Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Italeri MiG-23 1/48

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 6:44 pm    Naslov poruke: Italeri MiG-23 1/48 Citiraj ovaj komentar

Kaj mislite o maketi?
Ono kaj sam vidio na Italerijevim stranicama ne izgleda ni blizu njihovog AVENGER-a (ex. Accurate Miniatures)
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 6:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stari Esci... Od cijelog sadržaja kutije - vrijede samo decali...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 7:08 pm    Naslov poruke: Zahvaljujem Citiraj ovaj komentar

Pretpostavljao sam da je ESCI-jev kalup kao i Mirage F-1
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 9:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a od kada je ova maketa u italeri ponuda?????ja imam onaj italeri/zvezda u 1:72 mig-23 ml.a ustvari je MLD.
Žach
Gost
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dragan_mig31 Napisao/la:
a od kada je ova maketa u italeri ponuda?????ja imam onaj italeri/zvezda u 1:72 mig-23 ml.a ustvari je MLD.

Italeri 1/48 MiG-23 je u ponudi od svibnja (maj) ove godine. To je porijeklom ESCI kalup, jedini MiG-23 u 1/48 mjerilu, sa svim njegovim manama i vrlinama. Dakle, tko želi MiG-23 u tom mjerilu može izabrati jednu od tri opcije:

1. Kupiti Italeri/ESCI maketu i potruditi se oko izrade, dorađivanja, ispravljanja i graviranja (prema želji) i detaljiranja (na raspolaganju su razni detail setovi).

2. Čekati ... i čekati ... pa još malo čekati da neka firma konačno izbaci novi MiG-23 u 1/48 mjerilu (već par godina se šuška o tome, ali za sada 0 bodova na žalost).

3. Odustati od izrade MiGa-23 u tom mjerilu i kupiti recimo F-16 ili F-15 u tom istom mjerilu Very Happy

Evo fotki sadržaja kutije Italeri 1/48 MiG-23 makete:

Eto, maketa nije spektakularna poput najnovijih maketa, no predstavlja dobru polaznu osnovu za onoga tko ima znanja, htijenja i vremena da poradi na njoj.

Evo zanimljivog članka o modifikacije ove makete u 1/48 MiG-23UM verziju.
http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Aircraft/Models/Files/MiG-23.html

A ovako izgleda ta maketa kada joj netko posveti dovoljno vremena i entuzijazama da ispravi ili doradi pojedine komponente. Naravno, ulaganje u poneki detail set je uvijek od pomoći, i evo krajnjeg rezultata:

Natrag na vrh
kiki.o
Gost
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je groblje, bolje odustani od toga.

Ali dekali su super, ipak je to italeri...
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 11:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kiki.o Napisao/la:

Zašto tako kiki.o, sve ovisi o majstoru koliko je vremena spreman uložiti da nešto dovede u red. Mogu se složiti da postoje groblja od maketa, ali fotke ove složene demantira tu osudu. Uostalom, mislim da ju je Žach dobro okarakterizirao:
Žach Napisao/la:

Eto, maketa nije spektakularna poput najnovijih maketa, no predstavlja dobru polaznu osnovu za onoga tko ima znanja, htijenja i vremena da poradi na njoj.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Kol 13, 2006 11:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
kiki.o Napisao/la:

Zašto tako kiki.o, sve ovisi o majstoru koliko je vremena spreman uložiti da nešto dovede u red. Mogu se složiti da postoje groblja od maketa, ali fotke ove složene demantira tu osudu. Uostalom, mislim da ju je Žach dobro okarakterizirao:
Žach Napisao/la:

Amen
Natrag na vrh
Goran II

Član od: 20 Ožu 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Kol 14, 2006 8:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"Znanje, htijenje i vrijeme" .... to čini maketara pravim maketarom!!! A MIG-23 od italerija je sasvim solidna osnova za dobru maketu.
Poruka svim mlađim maketarima.
Maketarstvo je hobi u kojem se uživa u plodovima prvenstveno svog rada A ja ću biti duboko sretniji kad završim svoju 23-ojku (trenutno u radu), uz puno truda, nego kad ću ili sam završio neki HI-tech F-15, 16 .... i sl
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
kiki.o
Gost
PorukaUpisano: Pon Kol 14, 2006 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo da kazem da ja jesam malo razmazen sto se tice maketa i da slazem samo Tamiyu, Hase itd.itd, dakle ove malo bolje makete, ali....

tiger Napisao/la:
Zašto tako kiki.o, sve ovisi o majstoru koliko je vremena spreman uložiti da nešto dovede u red. Mogu se složiti da postoje groblja od maketa, ali fotke ove složene demantira tu osudu.

Naravno i apsolutno se slazem. Ali Jazzo je pitao sto mislim o maketi i to je moje misljenje i savjet, da bjezi od toga ko vrag od tamjana.

Na ovim slikama se vidi da je pun ku*ac truda, novaca i vremena ulozeno u nju, ali krajnji rezltat opet nije nesto. Sori, ali meni je maketa osrednje napravljena. I ne demantira osudu.

Žach Napisao/la:

Ja razumjem da Han samo zeli prodat maketu, ali ne bi trebao pretjerivat. Ova maketa NIJE dobra polazna osnova. Nit je kvalitetna, nit tocna, samo dekali koriste.

Bolja polazna osnova su nacrti i nekoliko plahta stirena pa neka napravi maketu iz nule.

A onda cu mu stisnut ruku i rec svaka cast.

Goran II Napisao/la:
"Znanje, htijenje i vrijeme" .... to čini maketara pravim maketarom!!! A MIG-23 od italerija je sasvim solidna osnova za dobru maketu.
Poruka svim mlađim maketarima.
Maketarstvo je hobi u kojem se uživa u plodovima prvenstveno svog rada A ja ću biti duboko sretniji kad završim svoju 23-ojku (trenutno u radu), uz puno truda, nego kad ću ili sam završio neki HI-tech F-15, 16 .... i sl

WTF?

Da postoji Hase MiG 23(prepostavimo da je kvalitetan i tocan), dal bi slago italerija?

Ja zaista ne vidim u cemu je problem, covjek je pitao kakva je maketa i pita kakva je kvaliteta izrade, a vi pocnete o tome kako je dobra polazna osnova.

Pa onda decki moji, dobra polazna osnova je i list stirena, pa ne vidim nikog od vas da je skreco neku maketu. A tu govorite kako pravi maketar radi sa ljubljavlju, bla, bla, bla...

Ja sam mu jednostavno odgovorio da je maketa kramp i da ne uzima, jednostavno moj savjet. Ako se vama to ne svidja, sorry.

I jos uvijek stojim pri izjavi da samo dekali valjaju.
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Kol 14, 2006 10:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ova konkretno maketa na slikama je dosta netočna. Noge kotača, kontura nosa onako odmah na oko i još poneke sitnice.

Ali da je u nju uloženo dosta truda - je - i na tome svaka čast. Vjerojatno, da je Hrvatska imala MiG-23 - i ja bih je slaagao... Kakva je da je.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Kol 14, 2006 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kiki, nije stvar u tvojoj razmaženosti ili mišljenju, nego ovako - sa strane gledano, u tvojoj blago rečeno - aroganciji.
Bez namjere da budem advokat nekoga ili nečijeg biznisa, Žach je čovjeku lijepo ponudio sve tri opcije (pa čak i da odustane od tog MiGa-23!) i njegov post mi nije zvučao kao reklama tog Italerijevog (Escijevog) proizvoda, ali tvoj post mi jest zvučao u najmanju ruku snobovski.

Kao što i Viking reče: za ono što želim napraviti sad - dat ću si truda, a ne čekati Tamiyu ili Whatever-kit do Svetog Nigdarjeva...

I kao što ti reče: svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali isto tako svatko od nas ima pravo na mišljenje o t(v)om mišljenju.
Natrag na vrh
trut
Gost
PorukaUpisano: Pon Kol 14, 2006 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo, gledam maketu u kutiji jope (da ne bi netko prigovarao da govorim a ne znam o cemu pricam) i maketa je kramp. niti je blizu tocnom, niti ima detalje koji bi izgledali imalo dobro pa makar bili netocni, niti ni sam autor vjerojatno ne zna koju je tocno verziju miga 23 htio napravit (zato vjerojatno i na kutiji pise samo mig-23, tko ce se sad baviti nekim slovima iza 23 - S, ML, MLD, X, XL, XXL...). nos podsjeca na jedno, rep pak na drugo, a ni jedno ni drugo nije tocno... maketa je kramp, kramp, kramp... miljama daleko od danasnjih standarda i jedini razlog zasto ga je italeri u 21.om stoljecu izbacio na trziste je da pokupi nesto para uz malo truda...

ali, opet sam je kupio jer druge 23ojke u pravom mjerilu nema. i kad-tad cu ga napraviti (vjeko, suti Smile ) jer podsjeca na mig-23. znam da me ceka hrpa posla, al nema smisla da nemam doma nista izmedju miga-21 i miga-29. zato, ako bas zelis 23ojku imat na polici uzmi ga. bolje nego pocet od listova stirena. ali nemoj ocekivati nista ne blizu ex accurate miniatures kalupa, nego ni blizu novih italerija (gripen i slicno)

ako trump, icm ili tamihase (mos mislit) ne izbace novog uskoro. kakav god bio, od ovog nemre bit gori.
Natrag na vrh
kiki.o
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 15, 2006 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Kiki, nije stvar u tvojoj razmaženosti ili mišljenju, nego ovako - sa strane gledano, u tvojoj blago rečeno - aroganciji.
Bez namjere da budem advokat nekoga ili nečijeg biznisa, Žach je čovjeku lijepo ponudio sve tri opcije (pa čak i da odustane od tog MiGa-23!) i njegov post mi nije zvučao kao reklama tog Italerijevog (Escijevog) proizvoda, ali tvoj post mi jest zvučao u najmanju ruku snobovski.

Prije ikakve rasprave, da li si ti vidio tu maketu uzivo uopce? Ako nisi, kako samnom mozes raspravljat o necemu a da ne znas o cemu pricas?

Dakle, Han mu ponudi tri opcije(s kojima se apsolutno slazem, osim dijela o dobroj polaznoj osnovi), a ja sam djubre sto cu unistit biznis ako covjeku kazem da je maketa kramp, da ne valja?!

Uostalom, to je bio moj SAVJET (ne vidim da si mu ti dao jedan), da je maketa losa. Tocka. Nis vise ni manje. To je tebi snobovski?

Jos nesto. Imam doma ESCIjev F-5E(isto ga i italeri pakira, 1/4Cool i maketa nije ni blizu danasnjim standardima nekih maketa, ali sam ga nabavio iz razloga sto ocu imat taj avion u svojoj zbirci, a ova je opcija jedino sto se nudi. I potrudit cu se vise, puno vise nego inace da maketu slozim sto bolje.

Ali razlika izmedju toga F-5 i MiG-23 je u tome sto je F-5 (relativno) tocan, a na MiGu se vise stvari treba zamjenit nego doradit.

I mislim da nisi osoba koja je pozvana da govori o aroganciji.
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Kol 15, 2006 1:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gle, ja sam (a vjerujem i svatko tko zna čitati i malo između redaka), shvatio već iz Žachovog posta da maketa nije bogznakaj. I za to moje saznanje koje sam si protumačio upravo iz Žachovog posta mi nije više potrebno da vidim maketu uživo. Znam apsolutno sasvim dovoljno o njoj. A na meni odn. na čovjeku koji je ovdje postavio pitanje ostaje odluka da li će si je ipak kupiti unatoč tome (ako je fan MiG-23 ili želi imati maketu tog aviona u 1/48 pod svaku cijenu i sl.) i ne želi čekati ...

A reagirao sam na tvoj post koji je maliciozan vis á vis Žacha koji kao želi pošto poto "uvaliti" tu maketu... Da je tome tako onda bi ta "reklama" zvučala sasvim drugačije. E sad ili je Žach loš trgovac ili si samo ti cijelu priču Žachovu priču tako vidio i doživio...

Hoću reći da nemam ništa protiv tvog "pljuvanja" makete, pa čak i da moramo maramicama brisati svoje monitore, ali očito svojim (po meni neumjesnim i prije svega neosnovanim) komentarom koji sam gore već spomenuo nastojiš cijeloj ovoj priči dati širi okvir nego li to uopće ima veze s ovom temom... Jasno je da Žach na to nije reagirao kao što ni ja ne bih na njegovom mjestu, ali mi kao neovisnom promatraču to tvoje obraćanje forumskoj audijenciji u najmanju ruku djeluje nekorektno, da ne kažem plitko i prozirno ...
Ma što ti sada mislio o meni ...

I isprika svima na OT!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma