Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Ned Jul 08, 2012 5:17 pm Naslov poruke: Lunar & command module Revell 1:100 |
|
|
Prevruče za nešto ozbiljnije, pa se evo malo igramo. Jednostavne maketice bez puno kompliciranja, dodatni radovi oblačenje u alu foliju i bojanu Alcladom, zastavica.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Jul 08, 2012 5:36 pm Naslov poruke: |
|
|
super! radio sam to i znam kakav je to kramp od makete  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Ned Jul 08, 2012 7:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Pravo osvježenje. Bravo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Jul 08, 2012 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
to me ceka
čime si lijepio foliju? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Ned Jul 08, 2012 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| 5-minutni epoxi sa par kapi alkohola. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 10, 2012 1:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, prilično stara Hellerova maketa u Revellovoj kutiji koja se ne uklapa baš najbolje...Kod mene je u radu i radio sam nekoliko dorada jer bi trebao predstavljati Apollo 11, a mlaznica na CSM-u ima suvišna rebra i nedostaje trokutasti mehanizam poluga za spajanje sa LEM-om. Probaj nekako skrečati te poluge, jer ovako sa ravnim "kružićem" na prednjem dijelu CSM izgleda neuvjerljivo. Površina Mjeseca bi trebala biti sive boje. Inače si od slabe makete izvukao prilično zgodnu i efektnu space dioramicu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Uto Jul 10, 2012 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Poluge definitivno skrečam, stvarno izgleda čudno bez njih. Čudi me da ih nisu napravili, kad su več na kutiji dobro vidljive. Nisam bio tamo, ali na večini fotki u koloru izgleda mi pješčane boje, itako da sam si priuštio malo umjetničke slobode. Kad je pun mjesec sigurno je žuto  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Jul 10, 2012 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| gemini Napisao/la: | Kad je pun mjesec sigurno je žuto  |
zut je radi reflekcije suncevih zraka,a ne radi boje pjeska na njemu,bar smo tako ucili u skoli
sta se tice diorame,meni je super,bas mi se sviđa  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Jul 10, 2012 6:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| gemini Napisao/la: | Nisam bio tamo,  |
zato slusaj savjete onih koji su bili tamo
i da, okvir mjeseca nije srebrn
a i modul nije imao takvu zicu do povrsine mjeseca  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Uto Jul 10, 2012 6:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | gemini Napisao/la: | Nisam bio tamo,  |
zato slusaj savjete onih koji su bili tamo
i da, okvir mjeseca nije srebrn
a i modul nije imao takvu zicu do povrsine mjeseca  |
Sa ovim zadnjim se slažem! Bila je sto puta deblja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Jul 11, 2012 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Neki po internetu tvrde da je sve to bila gluma u nekom Holywoodskom studiju. Surfajući na internetu mogu se naći gomile kvalitetnih fotografija, pa se na njima vidi boja mjesečeve prašine i kamenja-i definitivno nije bila žuta. Ameri su se gore šetali i vozikali i uzimali geološke uzorke i snimali-prema tome nije neki problem vidjeti koje je boje površina Mjeseca. Kad bi stavio podlogu za dioramu smještenu u Egipat i koristio sivi pijesak, sigurno bi me svi s pravom popljucali, a ne vjerujem da je baš puno ljudi sa foruma bilo u egipatskoj pustinji... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Jul 11, 2012 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Neki po internetu tvrde da je sve to bila gluma u nekom Holywoodskom studiju. Surfajući na internetu mogu se naći gomile kvalitetnih fotografija, pa se na njima vidi boja mjesečeve prašine i kamenja-i definitivno nije bila žuta. Ameri su se gore šetali i vozikali i uzimali geološke uzorke i snimali-prema tome nije neki problem vidjeti koje je boje površina Mjeseca. Kad bi stavio podlogu za dioramu smještenu u Egipat i koristio sivi pijesak, sigurno bi me svi s pravom popljucali, a ne vjerujem da je baš puno ljudi sa foruma bilo u egipatskoj pustinji... |
kaman, pa zezamo se malo
ne treba se odmah ljutiti, , malo sale je nadam se dozvoljeno...  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
|
Upisano: Sri Jul 11, 2012 6:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kamenje i sve ostalo donešeno sa mjeseca je sve prije nego žute boje, ali meni se baš dopala. Možda izkoristim podlogu za dioramu Sahara 2128. Ako tada nešt ostane od nje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Jul 12, 2012 8:34 am Naslov poruke: |
|
|
Teren je kao takav više nego dobar, pa možeš običnim vodenim bojama (akvarel-vrlo razrjeđeni) i širokim kistom posiviti podlogu uz malo pažnje i tanjim kistom oko "nogu" lunarnog modula. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|