Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Razlika između revell akrilne boje u spreju i u kockici ?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PergerCRO

Član od: 13 Sij 2015
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Svi 12, 2015 11:31 pm    Naslov poruke: Razlika između revell akrilne boje u spreju i u kockici ? Citiraj ovaj komentar

Znaci trazim jednu nijansu revell akrilne boje. I nemogu nigdje naci cak ni na netu kod nas bar. E sad u Mulleru u OS sam nasao tu nijansu u obliku spreja. Pa me zanima kolika je razlika i koliko je tesko jednom pocetniku nauciti bojati sa sprejom ? Svaki savijet je dobrodosao. Hvala.

http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Marcus

Član od: 02 Ožu 2015
Mjesto: Evo me..Tu sam?
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 12:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ja sam završio sa prvom maketom farbanom sa sprejem, i nije bas jednostavno Napravit dobar posao, treba na dosta toga paziti da bi bilo to odrađeno kako spada, meni su se napravile rupice na boji na par mjesta, karoseriju nisam zalijepio za podnicu, jer moguće da probam popraviti jednog dana.. Sljedeću maketu cu donijet majstoru pa nek je on prefarba profi, nebi trebalo koštat vise od dobrog spreja..
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam kakav je revelov sprej, ali naravno kvaliteta je različita od spreja do spreja što se tiče pljuckanja boje.

Ja sam dosta dugo bojao sa akrilnim sprejevima, super mi je bilo što se brzo suše i uz malo vještine može se sve fino obojati. Potrebno je bržim pokretima bojati u više slojeva od npr. lijeva na desno. Bitno je ne pretjerati i zapuniti panele i sl. Ima nekih tutorijala kako se boja sprejom i jubito, pa pogledaj.

Naravno ako ne ispadne baš skroz ravno, uvijek se finim šmirgličima može izgladiti stvar.

Član od: 17 Kol 2010
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boja iz spreja se uvijek moze dekantirati kroz slamku i onda koristit ko i svaka druga. Problem je samo sto su one obicno porijetke, za AB nije problem, za kist malo teze ide.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma