Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 6:40 pm Naslov poruke: Yu F-47 D - Revell 1/72 |
|
|
Pozdrav, evo jedna koju sam nedavno završio, maketa Thunderbolta iz zagrebačkog Tehničkog muzeja. Znam da nije baš skroz isti, al meni je good enough
Oznake su iz Draganovih Balkan Models setova, samo riječi pohvale za njih, tanke su, lijepo se daju postavit, al površina mora bit totalno gloss.
Boja rondela je točna, samo na slikama ispadaju ovako svijetle, uživo su ko prave
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| odličan...lijepi su ovi maskirni |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 7:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar je!!! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlično ti farba sjela |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Sij 15, 2013 8:32 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno uradjeno, svidja mi se.
Jedino sto nasi nisu nosili dodatne tankove, posebno ne ovakve. Bar nisam dosad nasao ni jednu fotku...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 15, 2013 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar rad ,ja bi samo još mrvu naglasio panele ,al to je opet individualna stvar. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Uto Sij 15, 2013 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala svima za pohvale
nisam znao ovo za tankove, al da, ima logike nema veze, sviđa mi se ovako natovaren, trebao sam mu i koju bombu stavit
@ poky: ma mislio sam ga i ja malo zaprljat, al uvijek nešto zeznem sa washem, pa nisam htio riskirat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Sij 15, 2013 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo, i dobra ideja. Ja sam ga jednom detaljno pofotkao u muzeju, s namjerom da ga slozim... Sad je slozen, pa ja ne moram.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar!  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 03, 2013 11:26 pm Naslov poruke: F-47 D, RZ-PZO krinkani u Vojno-remontnom zavodu Zmaj. |
|
|
Poštovani.
Opći dojam je vrlo dobar. Nikada dovoljno popratne literature za shemu krinkanja RZ-PZO, ali dobro. Ako je to prikaz situacije u tehničkom muzeju u Zagrebu, onda je prostor za uvučene kotače tzv. stajni trap u tirkiznoj boji. Prostor repnog kotača je bez krpene zaštite i vidi se cijeli mehanizam koji je sada malo korodirao zbog nebrige muzeja! Napamet ne znam koje je boje ta unutrašnjost, eto kad smo kod boja. Držim da nije izvorno cinkkromat žuta (ZCY). Moramo svi potražiti svoje fotografije i javiti vam.
Možda još malo truda minimalno zaprljati spojeve ploča "pranjem" ili možda samo olovlom. Ovako izgleda kao da je iz apoteke. Ne pratim M 1:72 redovito tzv. "dječje mjerilo", ali F-47 D je velik zrakoplov i u tom mjerilu pa lijepo izgleda kad ga se vrlo dobro izradi.
Vidi okolohodac P-47/F-47 iz Tehničkog muzeja u Zagrebu na kapućinu:
http://www.hrcappuccino.org/
Čestitam još jednom i lijep pozdrav svim ljubiteljima Thunderbolta, Dragiša. _________________

dragisa1956: poruka promijenjena dana: Uto Velj 26, 2013 1:09 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Pon Velj 04, 2013 12:58 am Naslov poruke: |
|
|
Dragiša sa poštovanjem da te nema trebalo bi te izmisliti , moje mišljenje kabinu - otvori dobit će na prozračnosti u umjetničkom smislu, moj prijedlog  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Velj 04, 2013 1:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijep je, no skrenu bih ti pažnju na 3 sitnice...
Nema razloga da poklopac kabine bude zatvoren ukoliko nešto gadno nisi zeznuo unutra, poklopac motora izgleda plastično i nije na nivou farbanja ostatka makete a ukupan dojam bi bio znatno bolji da si napravio uljni wash na panelima i/ili poigrao se postshadeingom.
Inače mi se rad sviđa, rekao bih da je je korak-dva od jako dobrog  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|