Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 05, 2012 2:57 am Naslov poruke: Passera Istriana 560 |
|
|
[/img]
Nacrte radim programom DelftShip; izmjere su uzete s orginalne barke (u lošem stanju,nedostaje pet rebara i dio kobilice - uzeli ljudi za gradele),metrom,štapom i konopom.
Gisela ima svoju povijest, ali o tom potom. Mjerilo je 1:10, materijal drvo, i to kako rabi:hrast,bor,ariš i čempres.
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
|
Upisano: Sub Svi 05, 2012 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Iz tzv. wire frames u coo sys
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
Nakon izračuna hidrostatskih krivulja dobili smo podatke da je LOA 5.602. B 1.951 sa gazom T 0.300. Deplasman iznosi 1.244 kg. Da vas ne davim s ostalim podacima početnog stabiliteta, lateralnog plana, itd, ja zadovoljan. Klonirao sam Giselu. A sada sve na crtaću dasku. Nemam printer. Ja sam siromašan hrvatski ribar u mirovini.
Pozdrav, Nostromo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Ned Svi 06, 2012 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast na trudu i preciznosti!
Printer vam ni ne treba, pravo je čudo što je sve ljudska ruka u stanju napraviti...
IMHO, sva ova moderna tehnologija nas je malo i poglupila, već do tog apsurda da djeca ne znaju računati bez kalkulatora. U današnje doba vidjeti nekoga kako svojim rukama crta nacrt broda je nevjerojatno i hvale vrijedno.
Samo naprijed, i puno sreće vam želim! _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
|
Upisano: Ned Svi 06, 2012 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| krivukov Napisao/la: | Svaka čast na trudu i preciznosti!
Printer vam ni ne treba, pravo je čudo što je sve ljudska ruka u stanju napraviti...
IMHO, sva ova moderna tehnologija nas je malo i poglupila, već do tog apsurda da djeca ne znaju računati bez kalkulatora. U današnje doba vidjeti nekoga kako svojim rukama crta nacrt broda je nevjerojatno i hvale vrijedno.
Samo naprijed, i puno sreće vam želim! |
Hvala Krivukov. Tamo u neka vremana kad sam išao u neke škole, crtaća daska je bila zakon, a nije bilo ni kalkulatora. Prvi kolokvij je bio iz šibera .
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vox
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 118 | | Mjesto: mostar |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2012 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda savršeno. Jedva čekam nastavak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sri Kol 08, 2012 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo će biti jako lijep poduhvat. Lijep prikaz lijepog brodića! Kako projekt napreduje? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|