Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 12:51 am Naslov poruke: Yamato 1/350 par pitanja |
|
|
Odlucio sam se da se oprobam i u brodomaketarstvu pa bi zeleo da kupim 1 od moja 2 omiljena broda, Yamata.
Dakle, na raspolaganju bi imao oko 150e za Yamata + PE
Sta je najbitnije i koja je kombinacija najbolja za uzeti?
Gledao sam po netu i nasao da Tamiya ima 2 makete, staru iz 2005/6 i novu iz 2011 sa PE setovima koja je doduse znatno skuplja. Da li je bolje uzeti tu novu ili ovu stariju ako se gleda odnos cena/kvalitet?
Da li vredi uzimati one PE palube koje su vec ofarbane? Ako da, koja je najbolja za Yamata?
U sustini da ne pametujem mnogo i ne ispitujem, nek neko predlozi koja je najbolja kombinacija u okviru 150-200e
Naravno prvo cu da uradim par brodova u 1/700 da izvezbam neke nove tehnike koje nosi sa sobom brodomaketarstvo pa cu tek onda da zagazim u ovaj ogroman projekat, ali eto na vreme da se naoruzam informacijama  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Ovako.
U 350 imas samo od Tamiye, znaci novi i stari. Razlika je nebo i zemlja. Noviji ima masu izmjene, konture su drugacije, tocniji je, ima vise detalja itd itd. No kupnja tog Yamata bi ti ispraznima dep. U Lucky modelu se cijena vrti oko 250 dolara, sto je negdje manje od 200eura, imao bi taman, al gdje onda ugurat PE i ostatak ekipe.
Yamato mislim da je danas brod u koji se moze najvise para ulozit. Ako se uzme u obzir nova maketa, Pontos set, rezinski dodaci Alliance modelworka, veteran modelsa, itd itd itd tu mozes bez problema potrosit 500-600eura.
Po meni uzet novu Tamiyu od 200 eura i ne prijustit si PE set od Pontosa je grijeh, tako da za tebe bi bila bolja opcija stara Tamiya + set.
Maketu mozes nabavit za nekih 500kn u HR, i preostaje ti oko 100 eura za set. Lion Roar je izdao novi set za yamata, sa resinom i jos nekoliko poboljsanja. Ovdje mos vidjet tog seta:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=16423&start=0
Nakon toga nebi imao bas vise para, al bi Yamato ispao sasvim solidno uz malo truda.
Narvno da uz to mozes narucit resin setove za PZO, razni dalekozori, searchlight-ovi itd itd.
Paluba je jos jedan dodatak kojeg bi ti dobro dosao, Scale Decks je izbacio nedavno deck za Yamata (cini mi se starog), ja bi reko da je nesto bolji od palube KA modelsa.
Pa eto ti vidi sto ti se isplati i sto zelis postic, ja iskreno uz danasnju ponudu radio bi novog Yamata sa full setovima a fala bogu ih ima, al to sam samo ja  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
osobno, rekao bi ti da si priuštiš novu tamiyu i ideš oob -to je jako dobra maketa i vrijedi je složiti i bez điđa-miđa. ako nisi neki hardcore aftermarketer, već je sam izazov složiti je ovako kakva je a kamoli tek zakomplicirati si život i dodatno opteretiti buđet, pa ako ti je gušt taj brod, go for it _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Znaci u sustini stara Tamiya + Lion roar set + Paluba je najbolje resenje u okviru 200e?
Jel ima mozda neka dobra recenzija te nove Tamiye?
Ja sam samo naleteo na neke slike par delova al ne kompletno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
pa cuj, ni kolega nije lud...nova tamiya ima vec u sebi nesto PE, tako da maketa bi ispala solidno, u tebi je birat ako oces vise detalja sa boljim PE setom, ili tocniju maketu sa boljom plastikom _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|