Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pz.Kpfw.III Ausf.J

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bebonja

Član od: 07 Ožu 2011
Mjesto: Mokrice
PorukaUpisano: Pon Ruj 24, 2012 11:23 am    Naslov poruke: Pz.Kpfw.III Ausf.J Citiraj ovaj komentar

Ima li možda neko fotku ili kakvu informaciju o dotičnom tenkiću.
Naime zanimao bi me u tamno sivoj varijanti ali verzija je sa dugom cjevi.
I to da je verzija koja ima dodatni oklop na ploči kod vozača i na kupoli odnosno mantlet , dupli.
Žutih ima hrpa pa me zato ne zanimaju.
Evo imam jednu fotku sa shemom od 1/Pz.Rgt.5 , Gren.Div. "Wiking" , Russia 1943 ali je bez tog dodatnog oklopa.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 24, 2012 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo možda pomogne i ja sam mislio radit u sivoj varijanti ali sam nakraju obojao u žuto
Evo s wiki:

Panzerkampfwagen III Ausf J u SSSR-u 1942.
Njemačke su oklopne snage 10. svibnja 1940. u operativnoj uporabi imali samo 381 Panzerkampfwagen III tenk, a još su 135 izgubili tijekom okupacije Francuske. S tako malo tenkova nikako nisu mogle obaviti napad na Sovjetski Savez. Zbog toga je njemačka industrija hitno trebala povećati proizvodnju, i to za nekoliko puta. Tako je u ožujku 1941. započela proizvodnja inačice Ausf J. Završno sastavljanje tenkova obavljalo se u pogonima Daimler-Benza, MAN-a, Alkette, Henschela, Wegmanna, MNH-a i MIAG-a. Do srpnja 1942., kad je obustavljena proizvodnja ove inačice isporučeno je čak 2616 primjeraka. S obzirom na to da se za veću brojku navode i proizvodni serijski brojevi (68001-69100 i 72001-74100), vjerojatnije je da je ipak proizvedeno više od 2500 tenkova ove inačice.

Evo možda tu bude nekoliko slikica
http://www.militaryfactory.com/imageviewer/ar/pic-detail.asp?armor_id=75&sCurrentPic=panzer-3-pzkpfw-iii_4.jpg&sCurrentDescriptor=Front%20right%20side%20view%20of%20a%20Panzer%20III%20Ausf.%20J%20in%20Russia%20circa%201942;%20German%20Federal%20Archives

Manji broj ranih, slabijih verzija ovog tenka je prodano ili ustupljeno Sovjetskom Savezu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Poslije drugog svjetskog rata Panzer III ostao je u upotrebi na području Norveške.
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Ruj 24, 2012 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iron Napisao/la:
Evo možda pomogne i ja sam mislio radit u sivoj varijanti ali sam nakraju obojao u žuto
Evo s wiki:

Panzerkampfwagen III Ausf J u SSSR-u 1942.
Njemačke su oklopne snage 10. svibnja 1940. u operativnoj uporabi imali samo 381 Panzerkampfwagen III tenk, a još su 135 izgubili tijekom okupacije Francuske. S tako malo tenkova nikako nisu mogle obaviti napad na Sovjetski Savez. Zbog toga je njemačka industrija hitno trebala povećati proizvodnju, i to za nekoliko puta. Tako je u ožujku 1941. započela proizvodnja inačice Ausf J. Završno sastavljanje tenkova obavljalo se u pogonima Daimler-Benza, MAN-a, Alkette, Henschela, Wegmanna, MNH-a i MIAG-a. Do srpnja 1942., kad je obustavljena proizvodnja ove inačice isporučeno je čak 2616 primjeraka. S obzirom na to da se za veću brojku navode i proizvodni serijski brojevi (68001-69100 i 72001-74100), vjerojatnije je da je ipak proizvedeno više od 2500 tenkova ove inačice.

Evo možda tu bude nekoliko slikica
http://www.militaryfactory.com/imageviewer/ar/pic-detail.asp?armor_id=75&sCurrentPic=panzer-3-pzkpfw-iii_4.jpg&sCurrentDescriptor=Front%20right%20side%20view%20of%20a%20Panzer%20III%20Ausf.%20J%20in%20Russia%20circa%201942;%20German%20Federal%20Archives

Manji broj ranih, slabijih verzija ovog tenka je prodano ili ustupljeno Sovjetskom Savezu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Poslije drugog svjetskog rata Panzer III ostao je u upotrebi na području Norveške.

to što je na wikipediji ne znači da je točno Wink

inače pošto se bavim N verzijom, downloadao sam par knjiga, pa ako možeš Bebonja potraži od Kagera Pz III J/L/M, Concord 7010, Osprey new vanguard 27, i ima ona još jedna Panzer Tracts No 3 - 3 koju nigdje nisam mogao pronaći, pa probaj, tu ti ima slika, ako ne pronađeš javi, poslat ću ti ja preko maila... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pon Ruj 24, 2012 2:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za Ausf. J kaže da je:

"From April of 1942, 20mm spaced armor was added to the gun mantlet and/or superstructure front."

Dakle u periodu kada su još uvijek tvornički bili farbani u sivo.

Evo jednog za kojeg bi se usudio reči da je sivi:

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Bebonja

Član od: 07 Ožu 2011
Mjesto: Mokrice
PorukaUpisano: Pon Ruj 24, 2012 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na odgovorima i korisnim informacijama Wink
Nisam baš doma sa trojkom ali mi je jako zanimljiva.
A ako je točno ono što sam stavio u pitanju a to je 1943 a bio je sivi.
Onda bi trebalo biti ili se barem nadam da ima to što tražim.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma