Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

makete brodova od metala

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
kormilarac

Član od: 07 Ruj 2012
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 2:03 pm    Naslov poruke: makete brodova od metala Citiraj ovaj komentar

Ima li ko iskustva sa izradom metalnih maketa?
Uprošćeno, plan se unese u AutoCAD, prilagodi razmeri, pa se rebra i svi mogući delovi iseku laserom (metalni pocinkovani lim) a potom leme lemilicom.
Uzor: Mart Glasbergen, uzorak: na YU TUBE "The brith of ship model"
Moj projekat je LR 79. Dobrotom poštovanih kolega stižu mi originalni planovi iz 3.Maj Rijeka (ili arhive mornarice) razmera 1:25
Pitanja (brdooo) meko ili tvrdo lemljenje? lemilica ili lemna stanica? pasta ili tečnost?
Kod teoretičara sam se raspitao i dobio potpun, tačan i kompeksan abstrakt o lemljenju, meni apsolutno neupotrebljiv.

Ima li ko praktična iskustva - recimo za rebro od lim 1,00 mm (na njegovo čelo dakle 1,00 mm) treba zalemiti bakarni lim (sa kalajem i fosforom) debljine 0,3mm, i palubu od 0,6mm?

Koja snaga, koja temperatura da se sve ne istopi, izgori, deformiše?!?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2012 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čovjek iz Vinkovaca, preziva se Prša je napravio Szent Istvana u mjerilu 1:100 od pocinčanog lima, taj je danas u ZG kod mog prijatelja, ali ja ga još nisam vidio (Dubrava dalje nego Dubrovnik). Napravio je isto i Radetzkog od lima, imam i fotku samo ju moram pronaći. Jedno vrijeme smo se dopisivali i napisao je da lemi s običnom malom lemilicom. Moram sad u ZG, večeras ću znati više, pa ću ti javiti. Čovjek je za suradnju i hoće pomoći. (Ovo dopisivali se sbvati doslovno, jer onda još nije bilo interneta)
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 10:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo slika Zrinyja gosp. Prše, a adresu i tel sam ti uz njegov blagoslov poslao na PM. Čovjek je živa enciklopedija i teški pedanter. Mnogo sreće s poslom.

Uploaded with ImageShack.us
Natrag na vrh
kormilarac

Član od: 07 Ruj 2012
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mnogo hvala Minolovče!
Natrag na vrh
Sergej22

Član od: 15 Lis 2012
PorukaUpisano: Pet Lis 19, 2012 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je stvarno unikatni rad !!!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma