Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Goran II
| | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 62 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 9:47 am Naslov poruke: MIG-23 1/48 |
|
|
Potaknut raspravom oko ove makete, a ja sam "migoljubac:-)"uhvatio sam se posla:
Dakle:
Ova italerijeva maketa, jedina u ovom mjerilu, je osvježenje za nas štovatelje ruske tehnike I svatko od nas je jednostavno mora imati!!!
Šta reć, maketa je loša, težu riječ ipak ne zaslužuje!
Uglavnom šta valja a šta ne valja?!
Valja: mjerilo 1/48, krila koja su na iznenađenje prilično dobra i ljepo ugravirana, trup do cocpita uz ponešto kitanja i dorade usisnika zraka ima izgled prema nacrtima u 4+, i na kraju valjaju decali
Šta ne valja: Nos je konturno netočan, i treba ga debelo kitati, cocpit sve staro van i sve novo unutra (pomažu sjedala KM1 od Liksa), Naoružanje i podvjesni kao i njihove nosače uglavnom sve baciti, linije panela izbočene i uglavnom krive treba se natjerati to "malo" izgravirati, usisnici za zrak su prilično krivi i treba ih dotjerati (pomažu nacrti u 4+)
Kao prilog stavljam fotke, nisu baš nešto, sinoć slikano ... maketa će biti "Mađar spreman za NATO" ))
Sad nakon dorade nosa i trupa imam još oko 50% da završim graviranje pa ću onda pisati o stajnom trapu ... ovako na prvi pogled ne ulijeva povjerenje )
Eto, uz sve ovo napisano ja sam ko malo dijete, ipak se veselim toj novoj "igrački" jer ipak trebate razumijeti nas migoljupce,nama noviteti izlaze svakih 5 godina, evo i ovaj Academijev Mig-21 na kraju opet nije točan i uz MIG-29 od academija i Mig-15 od Tamije koje smo jdine imali do prije par godina ovo je ipak korak naprijed!
Živjeli!
Evo fotki, ak mi uspije upload!
Evo da vidite usput da sam se posvetio kitanju, na proizvodnoj liniji je i MIG 21
I sad da iskoristim priliku eto i mog najvećeg kitanja do sad MIG-21 UM 1/48
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 9:58 am Naslov poruke: Re: MIG-23 1/48 |
|
|
| Goran II Napisao/la: | | Eto, uz sve ovo napisano ja sam ko malo dijete, ipak se veselim toj novoj "igrački" jer ipak trebate razumijeti nas migoljupce,nama noviteti izlaze svakih 5 godina, evo i ovaj Academijev Mig-21 na kraju opet nije točan i uz MIG-29 od academija i Mig-15 od Tamije koje smo jdine imali do prije par godina ovo je ipak korak naprijed! |
Nemoj se ljutiti sto moram spomenuti:
I izvan kruga Tamiya-Academy-Revell-Italeri-Hasegawa postoje makete (za mnoge je to nepoznanica, ali zaista postoji jos mnogo drugim maketarskih firmi).
Tako se na primjer u mjerilu 1:48 vec dugi niz godina uredno proizvode i prodaju makete Mig-21 MF/bis, Su-7, Su-25, Su-22, Mig-17... To nisu nikakvi posebni "rariteti" i vecina spomenutih se najnormalnije moze kupiti preko interneta (proizvodjac: Kopro).
A sto se tice tvog rada (makete) i maketarskog ukusa: svaka cast ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast na trudu! Ja sam sinoc otvorio kutiju ove makete i opet se razocarao u Italeria Jedino sto valja su dekali. Vidim da si odabrao madjarsku verziju, a ja sam i kupio tu maketu jedino zbog madjarskih dekala.
Samo naprijed, ovo zasada izgleda odlicno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 12:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel to nos neki resinski ili?
Čime si zamijenio kokpit?
Kako misliš promijeniti usisnike?
Ovo za sada izgleda i bolje nego onaj čije je fotke stavio Žach... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Konačno nešto konstruktivno
 _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran II
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Jel to nos neki resinski ili?
Čime si zamijenio kokpit?
Kako misliš promijeniti usisnike?
Ovo za sada izgleda i bolje nego onaj čije je fotke stavio Žach... |
Nos je podebljan s auto kitom plus komadići plastike. Poludio sam jednom s ovim plastičnim kitom, jako se slabo suši ako se deblje nanese, i spasonosno riješenje je auto kit + utvrđivač. Pomiješaju se obije komponente i imate otprilike 10 minuta da se nanese i nakon toga počne reakcija koja momentalno zabetonira kit i može se brusiti. (to je ono žute boje na slici)
Kokpit sam kemijao s resinskim setom za MIG-21, a sjedalo KM-1 sam stavio od Liksa.
Usisnici za zrak, tj. sam ulazni okvir je na maketi napravljen okomito na trup, a u stvarnosti je za 15stupnjeva zakošen unatrag i malo je okvir preširoki, ali to se da izvući brušenjem s donje strane + komadić plastike, gornja strana je u redu.
Ona 23ojka s Žacove fotke je fino ugravirana, ima i nekih otvorenih panela, ali za takav trud je šteta što je ostao krivi nos, i naoružanje iz kita koje je potpuno krivo.
Inače ljepo napravljeno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, to sa naoružanjem je presmješno... Imao sam taj MiG-23 Hobbycraftov i sjećam se da sam poludio dok sam tražio kakve to rakete taj MiG nosi... nisam ih mogao naći u niti jednoj knjizi...
Može još malo fotki popraćene sa nactima... Ak nije problem. Inače, prvi puta vidim da taj MiG-23 obećava... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
I još nešto ako nije problem...
Nisam još počeo svog UM-a, pa bih te lijepo molio, a vjerujem da ima još zaiteresiranih da nam predstaviš i što opširnije opišeš kako si napravio onaj UM 1/48, naravno u novoj temi. Zahvaljujem... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Sri Kol 16, 2006 7:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, fino si ga doradio(posebno naoruženje, sad to zgleda kak treba). Kad budeš sređivao stajni trap, molim te podijeli to s nama, ja radim svog al nemam nikakvu pametnu ideju kak da ga sredim. Skrečanje novog mi je zadnja opcija, ali...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran II
|
Upisano: Čet Kol 17, 2006 8:53 am Naslov poruke: |
|
|
Evo malog napretka:
Nos je gotov, pofarban u boju plastike i ugraviran
To sad izgleda ovako:
Debeli dio posla je odrađen i što se graviranja tiče cca 80%
Ako će se šta vidjeti:
I evo za kraj usporedba naoružanja, lijevo je ono što se dobije u kitu a desno kako bi trebale izgledati rakete:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 17, 2006 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni se ne otvara treća slika (rakete)!? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 17, 2006 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Žach Napisao/la: | | Meni se ne otvara treća slika (rakete)!? |
meni isto  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 17, 2006 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Znaci nisam jedini  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Kol 17, 2006 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Majstore ZAKON si ti to preradio /doradio jedva čekam da vidim gotov proizvod.
PS: mali OT nego daj ti nama pokaži onoga Me-163 dvosjeda koji je vidljiv u pozadini!  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran II
|
Upisano: Čet Kol 17, 2006 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda da su rakete odletjele ... evo ih ponovo
Me-163S dvosjed ... bit će ... dan dva da ga poslikam
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|