Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Pro 13, 2012 1:06 pm Naslov poruke: M-84 u ratovima 90ih |
|
|
Interesuje me da li neko zna gde se mogu naci interesantne informacije o borbenim dejstvima M-84 tokom 90ih? Takodje i informacije u gubicima i generalno kako se tenk ponasao u borbama?
Interesuju me informacije "sa svih strana" odnosno i o onima sto je koristila i JNA i Hrvatska vojska i ArBiH i VRS i SVK.
Pa ako neko moze da pomogne ili sa takvim ili sa informacijama "iz prve ruke" bio bih veoma zahvalan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvo "bojevo" djelovanje je bilo na bojevoj vježbi u Delibarskoj pešćari 83' ili 84' u sklopu 1.proleterske/2.tenkovske brigade iz Beograda. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| kinfa-t Napisao/la: | | Prvo "bojevo" djelovanje je bilo na bojevoj vježbi u Delibarskoj pešćari 83' ili 84' u sklopu 1.proleterske/2.tenkovske brigade iz Beograda. |
Nije li čovjek tražio informacije iz 90-ih godina prošog stolječa!?Ili iz 80-tih.  _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: | | kinfa-t Napisao/la: | | Prvo "bojevo" djelovanje je bilo na bojevoj vježbi u Delibarskoj pešćari 83' ili 84' u sklopu 1.proleterske/2.tenkovske brigade iz Beograda. |
Nije li čovjek tražio informacije iz 90-ih godina prošog stolječa!?Ili iz 80-tih.  |
A gle kolega, od viska glava ne boli  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro kad se več praviš pametan nije Delibarska peščara več Delibatska! _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nemanista
 | | Član od: 17 Svi 2012 | | Poruke: 32 | | Mjesto: Šid |
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 9:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa ako vec terate mak na konac kaze se Deliblatska pescara.
No hard feelings |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
|
Upisano: Čet Pro 20, 2012 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| kinfa-t Napisao/la: | | Prvo "bojevo" djelovanje je bilo na bojevoj vježbi u Delibarskoj pešćari 83' ili 84' u sklopu 1.proleterske/2.tenkovske brigade iz Beograda. |
Nisam nikad bio u Toj Vuko***ini,pa neznam točni naziv ili sam ovako čorav krivo pročitao ali....
Prototip je proizveden osamdeset treče a u serijsku proizvodnju ulazi osamdeset četvrte pa sumnjam da je samo tako bio na "bojevoj vježbi"
Moj poznanik je bio u vojsci 84/85 i sudjelovao je na testiranju tek proizvedenih osamdesetčetvorki,kako je rekao dušu su im vadili.
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 2:15 am Naslov poruke: |
|
|
Gle, htio sam pomoći, netrebaš se furit odma i napadat..
A kaj se tiče testiranja , znam pripadnika te jedinice kojem je 84ka kopala rov za Pragu na toj vježbi.., opet, možda griješim, možda je bio 72ka...opet sve je to off topic, pa se neću doticati toga,nebitno je.
Što se tiče uništenih
http://www.forum.hr/showthread.php?t=614116&page=9
Ima dosta 84ki, od Vukovara do i iza Oluje kao i drugih okopnjaka, pa vidi možeš li kaj izvući iz toga.
Lijep pozdrav  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 2:37 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na pomoci posluzice ovo sve  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 5:20 pm Naslov poruke: |
|
|
pardon, krivo sam napisao, nije deliblatska bila u pitanju već Pasuljanske livade 1983. na 84'
http://www.oklop.net23.net/vlado/tekst.htm
evo teksta o proizvodnji, uništenima i oštećenima u vojsci srbije tijekom rata, o testiranjima 1983. koji su ujedno bili prvi komadi proizvedeni.
Isto pričaju mehaničari o tome kaj radi pojedino oružje tom tenku, te o verzijama istog
Nadam se da će i to pomoći,
lijep pozdrav svima  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|