Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T 34 / 76 1:72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Satić

Član od: 27 Svi 2009
PorukaUpisano: Sri Velj 15, 2012 7:54 pm    Naslov poruke: T 34 / 76 1:72 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !

Završih Messerschmit 109 , pa da se krene dalje ! Ova maketica stoji na mom radnom stolu od ljetos , a radi se o T 34 / 76 . Započeta je davno , ali sada je pravo vrijeme da se malo odmorim od aviona i velikih komada plastike , pa sam se zabavio sa ovom minijaturom . Sve je po mom običaju OOB , jedino sam se malo zabavio sa strukturiranjem kupole i probušio sam cijev u dubinu od oko 7 mm .
pa evo nekoliko slika :

gemini

Član od: 30 Stu 2010
Mjesto: Vrhnika-SLO
PorukaUpisano: Sri Velj 15, 2012 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro ti je ispala kupola.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Satić

PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nastavka ! Nabacio sam winterwash i sad slijedi detaljiranje , wash i efektiranje . Evo par slika napretka .

Tomi

Član od: 25 Stu 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Winterwash je odlično ispao,super

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 6:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda odlićno pogotovo u tom mjerilu ,kak si radio winterwash?
Satić

PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 6:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Ovo izgleda odlićno pogotovo u tom mjerilu ,kak si radio winterwash?
Tehnika sa lakom za kosu . Enamel zelena boja , lak za kosu ( bilo koji strong ) , zatim bijela akrilna boja i onda tvrdi kist i vruća voda . Premažeš malo površinu i zatim tapkaš i stružeš ........... nadam se da sam dobro objasnio . Very Happy
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Yes, yes,danke Very Happy
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 7:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super mi izgleda i još na tako malenoj maketi.
Natrag na vrh
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 8:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Satić Napisao/la:
lak za kosu ( bilo koji strong ) ,

Cisto napomena...ja sam probao jednom sa nekim "divljim" lakom za kosu i nije odradio ono sto je trebao...tako da se sada drzim samo Tafta...

Lijep pozdrav.

Sponge

sponge: poruka promijenjena dana: Pet Ožu 09, 2012 9:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 9:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="sponge"]
Satić Napisao/la:
Poky Napisao/la:

Cisto napomena...ja sam probao jednom sa nekim "divljim" lakom za kosu i nije odradio ono sto je trebao...tako da se sada drzim samo Tafta...

Da ! I ja sam koristio taft ( ovaj puta ) , no koristio sam i Garnier , te Pantene . Sve je išlo kako treba . Razmišljao sam o tome da si kupim neki " jeftini " ali koliko treba za jednu maketu uvijek se nađe kod žene u ormariću . Smile
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Ožu 09, 2012 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="Satić"]
sponge Napisao/la:
Satić Napisao/la:
Poky Napisao/la:

Da ! I ja sam koristio taft ( ovaj puta ) , no koristio sam i Garnier , te Pantene . Sve je išlo kako treba . Razmišljao sam o tome da si kupim neki " jeftini " ali koliko treba za jednu maketu uvijek se nađe kod žene u ormariću . Smile

Uz Taft winterwash je postojan u svim vremenskim uvjetima! Very Happy
Dobro ti je uspjela maketa.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Satić

PorukaUpisano: Čet Tra 19, 2012 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav !

Turbulentna vremena i prvenstveno nedostatak volje rezultiraju vrlo rijetkim sjedanjem za maketarski stol . Evo , nakon više tjedana zastoja odlučih sjesti i privesti kraju ovog malca . Nabacih mu gusjenice , wash , malo pigmenata i evo ga konačno u onoj fazi " almoust done ! ". Evo nekoliko sličica :

zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Tra 19, 2012 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalno. Meni se ceini da sam negdje vidio jednog su-100 u 1:72 koji mi je izgledao kao da je 1:35, ladica mi je ispala kako je bio dobar. Rece mi jedan kolega da si ga ti radio, ako se ne varam.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Satić

PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zilkan Napisao/la:
Fenomenalno. Meni se ceini da sam negdje vidio jednog su-100 u 1:72 koji mi je izgledao kao da je 1:35, ladica mi je ispala kako je bio dobar. Rece mi jedan kolega da si ga ti radio, ako se ne varam.

Ne , nije bio moj rad ! Nisam nikada radio SU - 100 . Drago mi je ako se da usporediti sa takvim radom , ali evo baš gledam te fotke i moram reći da maketa kroz oko objektiva izgleda puno - puno lošije nego što jeste . Boje nisu realne , a maketa na mom 19" ekranu ima gabarite omjera 1:35 . Znači da je maketa zapravo dvostruko manja nego što se da vidjeti na ovim fotkama . Stavim maketu na stol i gledam je sa udaljenosti od 30-ak centimetara ........... izgleda super , udaljim se 1 metar ..................izgleda pretamno i nerazaznaju se detalji . Puno znači i pod kakvim je svjetlom fotografirana . Svakako ču maketu poslikati na dnevnom svjetlu pa ponovo objaviti .
Satić

PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle ....... vezano za današnji post , objavljujem par fotki makete snimljenih pri dnevnom svjetlu . Također namjerno postam i manje fotografije od onih postanih jučer kako bi se bolje percipirala veličina makete i efekata u omjeru .

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma