Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-34 Tamiya

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jazz

Član od: 06 Svi 2012
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 12:34 am    Naslov poruke: T-34 Tamiya Citiraj ovaj komentar

Evo još jedan projekt

Tamiya T376

Rađen sa akrilima Vallejo i Tamiya ovosno o djelovima

Kada bude ušao u tzv beta fazu

Detaljniji opis slijedo kod drugogo update

[/img]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 6:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E...samo da ti obratim pažnju na jedan detalj. Kao prvo, drveni sanduci za topovsko streljivo ti, na većini fotkica, izgledaju puno novije od tvog prikaza...a kao drugo, fotke kažu da su ih na Tetke vješali iz vana kad su se vozikali po poligonima i strelištima i prema fronti...no, NE i u BORBI. Mislim...ti kako hoćeš...no, samo kažem da znaš. Wink
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 7:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo bude dobro... pratim
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 8:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
E...samo da ti obratim pažnju na jedan detalj. Kao prvo, drveni sanduci za topovsko streljivo ti, na većini fotkica, izgledaju puno novije od tvog prikaza...a kao drugo, fotke kažu da su ih na Tetke vješali iz vana kad su se vozikali po poligonima i strelištima i prema fronti...no, NE i u BORBI. Mislim...ti kako hoćeš...no, samo kažem da znaš. Wink

Wethering još nije napravljen... sanduci su friško obojani sa flath earth a preko njih sam bacio bluff (sve od tamiye ) vrlo razrjeđen da dobije efekt istrošenosti...isto vrijedi za rezervoare.

sada za vikend slijedi dry brush pa lak pa sve što slijedi

Dosta dugo sam proučavao slike i tražio i na netu i u svojoj zbirci knjiiga jer ima i varijanta sa i bez sanduka(u borbi takođe)...ali to je još uvijek opcija ..budem odlučio ... hvala na savjetu
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 8:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jazz Napisao/la:

Dosta dugo sam proučavao slike i tražio i na netu i u svojoj zbirci knjiiga jer ima i varijanta sa i bez sanduka(u borbi takođe)...ali to je još uvijek opcija ..budem odlučio ... hvala na savjetu

Nema "varijante" sa sanducima ili bez njih. Ako momci iz tenka stave sanduke onda ih ima a ako im sanduci zatrebaju onda će ih skinut i više ihneće imat. Ako negdje u vožnji na putu nalete na veliku rupu sanduk može i ispast pa ćeš onda dobit "varijantu" sa samo jednim sandukom.
U sanducima ne moraju bit granate, može u sanducima od granata bit votka, alat, stare krpe za čišćenje tenka i još puno toga. Pa to su rusi, zaboga, sve varijante su moguće i nijedna nije pogrešna... Wink
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 4:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bože pa naravno. Samo sugeriram. Uostalom, poštovani kolega Jazz nije diletant. Wink
Jazz

PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2012 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Društvo thx na sugestijama...msilim da ce varijacija na temu sanduci otpasti..jer sam našao jednu sliku a tiče se Kurska gdje ih nema. Naime danas mi je na pamet pala ideja na pokušam napraviti kolekciju maketa obiju strana koje su bile uključene u operaciju Zittadelle

U biti njih sam bio stavio zato što sam htio probati dobiti efekt izbljedjelog drveta koristeči Bluff (Tamiya) ultra razrijeđenog vodom koji mi je u jednu ruku posluzio kao i neka softly varijana efekta DUST

Obzirom na kratak staz u ovoj zajednici entuzijasta svaka maketa mi je novi pokus i novi ekperiment...

Thx
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 10:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

update aktivnosti posljednjih nekoliko tjedana

[/img]

[/img]

Pozz
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Ned Pro 09, 2012 11:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Novi update..fali još mat i malo pigmentacije da izniveliram neke stvari i to bi onda bilko to

[/img]

[/img]

Lp
Natrag na vrh
Jazz

PorukaUpisano: Sri Pro 26, 2012 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao što rekoh u prethodnom postu danas se našlo vremena;
Dok se GLANZER suši evo par fotki;

[/img]

[/img]

Ostalo još za napraviti;

jedan vrlo posni Wash

pigmente i još malo AK Dust efect

i to bi onda bilo to

Lp
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma