decali su bili turbo debeli pa im ni Gunze Mr. softer nije mogao ništa, ali sam nabavio ultra turbo tekučinu od Agame koja je osim decala mjestimično nagrizla i boju.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Pro 18, 2011 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad na stranu realnost, ali meni je ljepo vidjet zguljenu i prljavu maketu i gotovo! Tako da chipping potpuno podupirem Very Happy

Ovo sa donje strane, ne znam da li na pravom avionu treba biti bez boje (srebrna) ili je farbano nekon bojom koja bi se mogla oguliti. Uglavnom ovaj srebrni chipping ne izgleda najbolje na svijetloj boji. Za male ogrebotine uz panele, najbolje je koristit grafitnu olovku, koja je tamnija, a ima srebrni odsjaj. Za veće površine, kako si ti napravio, ne znam koje bi bilo rješenje, ali me zanima ako netko ima dobar savijet, jer i sam trebam rješenje za to...
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Ned Pro 18, 2011 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih jedino te "rupe" di nema boje napravio da su malo manje. Sve ostalo odlicno. Kao i kolega Gak, ja volim prljavce:)
Iwtcha

PorukaUpisano: Ned Pro 18, 2011 11:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gak Napisao/la:
Sad na stranu realnost, ali meni je ljepo vidjet zguljenu i prljavu maketu i gotovo! Tako da chipping potpuno podupirem Very Happy

Ovo sa donje strane, ne znam da li na pravom avionu treba biti bez boje (srebrna) ili je farbano nekon bojom koja bi se mogla oguliti. Uglavnom ovaj srebrni chipping ne izgleda najbolje na svijetloj boji. Za male ogrebotine uz panele, najbolje je koristit grafitnu olovku, koja je tamnija, a ima srebrni odsjaj. Za veće površine, kako si ti napravio, ne znam koje bi bilo rješenje, ali me zanima ako netko ima dobar savijet, jer i sam trebam rješenje za to...

Sa donje strane sam chiping radio sa mascolom, jer mi je IJA graj akrilna, a ona se ne podnosi sa solju čak i nakon lakiranja sa enamel lakom, tako da to i nije ispalo baš kak treba.
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Pro 19, 2011 10:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod Hayate-a nikada nemozes pretjerati s guljenjem Cool Wink
tako da je ovo jako dobro!!!!

Sto se tice doljenje strane neki su bili srebrni a neki s jako posvijetljenom bojom kojom je bojan s gorrnje strane, tako da na kraju to bude neka jako svijetlo zelena.

U najvecem broju slucajeva zrakoplovi koji su isporucivani kopnenom zrakoplovstvu su bili srebrni a bojani su ui jedinicama bez primera i zato su se toliko gulili, i toliko bili raznoliki unutar cak istih jedinica.

Mornarica je svoje dobivala obojane u tvornicama s primerom i svime zato su bili "ljepsi" i nekako recimo vise ocuvani.
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 19, 2011 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ivča jako dobro,izvukao si najbolje iz stare makete.I ja sam radio dosta s solju,i znam da zna ispasti pretjerano jel je dosta teško stavljati zrno po zrno na određena mjesta,ali ovaj tvoj izgleda jako dobro.

Citat:
U najvecem broju slucajeva zrakoplovi koji su isporucivani kopnenom zrakoplovstvu su bili srebrni a bojani su ui jedinicama bez primera i zato su se toliko gulili, i toliko bili raznoliki unutar cak istih jedinica.

Mornarica je svoje dobivala obojane u tvornicama s primerom i svime zato su bili "ljepsi" i nekako recimo vise ocuvani.

Odakle ti ova informacija ,ovo za zrakoplove kopnene vojske, se odnosi na kraj rata il cijeli rat?
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 19, 2011 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Ivča jako dobro,izvukao si najbolje iz stare makete.I ja sam radio dosta s solju,i znam da zna ispasti pretjerano jel je dosta teško stavljati zrno po zrno na određena mjesta,ali ovaj tvoj izgleda jako dobro.

Citat:

Odakle ti ova informacija ,ovo za zrakoplove kopnene vojske, se odnosi na kraj rata il cijeli rat?
Većinu rata. Nakajima je, osim najranijih serija Ki-43, uglavnom isporučivala avione neobojane-doduše, pojedine serije su imale i tvorničku boju, ali to je prema kraju rata bilo sve rjeđe.
Bdw. Iwcha, guljenje nije loše, samo mi se boja čini malo pre-živahno zelena. Trebala bi biti više smeđe-zelena ili maslinasto-zelena. Inače, stari kramp si sasvim dobro izvukao-nije baš za natjecanje, ali si stekao iskustva sa chippingom i zabavio se. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Pon Pro 19, 2011 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:

Bdw. Iwcha, guljenje nije loše, samo mi se boja čini malo pre-živahno zelena. Trebala bi biti više smeđe-zelena ili maslinasto-zelena. Inače, stari kramp si sasvim dobro izvukao-nije baš za natjecanje, ali si stekao iskustva sa chippingom i zabavio se. Wink

Koristio sam WEM Nakajima army green, al kako sad vidim da se nisu bojali u tvornici nego na terenu, znam da je boja pogrešna Sram , bar znam za drugi put Very Happy
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Pro 19, 2011 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Poky
A znas kako to ide dobio sam Hasinog 1/32 Hayate-a i krenuo bespucima neta......
... a maketa jos nije gotova nesto zapoceta i dalje stoji nekih 2 god ne zavrsena.

Negdje je bio taj podatak ubi me dali uz neku shemu aftermarket dekala (no niti njima njie previse zavjerovati) ili je to bilo u Osprey-evoj knjiza Japan air aces koju sam dobio na posudbu....
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pon Pro 19, 2011 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni izgleda super....
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Pro 20, 2011 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svidja mi se Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma