Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Konverzija T80 UD >> Oplot M 1-35
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Stefan

Član od: 21 Pro 2007
PorukaUpisano: Ned Lis 02, 2011 7:16 pm    Naslov poruke: Konverzija T80 UD >> Oplot M 1-35 Citiraj ovaj komentar

Sledeci projekat mi je jos jedna konverzija, posto sam se nakon prosle jako zagrejao za njih... Very Happy Ovo ga puta se radi od Ukrajinskom tenku Oplot M, koji je razvio Kharkiv Morozov zavod iz Ikrajine od njihovog tenk T84, koji je opet prerada T80.

Po meni je ovaj tenk zaista najlepsi tenk koji sam ikad video... Very Happy Nekako mi se dopadaju ti tenkovi iz zemalja bivseg SSSR-a, tako nabudzeni mali. Very Happy
Elem, ovde cu raditi konverziju od Zvezdinog T80 UD, ovog puta bez ikakvih aftermarketa. Za pocetak treba preoblikovati kupolu. Ona na T80 je okrugla, a ova je vise sestougaona, slicna onoj na T90, smao malo veca. Prvo sam uklonio neke nepotrebne detalje, rupe popunio stirenom i zatim i same ivice kupole napravio stirenskih ploca. Vrlo sam zadovoljan kako je ispalo, i to samo sa mozda 3 sata rada. Sada sve treba preci gitom, ali to sutra...

Izvinjavam se zbog losih slika... Very Happy
Komentari dobrodosli.
Pozdrav! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 02, 2011 8:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo zanimljiv projekt... samo naprijed... Ova samogradnja izgleda jako obecavajuce Cool
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Lis 02, 2011 8:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Obavezno zamijeni cijev stefane!
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Ned Lis 02, 2011 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odakle mi? Very Happy Ovde nemam pristup nikakvim on-line shopovima obzirom na moju maloletnost i odsustvo paypala... Very Happy Trebaju mi i gusenice za ovaj projekat a i to nzm kako cu da nabavim...
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pon Lis 03, 2011 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stefan Napisao/la:
Odakle mi? Very Happy Ovde nemam pristup nikakvim on-line shopovima obzirom na moju maloletnost i odsustvo paypala... Very Happy Trebaju mi i gusenice za ovaj projekat a i to nzm kako cu da nabavim...

Zamoli nekoga da ti naruci cijev, na cijevi inzistiram zato jer ova zvezdina je veca nego sto bi trebala biti i ispada da je t8o imao 155 mm top....
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Uto Lis 04, 2011 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Andrej: Metalna cevka je na putu iz Hong konga Smile

Eve ga mali nastavak. Pregitovao sam celu kupolu, posmirglao to, prejmovao, opet posmirglao. Sada je tekstura odlicna. Jako sam zadovoljan rezultatom. Sad posto imam dobru osnovu, vreme je da krenem na detalje. Prvo hocu da napravim komandirov vizir od 360, obzirom da mi je to najveci problem... Za sada sam napravio samo postolje... Malo po malo. Very Happy

Komentari dobrodosli. Very Happy
Natrag na vrh
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2011 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast na temi i trudu, ovo cu detaljno pratiti.
Sa ovih tvojih slika mi se cini da si ga malo previse odigao, ili gresim?
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2011 9:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ufff, odlicno skrecanje Cool Pratim, samo ti radi... Laughing
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2011 1:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesam podigao sam ga malo vise, ali na onoj slici sto sam postavio se vidi i daje var dosta debeo, kad njega budem napravio od miliputa trebalo bi da dodje na svoje... Very Happy
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2011 8:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto stefane sve se da rijesiti, a konverzija ce ti biti tocnija, svaka cast Very Happy
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Sri Lis 12, 2011 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo malo napretka. U poslednje vreme sam pravio kutije za alat na zadnjem delu kupole... Ja sam licno zadovoljan rezultatom. Very Happy
Usput, zna li neko gde na netu imaju da se kupe gusenice za T80/T90? Very Happy

Pozdrav. Stefan Very Happy
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 12, 2011 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mrak Cool drzim palceve da ovo uspjesno dovedes do kraja
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Sri Lis 12, 2011 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma bravo, samo udru, uzivam dok pratim!
Andrej

PorukaUpisano: Čet Lis 13, 2011 12:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imas Miniarm, masterclub i sp designs.

Sad sam pogledao, imas na sp designsu njihove gusjenice, i jeftine su Very Happy

http://saammodels.tripod.com/companies/spdesigns/t80/sp214/index.htm
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Lis 13, 2011 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo.

Imaš i Sector 35 gusjenice,nešto slicno friulkama - http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=182121&page=1
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma