Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 12, 2015 11:31 pm Naslov poruke: Razlika između revell akrilne boje u spreju i u kockici ? |
|
|
Znaci trazim jednu nijansu revell akrilne boje. I nemogu nigdje naci cak ni na netu kod nas bar. E sad u Mulleru u OS sam nasao tu nijansu u obliku spreja. Pa me zanima kolika je razlika i koliko je tesko jednom pocetniku nauciti bojati sa sprejom ? Svaki savijet je dobrodosao. Hvala. _________________
http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
 | | Član od: 02 Ožu 2015 | | Poruke: 66 | | Mjesto: Evo me..Tu sam? |
|
Upisano: Sri Svi 13, 2015 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
| Evo ja sam završio sa prvom maketom farbanom sa sprejem, i nije bas jednostavno Napravit dobar posao, treba na dosta toga paziti da bi bilo to odrađeno kako spada, meni su se napravile rupice na boji na par mjesta, karoseriju nisam zalijepio za podnicu, jer moguće da probam popraviti jednog dana.. Sljedeću maketu cu donijet majstoru pa nek je on prefarba profi, nebi trebalo koštat vise od dobrog spreja.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 13, 2015 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
Neznam kakav je revelov sprej, ali naravno kvaliteta je različita od spreja do spreja što se tiče pljuckanja boje.
Ja sam dosta dugo bojao sa akrilnim sprejevima, super mi je bilo što se brzo suše i uz malo vještine može se sve fino obojati. Potrebno je bržim pokretima bojati u više slojeva od npr. lijeva na desno. Bitno je ne pretjerati i zapuniti panele i sl. Ima nekih tutorijala kako se boja sprejom i jubito, pa pogledaj.
Naravno ako ne ispadne baš skroz ravno, uvijek se finim šmirgličima može izgladiti stvar. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
| | Član od: 17 Kol 2010 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Sri Svi 13, 2015 11:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boja iz spreja se uvijek moze dekantirati kroz slamku i onda koristit ko i svaka druga. Problem je samo sto su one obicno porijetke, za AB nije problem, za kist malo teze ide. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|