Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

profil art hrz migonja

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
SU 25 GRAČ

Član od: 05 Velj 2011
Mjesto: čardak ni na nebu ni na zemlji
PorukaUpisano: Ned Ruj 02, 2012 1:17 pm    Naslov poruke: profil art hrz migonja Citiraj ovaj komentar

Evo moj prvi profil Nazvao san ga 104-ka
pa ga ocijenite

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images

Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 7:21 am    Naslov poruke: Re: profil art hrz migonja Citiraj ovaj komentar

SU 25 GRAČ Napisao/la:
Evo moj prvi profil Nazvao san ga 104-ka
pa ga ocijenite

Meni se sviđa! U čemu je rađeno?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 8:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, odlicno je za prvi puta. Samo bih predlozio da upotrijebis opciju -anti aliasing- u programu da ti se ne "lome" paneli i boja.

Član od: 05 Velj 2011
Mjesto: čardak ni na nebu ni na zemlji
PorukaUpisano: Pon Ruj 03, 2012 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na pohvalama Moj prvi profil rađen je u CS-u Inače čačkao sam po internetu pa sam gledao profile od drugih al daLeko sam ja od nijh još moram vježbati pa da crtam kao Darko i Požar art Very Happy Very Happy Very Happy
SZVO

PorukaUpisano: Uto Ruj 04, 2012 10:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ti si bar poceo. Ja pocinjem vec godinu dana i osim profila i panela MiG-21UM u Ai (Illustrator) nisam nista drugo napravio. Sve kuzim u teoriji ali kada dođe do prakticnog dijela sve mi se pogubi... Sad Skuzio sam da opcija Anti-aliasing radi blage prijelaze na zakrivljenim panelima/crtama dok bez nje ti paneli i crte budu grubi i izlomljeni...

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ruj 04, 2012 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.grubby-fingers-aircraft-illustration.com/drawing_aircraft.html

Na ovom je linku sve što u teoriji trebate.
Ostaje samo vježbanje u praksi.
Gotovo svaki avion ili vozilo je priča za sebe i treba mu tehniku posebno prilagoditi.
Osnovni princip rada je objašnjen u tutorialu.
Bitno je shvatiti da je princip potpuno isti kao i kod maketarstva: samo obojani model i nije neko dostignuće, ali ako slijedi naglašavanje sjena i sjaja, washevi, pigmenti...

Ovdje su moj prvi (Be-51) i dva zadnja rada (koji doduše još nisu 100% gotovi) čisto da se vidi razlika u kvaliteti i razini detalja. Dio se nažalost izgubio zbog jpeg kompresije.
Ukoliko netko treba kakvo pojašnjenje, drage volje stojim na raspolaganju.

Natrag na vrh
SZVO

PorukaUpisano: Sri Ruj 05, 2012 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav Darko,

pratim na tvom blogu rad na Moravi u bojama Koke. Upravo tvoj blog mi dosta pomaze u ucenju. Imam i ovo iz linka, sa nekoliko foruma sam isto tako skinuo tutoriale... Sad trenutno ucim raditi u Ai. Profil MiG-21UM sam radio skoro tri tjedna i napravio sam samo osnove. Nakon tog mucenja sam shvatio da je to nema smisla raditi jer nisam naucio osnove. Sad polako uz knjige i tutoriale ucim raditi u Ai (grbove, razne oznake...) a kada njega savladam prelazim na Photoshop. Samo nastavi s dobrim blogom jer on dosta pomaze Pivo

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin
PorukaUpisano: Sri Ruj 05, 2012 1:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:

Profil MiG-21UM sam radio skoro tri tjedna i napravio sam samo osnove. Nakon tog mucenja sam shvatio da je to nema smisla raditi jer nisam naucio osnove. Sad polako uz knjige i tutoriale ucim raditi u Ai (grbove, razne oznake...)

Za početak ne bi bilo loše odabrati malo jednostavniji avion. Ipak MiG-21 ima tisuću otvora, panela, grba, zakovica.
Možda Cessna, Fokker jednokrilac ili nešto slično što se sastoji od tri krivulje, deset crta i dvanaest zakovica Wink

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma